Az előnytelen az új menő

Bár az utóbbi időben igencsak drasztikus változásokon esett át a modellszakma, azért az még minket is meglepett, ahogy egy-két meghatározó ausztrál divatház kifutóra küldte modelljeit. De elképzelhető, hogy csak az extravagáns londoni, milánói és párizsi bemutatók fényében tűntek az ausztrál sminkmesterek munkái kissé szomorkásnak.

A furcsa jelenségre a dailymail.co.uk szerkesztői hívták fel a figyelmünket, akik rávilágítottak arra, hogy ugyan a nedves hatást keltő frizura felütötte a fejét az ismert divatfővárosokban is, azért a natúr szépséget és a sci-fi őrületet eggyel alternatívabb formában dolgozták fel az ausztrál kontinensen. A felhozatalt elnézve arra a következtetésre jutottunk, hogy menő lesz csúnyának maszkírozni magunkat a következő szezonban.

Nedves, vagy hátranyalt hajú, beesett szemű modellekkel mutatta be legújabb kollekcióját a One Fell Swoop tervezőpárosa, Nina Ergic és Dan Romanin, illetve Haryono Setiadi is, aki futurisztikus, „origami-szerű” frizurát rendelt sápadt modelljeinek. Mindenesetre mindkét esetben erős kontrasztban álltak egymással az elegáns ruhák és a szokatlanul természetes sminkek. De más márkák sminkesei sem fektettek nagy hangsúlyt a szem és a száj kiemelésére.

A „zsíros haj az új kis fekete” elvet követte a Mercedes-Benz Fashion Weeken bemutató Tome, a Bec & Bridge, a By Johnny, az Aje, illetve a MacGraw is, akik a szokatlan sminktrükkök ellenére egy hordható, bohém, hetvenes évek ihlette kollekciót vonultattak fel, tehát a sminkelésen kívül semmiben nem tértek el a többi divatház gondolatmenetétől.

„A Haryono Setiadini frizurák esetében az általános koncepció az volt, hogy a megjelenés emlékeztessen a valódi origamira. Ezt a vékony és szuperfényes hatást a Wella Professionals Sculpt Force Gel segítségével értük el" – mondta a látványos frizurákért felelős fodrászmester, Renya Xydis. Nézze meg a galériában, hogy hogyan „csúfították el” a modelleket az ausztrál divathéten!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra