Íme az idei év 10 legtrendibb nője

Nemcsak a vörös szőnyeges eseményeken választják meg szezonról-szezonra a legsikkesebb hírességeket, hanem a divatszakmában is, ahol talán a dekoltázs- és combvillantásnál is fontosabb a pozitív kisugárzás és az egyéniség, amely adottságok nélkül Kate Moss sem lenne a világ egyik legismertebb szupermodellje. A style.com összeállításából a hajtás után megtudhatja, hogy kik a divatvilág legbefolyásosabb női szereplői 2015-ben!

1. Jamie Bochert

Az 1983-ban született modellt Patti Smith hasonmásaként is szokták emlegetni, ami azért is érdekes, mert Bochert a modellkedés mellett zenei karrierjét is egyengeti Francis Wolf nevű zenekarával. A túlnyomórészt fekete, gótikus, boszorkányos, illetve punkos stílusú ruhatárral rendelkező modellt 2002-ben fedezte fel egy ügynök egy Los Angeles-i étteremben, ahol pincérnőként dolgozott. Az androgün modell még ugyanabban az évben debütált Ann Demeulemeester párizsi kifutóján, majd végigsétált többek között Diane von Fürstenberg, a Missoni, a Pucci, Roberto Cavalli, Jean Paul Gaultier, a Viktor & Rolf, Christian Lacroix és a Givenchy bemutatóján, és olyan divatházak reklámkampányaiban pózolt, mint a Dolce & Gabbana, a Furla, a Gucci, a Lanvin vagy a Marc Jacobs. Bochert 2003 májusában szerepelt egy modellekről szóló dokumentumfilmben,a The Real Skinnyben, és annak ellenére, hogy 2004-ben bejelentette, hogy a modellkedés helyett inkább a zenélésre összpontosít, 2008-ban mégis visszatért a kifutókra és a Women Managementhez, valamint az Elite Model Managementhez is leszerződött.

2. Ashley és Mary-Kate Olsen

A sorozatsztárból dollármilliomos stílusikonná előlépett ikerpáros öltözködését a sikkes minimalista jelzővel szokták illetni a szakmában, többek között ilyen bohéman öltözködik Kate Moss és Sienna Miller is az Egyesült Királyságban. A túlméretezett napszemüvegekben, csizmákban, laza pulóverekben és terebélyes szoknyákban utcára lépő páros nemcsak a WallMart és a Jc Penney kamaszlány részlegét látja el, hanem 2006 óta már egy saját couture divatmárkát, a The Rowt is a magukénak tudhatnak. Ide kattintva megnézheti, hogy melyek azok a trendek, amelyeket divatba hoztak a még mindig csak 28 éves ikrek!

3. Susie Lau

A stylebubble.co.uk 1983-ban született bloggere 2006-ban alapította divatblogját Londonban, ami mára annyira felkapott lett, hogy csak az Instagramon 203 ezren kíváncsiak Lau mindennapjaira. Az egymástól eltérő irányzatokat játszi könnyedséggel kombináló blogger neve nem ismeretlen a szakmában, hiszen a saját oldalának fejlesztése mellett egyéb projectekben is részt vesz többek között a Dazed Digital, a Dazed & Confuses, az Elle, illetve a Daily Rubbish szerkesztőinek közreműködésével.

4. Carine Roitfeld

„Nagyon szexi, de mégis nagyon nőies és mindig van benne egy kis rock 'n' roll" – jellemezte saját stílusát a 60 éves Roitfeld, aki jól láthatóan nem esett kétségbe, hogy tíz után el kellett hagynia a Vogue Paris főszerkesztői posztját, mivel azóta menőbb munkái vannak, mint valaha. Roitfeld a kilencvenes évek elején kezdte a karrierjét a francia Elle stylistjaként, majd dolgozott az olasz Vogue Bambininél is.”Nem tartottak a legjobb stylistok között számon abban a 15 évben, amikor a francia Ellenek dolgoztam, de amikor összetalálkoztam Mario Testinóval, akkor valami megváltozott. A megfelelő időben találtam rá a legmegfelelőbb személyre” – nyilatkozta Roitfeld, aki Testinóval kiegészülve egy csapatként kezdett el divatkampányokat készíteni, valamint bedolgozni az amerikai és a francia Vogue-nak. Az orosz emigráns apától származó divatguru az utóbbi évtizedekben múzsaként és tanácsadóként is ismert volt többek között a Tom Ford, a Gucci, az Yves Saint Laurent, a Missoni, a Versace, valamint a Calvin Klein háza táján. Jelenleg a saját nevén futó CR Fashion Book alapítója és főszerkesztője.

5. Franca Sozzani

Az olasz újságírónő 1988 óta dolgozik a Vogue Italiánál. A filozófiából és germán nyelvből is diplomát szerző Sozzani a Vogue Bambininál kezdte a karrierjét 1976-ban, majd 1980-1982 között szerkesztette a Lei és a Per Lui magazinokat is. A Condé Nast vezetősége 1994-ben nevezte ki az olasz kiadás főszerkesztőjének. Az idén 65 éves Sozzani 2011 februárjában indította el a vogue.it egyik új rovatát, a Vogue Curvyt, amelyben plus-size mérettel rendelkező bloggerek kínálnak divattippeket teltkarcsú nőknek. Sozzani stílusára a kifinomult elegancia jellemző, még a legegyszerűbb pulóvert és bő szoknyát is drámaivá tudja varázsolni kisugárzásával, valamint azzal az egy-két jól megválasztott ékszerrel, amelyek védjegyévé váltak az elmúlt évtizedekben.

6. Phoebe Philo

A Céline „must-have” darabjaiért és kiegészítőért felelős brit tervező népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Time Magazine 2014-ben beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. A neves Central Saint Martins-en végzett designer Stella McCartney első asszisztenseként szerzett magának hírnevet, majd csatlakozott a Chloéhoz, ahol 2006-ig dolgozott. Az LVMH csoport 2008-ban ajánlotta fel neki a Céline-ház kreatívigazgatói posztját, sőt még igazgatósági tagnak is bevették. A letisztult stílust preferáló, általában smink nélkül megjelenő tervezőt számos díjjal is kitüntették az elmúlt években, többek között megkapta az Order of the British Empire (Brit Birodalom Rendje) kitüntetését, illetve a CFDA szerint 2011-ben ő volt az év legjobb nemzetközi tervezője, a Brit Divattanács pedig már háromszor is megválasztotta az év tervezőjének.

7. Kate Moss

A heroinsikket divatba hozó 40 éves modellt valószínűleg egy divatérzékeny olvasónak sem kell bemutatni. Az antimodellként ismert Moss éppen átlagos kamaszlány külsejével szerzett magának hírnevet a kilencvenes évek elején, amióta többször felkerült a világ legszexibb nőit megválasztó magazinok listájára, elismerte többek között a Maxima, az FHM, de megkapta a Vogue/VH1 Model of the Year, valamint a Vogue/CFDA díját is az elmúlt évtizedekben. A világ egyik legjobban kereső szupermodelljévé avanzsált Moss-t javarészt kócosan, szőrmekabátokban, leopárdmintás szerelésekben, valamint fekete skinny farmerben kapják le a divateseményeken.

8. Saskia de Brauw

Az 1981-született modell utcai stílusa látszólag minden erőfeszítéstől mentes, de mégis mindig hibátlanul összeállított. A grunge vonalat erősítő holland modell leginkább a ropogós ingeket, a laza nadrágokat részesíti előnyben, de nem riad vissza egy-egy látványosabb kiegészítőtől sem. A Gerrit Rietveld Academie-t kijáró modell 16 éves kora óta látható a kifutókon, de egy időre visszavonult és csak pár éve tűnt fel újra a divatvilágban. Megfordult többek között a Vogue címlapján, a Givenchy 2011-es tavaszi-nyári kampányában, illetve a Versace, a Chanel, a MaxMara, a Loewe, a Fendi és a Prada hirdetéseiben is, de Tilda Swinton, Andrej Pejic, Iselin Steiro és David Bowie mellett helyet kapott a The Stars (Are Out Tonight) című produkcióban is. De Brauw 2013 augusztusában a világ második legfelkapottabb szupermodelljeként volt feltüntetve a models.com „Top 50 Models” néven futó összesítésében.

9. Shala Monroque

„Generációjának egyik legnagyobb múzsája” – nyilatkozta a Pop Magazin egykori szerkesztőjéről 2011-ben a New York Times. A társasági elit köreiben jól ismert, művészetkedvelő Monroqeu merész, kísérletező stílusát leginkább a klasszikus vintage darabok jellemzik, amit exkluzív és modern kiegészítőkkel, ezüst és arany ékszerekkel tesz feltűnőbbé. A fiatal divatikonról annyit lehet még tudni, hogy a style.com egyik divatbloggere, de megfordult már a Vogue-ban és a Harper's Bazaarban is. Shala Monroquenak Naomi Campbell az egyik barátnője, kedvenc divatháza pedig a Prada.

10. Farida Khelfa

Carla Bruni-Sarkozy és a színésznő, Marine Delterme egyik legjobb barátnője, Farida Khelfa nemcsak modellként és színésznőként ismert a szakmában, hanem a Schiaparelli márka nagyköveteként is. A francia-algériai származású múzsa köztudottan kedveli a szmokingot, ezért gyakran kapják lencsevégre Jean Paul Gaultier, Azzedine Alaïa, vagy Christian Louboutin által tervezett darabokban. Khelfa 2012-ben kötött házasságot a francia üzletemberrel, Henri Seydoux-val, akivel Louboutin egyik estélyén jöttek össze 17 évvel ezelőtt. Az esküvőn részt vett többek között Mick Jagger, Philippe Starck, Vincent Darre, Bernadette Chirac, Bernard-Henri-Levy, Arielle Dombasle és Nicolas Sarkozy is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek