Így ne használja a szemceruzáját!

A szemceruzát többféleképpen is lehet használni: akad, aki a szempillatöveken alkalmazza, más a szemhéján, de a leggyakoribb talán az, amikor a vízvonalra kerül. Utóbbi az egyik leginkább egészségtelen módja a felvitelnek – főleg akkor, ha kontaktlencsét viseli, vagy érzékeny, esetleg száraz szemmel küzd – írja a Dailymail.

Az Eye and Contact Lens Science and Clinical Practice-ben közölt kutatás eredményei szerint a vízvonalra felvitt festék és glitter 15-30 százalékkal többször és sokkal gyorsabban megy bele a könnyfilmbe, mint akkor, amikor a szempillatőnél használják. Ezt a folyamatot a Waterloo Egyetemen dolgozó dr. Alison Ng videóra is vette.

Loading video...

Miért baj mindez? Azért, mert a szemceruza apró darabjai az érzékeny szembe jutva irritálhatják azt, a kontaktlencsét pedig összepiszkolják és foltot hagynak rajta. Ez pedig homályos látást okoz – arról pedig még nem is esik szó dr. Ng tanulmányában, hogy mit okoznak a régi sminktermékekben található baktériumok. Azt még fontos megjegyezni, hogy a kísérletben csak kaukázusi emberek vettek részt, így más etnikumoknál (és szemformáknál) lehet, hogy máshogy alakultak volna az eredmények.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek