Háromszáz forint a farmer, ha otthon próbálja

Az AYR farmermárka okos marketingje úgy tűnik, jó időre megváltoztatja majd sokak (farmer)vásárlási szokását: a márka online vásárlás esetén ugyanis csak egy dollárt számol fel farmerjeire, hogy a vásárlók ne rettenjenek el az online rendeléstől és otthon is normálisan felpróbálhassák a kiszemelt darabot. Persze, ha a tesztelés után is kényelmesnek találják, akkor egy héten belül ki kell fizetniük a teljes összeget, de addig is egy hétre alig 300 (pontosabban 274) forintért kapnak egy baromi jó minőségű dizájnerfarmert, ami garantáltan nem fog a szekrényben porosodni. 

Elég jó marketingstratégiával próbálja költekezésre bírni az online vásárlástól még mindig óvakodó potenciális vevőket az AYR: a farmermárka februárban bevezette, hogy vásárlás előtt próbalehetőséget biztosítanak esetleges vásárlóiknak. Mondanunk sem kell, mekkora előny ez ahhoz képest, hogy az összes webshopban vakrendelés zajlik, legalábbis a képen látható fazonon és a centiben megadott méreten kívül más támpont nem nagyon segít. Hogy tényleg jól áll, na meg persze kényelmes-e adott darab, az csak a csomag megérkezte – és kifizetése – után derül ki, a csere pedig sok esetben macerás, vagy egyáltalán nem is lehetséges, még hibás áru esetén sem – kivéve persze, ha Magyarországról rendel.

Hogy működik?

Ahogy azt a weboldalon is magyarázzák: mielőtt kicsengetné azt a jó kétszáz dollárt a minőségi farmerért, elég csak egyetlen dollárt átutalni, másnap pedig már meg is kapja a kiválasztott terméket. Egy hétig áll fenn a tesztlehetőség, ennyi idő alatt pedig bőven kiderül, hogy jó-e a méret, nem vágja-e a derekát, jól áll-e a fenekén. Ha pedig mégsem válik be, szó nélkül visszaveszik és egy hétig volt egy farmerja alig 300 forintért.

Nem áll jól? Semmi probléma, csak egy dollárt bukhat rajta.
Nem áll jól? Semmi probléma, csak egy dollárt bukhat rajta.

Nem csak stratégiailag okos lépés a jelképes összegű próbalehetőség, hanem pénzügyileg is: a februárban bevezetett próbalehetőségnek köszönhetően 10%-os többletprofitot könyveltek el, összesen 450 farmert rendeltek és vásároltak is meg. Logikus, hiszen akik eddig attól rettegtek, hogy az esetlegesen rossz méretű – vagy kinézetű – cuccok esetén komoly pénzt bukhatnak totál feleslegesen, most egy dollárért tesztszerűen hozzájuthatnak a kiszemelt darabhoz, hogy a tényleges vásárlás előtt tesztelhessék. Egyelőre csak skinny (feszülős) és klasszik fazont lehet vásárolni, a sikerből ítélve viszont van egy sanda gyanúnk, hogy elég hamar bővülni fog a készlet. Kíváncsiak vagyunk, vajon Magyarországon működne-e ez a taktika, mi mindenesetre biztosan imádnánk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra