Így öltözzön izmos pasiként

A csapból is az egészséges életmód folyik, most viszont nem a táplálkozás oldaláról közelítjük meg: megmutatjuk, mire ügyeljen öltözködése során, ha férfiként izmos testalkattal rendelkezik. Figyelem: az, hogy egyébként teljesen vékony és emiatt "kockás" a hasa, még nem tartozik bele ebbe a kategóriába. Inkább a deltás testalkatra, széles vállra, tehát a klasszikus V alkatra és a vastag karokra gondoltunk. A megírásban segítségünkre volt a FashionBeans vonatkozó cikke is.

Mondjon nemet a skinny fazonra!

Bár pár szezon óta divatban vannak a lábra tapadó skinny típusú farmernadrágok, igyekezzen mást választani helyettük – az sem baj, ha fent és lent eltérő fazont visel. Például: ha a lábai vastagok, válasszon egyenesszárú vagy enyhén mélyülepű (tapered) nadrágokat, ha viszont inkább felsőtestre gyúr, akkor a slim (lábkövető) farmereket keresse. Nyugodjon meg, akkor is látszani fog, hogy foglalkozik a testével, ha nem búvárruhára emlékeztető darabokban mutogatja.

Ne féljen az eggyel kisebb mérettől!

Bár ellentmondásnak tűnik az előző pontban leírtakkal, de itt arra gondolunk, hogy sokan túl bő felsőket hordanak. Ezzel pedig pont azt érik el, hogy úgy tűnik, mintha túlsúlyosak lennének és valamit palástolni szeretnének. Ne feledje: sokszor a méretezésre sem adhat, így mindenképpen próbáljon, mielőtt automatikusan leveszi a bevált számozásút a polcról. A címkét úgyis csak ön látja és nem kell amiatt szégyenkeznie a többiek előtt, hogy "csak" L-est hord.

Mennyivel jobban áll Matthew McConaoughey-nek is, ha egy számmal kisebb (de még nem tapadós) felsőt hord (ezt tudja ő is, sőt még a sapkája is!)
Mennyivel jobban áll Matthew McConaoughey-nek is, ha egy számmal kisebb (de még nem tapadós) felsőt hord (ezt tudja ő is, sőt még a sapkája is!)Getty Images

Csaljon optikailag!

Elcsépelt tanács, de ha túl magas és szeretne kicsit alacsonyabbnak és szélesnek tűnni, akkor válasszon vízszintesen csíkozott felsőket (Jean Paul Gaultier kedvence, a Breton-csíkos pulóver tökéletes választás). Ugyanígy, ha túl szélesnek és alacsonynak érzi magát, válasszon olyan felsőket, amelyeken függőlegesen fut a minta. Jó tanács: a túl vékony vagy vastag öveket mindkét esetben felejtse el!

Járjon varrónőhöz!

Az ingeknek két helyen kell passzolniuk: a nyaknál és a vállszélességet illetően - ha ezek stimmelnek, bármi átszabható. Túl hosszú? Netán túl széles? Kérdezze meg az ismerőseit, tudnak-e ajánlani jó varrónőt, ő pedig párezer forintért önre igazítja. Így a ruha nemcsak jól fog állni, de tényleg passzolni fog a testarányaihoz.

Keressen kedvenc márkákat!

Ha túlságosan izmos, valószínűleg nem a vékonyakra tervező ZARA lesz a kedvenc boltja, de egy kis utánajárással simán megtalálhatja azt az üzletet, ahol az ön testalkatára készült ruhákat árulnak. Ha beválik egy márka, tartson ki mellette, így szezonról szezonra különösebb idegeskedés nélkül szerezheti be azt, amire szüksége van.

A semleges színek a barátai!

Mivel már alapból figyelemfelkeltő a testalkata, nem kell, hogy arra még egy kanárisárga Hawaii-mintás inggel is felhívja a figyelmet. Természetesen nem azt mondjuk, hogy mondjon búcsút az élénkebb árnyalatoknak (főleg nyáron!), de egy ruhatárat is könnyebb felépíteni fekete-szürke-fehér, földszínű és kék ruhákból.

A problémás területek

Most, hogy végigvettük az alapokat, nézzük meg, mire figyeljen.

Ingek

Ahogy említettük, a legfontosabb az, hogy a nyakrész és a vállhossz stimmeljen. Előbbit úgy ellenőrizheti, hogy begombotl állapotban az ujjának be kell férnie a nyaka és az ing közé úgy, hogy nem lesz fojtó hatása és maga az ing sem kezd el felhúzódni máshol.

Tudta, hogy vannak olyan márkák, ahol saját maga tervezheti meg az ingjét? Ilyen például a Marks&Spencer is – kár, hogy Magyarországra nem szállítják a megálmodott felsőket.

Jópofa ez az ingtervező - kár, hogy Magyarországra nem szállítanak.
Jópofa ez az ingtervező - kár, hogy Magyarországra nem szállítanak.Marks & Spencer

Nadrágok

A nadrágnál egy dolog fontos: passzoljon derékban. Utána a különböző fazonoknak köszönhetően választhat, hogy kicsit szélesebb szárút vagy lábkövetőt szeretne, a lábrészt pedig egy ügyes varrónő percek alatt felvarrja, ha túl hosszú. Azt se felejtse el, hogy van élet a farmeren túl: a chino nadrágok ráadásul több színben is kaphatóak – ha esetleg unná a kéket és a feketét. Ha ragaszkodik a farmernadrágokhoz, válasszon olyat, amelybe elasztánt kevertek, így egy kicsit rugalmasabb és sztreccses hatású lesz.

Alapdarabok

Nemcsak azért, mert mostanában mi is megkedveltük őket, de bátran ajánljuk a basic darabokat. Az egyszerű, ezerpárszáz forintos pólók, teniszingek (lehajtott gallérral!) és a lazán kötött pulóverek, illetve kardigánok sokszor kisegíthetik reggelente. Fontos, hogy utóbbiakból ne válasszon túl vastag és nehéz anyagút, mert kövérnek tűnik majd benne.

Sportos alkaton jól mutatnak még a mostanában népszerű bomber dzsekik is, a zakókkal viszont vigyázzon: a hangsúlyos vállal rendelkező darabokban könnyen úgy nézhet ki, mint egy rugbyjátékos. A tökéletes ruhadarabok megtalálása nem kevés időbe telik, de gondoljon arra, hogy ha a testével olyan sokat foglalkozik, nem csak ruha nélkül illene jól kinéznie.

Farmer - Pull&Bear - 6 990 Ft; Pulóver - Gant - 195 dollár; Póló - Hilfiger Denim (VAN GRAAF) - 8 990 Ft; Farmer - Scotch&Soda - 119.95 euró; Póló - H&M - 1 290 Ft; Ing - New Yorker - 5 990 Ft; Pulóver - F&F - 4 890 Ft; Farmer - Bershka - 6 595 Ft
Farmer - Pull&Bear - 6 990 Ft; Pulóver - Gant - 195 dollár; Póló - Hilfiger Denim (VAN GRAAF) - 8 990 Ft; Farmer - Scotch&Soda - 119.95 euró; Póló - H&M - 1 290 Ft; Ing - New Yorker - 5 990 Ft; Pulóver - F&F - 4 890 Ft; Farmer - Bershka - 6 595 Ft
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra