Ilyen bizarr szépségápolási kütyüket még nem látott

Hatalmas klisé, de sajnos tényleg igaz, hogy a nők hajlandóak akár egészen drasztikus beavatkozásokat is kipróbálni, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. A plasztikai műtétek és mesterséges anyagok bevitele mellett egészen elképesztő a paletta az esztétikai javulást ígérő kozmetikai kütyükből, amikhez bizonyos weboldalakon már egész olcsón hozzá lehet jutni – sajnos. Cikkünkben 14 elképesztően bizarr szerkentyűt gyűjtöttünk össze, amik első ránézésre inkább tűnnek poénnak, mint megbízható és jóváhagyott szépészeti eszköznek. Kemény a lista, készüljön.

Szájpumpa

A szájpumpák többnyire káros hatásairól itt már írtunk, ettől függetlenül ebből a listából sem maradhatott ki 2014-2015 egyik legfurcsább beauty trendje. Képzelje el, hogy dugót szopkodva csinál magának nagyobb ajkakat – azért ez mi, ha nem nevetséges? Ettől függetlenül persze egyszer poén kipróbálni, ráadásul a tízen-húszezrekbe kerülő dugaszok helyett feles pohárral vagy sima kupakkal is működik, hosszú távon viszont nem érdemes rá alapozni.

Arcfogyasztó, izomerősítő, ránctalanító dugasz

Ez a cucc annyira multifunkcionális, hogy egyszerre vagy négy különböző funkcióját is feltüntetik a megnevezésben. Az üreges belsejű, kifejezetten széles dugaszt be kell kapni és naponta három percet viselni: a leírás alapján nem csak az izmokat erősíti, hanem magát az arcot is vékonyítja, mindezek tetejében pedig ránctalanít is. Így látatlanban arra tippelek, hogy az arcizom erősítésben lehet valami – biztos nem tudnám megállni, hogy ne röhögjem magam halálra egy ilyen cuccal a számban – a ránctalanítás és fogyasztás viszont valószínűleg kamu. A szerkezet egyébként elég olcsó, eBayen már 730 forintból meg lehet úszni ingyenes postával, úgyhogy ha csak röhögni akar egy jót, vagy nincs ötlete, minek öltözzön majd Halloweenkor, érdemes rendelni egyet.

Nevetséges ránctalanító #n1

Ettől a piros gumimaszktól állítólag olyan feszes lesz a bőre, akár egy arcfelvarrás után – hogy ezt mégis hogyan éri el egy tök egyszerű gumimaszk, fogalmunk sincs, mindenesetre ezzel a szlogennel hirdetik. A '3 dimenziós' maszk tépőzáras végeit a tarkón kell összetapasztani, majd a képen látható gyakorlatokat – csücsörítés, szájnyitogatás és mosolygás – kell végezni napi legalább három percen át. Ez a csoda egyébként alig 6 dollárba kerül és már csak azért is érdemes megrendelni, ha ráijesztene a szomszédjára.

Nevetséges ránctalanító #n2

Ez a szado-mazo maszknak tűnő tépőzáras valami állítólag szintén ránctalanít. A Kogao egy sztreccses anyagból készült maszk, ami feszesíti az arcot és a kisimítja a ráncosodásra leginkább hajlamos részeket, mindennapi használata pedig nem csak élénk és fiatalos, hanem egyenesen kisebb arcot eredményez (a Kogao szó kicsinyítést jelent). A neoprén és sztreccs hatású anyag állítólag hőmegtartó képességének köszönhetően minimalizálja vagy szünteti meg a ráncokat - persze, csak ha elhiszi. Meggyőződésem, hogy ez a maszk valami durva kínzószerszám, amit a beszédmániás nők arcára szerelnek büntetésből, és különben is, ha annyira ránctalanítani akar, akkor miért nem terjed ki a felülete a szem környéki ráncokra? 

Nevetséges ránctalanító #n3

Ez a lila akármi nem a legújabb Star Wars film kiegészítője: a szilikonból készült keret gyengéd nyomásokkal formálja az arcot, elsődleges funkciója a mosolyvonalnál kialakult ráncok eltüntetése. A hatásosabb eredmény érdekében itt írják, pontosan milyen gyakorlatokat kell végezni rendszeres használat mellett: eBayen persze ez is kapható, szállítással együtt 8400 forint. Már akinek megér ennyit.

Nevetséges ránctalanító #n4

Ez a pink maszk egyszerűen zseniális: már biztos kitalálta, hogy ez is ránctalanít, de mellette olyan gyakorlatokat kell végezni, hogy én már a röhögéstől fogytam az arcomból vagy egy centit. A technika lényege, hogy a maszkot jó feszesen az arcára kösse, majd felváltva meglepődött és csücsörítő fejeket vágjon - a képre kattintva a galériában megnézheti, milyen röhejesen néz ki ez az egész, legalább Ön is röhöghet egy jót. 

Természetesen ez is kapható eBayen 6400 forintért, a többit pedig nem is részletezném, inkább nézze meg ezt a videót: 

Orregyenesítő

Nem tudom, Ön hogy van vele, nekem biztosan nem tudnának annyit fizetni, hogy ezt a szörnyeteget akár csak az orrom közelébe engedjem. A négy csápból álló szerkentyű használata egyébként elég primitív: a középső két dugót kell az orrlyukakba dugni, míg a lényegesen nagyobb szélső részek gyakorlatilag sínbe teszik az orrát, amíg egyenesre 'formálja' a csontjait. Ha nem lett volna elég fájdalmas már csak ránézni a képre, akkor hozzátenném, hogy a javasolt használati idő napi húsz (!!) perc, azt pedig egyáltalán nem írják, mégis mennyi idő után várható bármiféle eredmény. Már ha van egyáltalán, valószínűleg inkább csak önsanyargatásra jó. És még túl is árazták.

Orremelő

Őszintén szólva nem hittem volna, hogy a csápos orrkütyüt lehet überelni, pedig de: ha az előző nem lett volna elég sokkoló, akkor itt van egy még komplexebb szerkezet, a vibráló orremelő, aminek a technikája elég hasonló, csak a tetejében még elektromos impulzusokat is kibocsát. Azt mondjuk nem értem, a vibrációtól mégis hogyan kerül magasabbra az orr, mindenesetre annyira zavarbaejtően néz ki, hogy nem lepődnék meg, ha a Givenchy ebből inspirálódna a következő szezonra. 

Spirálozást könnyítő műanyag 

Mert ugyebár sminkelni borzalmasan nehéz, spirálozni meg pláne, ezért nagy segítség egy lyukas műanyagdarabot a szeme alá tolni, hátha valami komolyabb sérülést szerez a végén. Az a baj, hogy erre a kütyüre tényleg nem lehet mit mondani, egyszerűen már arra gondolni is fájdalmas, hogy ezért valaki pénzt adjon. MIÉRT?!

Homlok ránctalanító

Ez a teniszfejpántra hasonlító gumiszalag-szerű szerkentyű valószínűleg a legnagyobb átverés a listáról (ha az orrkínzókat nem vesszük). Először is, a pánt állítólag annyira kényelmes, hogy alvás közben nem is lehet észrevenni - nekem már itt sántít a dolog, de oké, fogjuk rá, hogy igaz. Na de, hogy hatékonyan ránctalanítson a pántban lévő infravörös pontokból szivárgó hő által, miközben a fejpántban lévő szilikon és hyaluronsavak a bőr nedvességét is biztosítják a még intenzívebb ránctalanító hatás érdekében: ez már kicsit sok. Most komolyan, Ön ezt elhiszi? És akkor hol is ránctalanít pontosan? Azon a három centi átmérőjű átlátszó részen? És mi van a homlokom többi részével? Reggelre kapok rá egy szép vízszintes csíkot ajándékba? MIÉRT NÉZNEK HÜLYÉNEK?!

Nyakránctalanító

És máris itt a következő csodatevő, a nyakránctalanító tapasz, amit szintén alvás közben érdemes viselni, mert ugyebár Ön is úgy alszik, mint a mellékelt képen látható hölgy: feltolt fejjel, mosolyogva. A gumis szerkentyű EMS és rádióhullámok segítségével működik és több fokozat közül – alacsony, közepes, magas vibráció – lehet választani, bár nem igazán értem, alvás közben ezt mégis hogy lehet kivitelezni. Mindenesetre napi négy órás töltést igényel és olyan sima lesz a nyaka, mint soha életében, csak aztán nehogy rövidzárlatot kapjon a készülék és valami komolyabb sérülést okozzon.

Mellbimbó fehérítő

Sminket sem lenne bátorságom kínai weboldalról rendelni, nem hogy mellbimbó fehérítőt, de igen, köszönjük kérdését, ilyet is kapni. A hivatalos weboldal szerint vizet, polivinil-alkoholt és japánakác kivonatot tartalmazó Pinky Queen tapasz a mellbimbóra ragasztva fejti ki bőrvilágosító hatását, majd miután teljesen rászáradt a felületre, egyszerűen csak le kell húzni. A tapaszt rózsaillatban is kapni – nem mintha számítana –, eBayen pedig 12 ezer forint körüli áron lehet hozzájutni. Ha nem akarja, hogy leessen a melle, inkább röhögjön egy jót és görgessen tovább.

Nagyobb mell? Ragassza fel!

Nyugodjon meg, nem csak kifehéríteni tudja a mellét, hanem megnagyobbítani is, ráadásul még egy push-up melltartó árába sem kerül: a ByeBra! (Viszlát, melltartó!) névre keresztelt félkörív alakú totál átlátszó tapasz – aminek a használatát az alábbi videón láthatja – elég egyszerűnek tűnik: a ragasztócsík nagyobb részét a mellbimbó köré kell ragasztani, jól kisimítani – mert hát a melle ugye mégsem lehet buborékos – majd a maradék felét jól fel kell húzni és a mellkasra ragasztani. A látványos különbséget a videóban is láthatja, abban viszont biztos vagyok, hogy a leszedése felér egy mellkasgyantával. 

Ha már ezt is túl bizarrnak találja, akkor semmiképpen se nézze meg ezt a videót, amiben egy nő még azt is letesztelte, hogy a mellfeltoló tapasz vagy a szigszalag-e a tartósabb házi mellnagyobbításhoz.

Frufruvágó szerkezet

Kinek van szüksége fodrászra, mikor ilyen elképesztően hasznos cuccokat lehet venni alig 6 dollárért?! A masina egyébként úgy néz ki, mint egy átlátszó szemeteslapát, aminek a tetejére egy nagyon ízléses pink fésűt ragasztottak, a procedúra pedig nagyon egyszerű: beilleszti a frufruját a fésűbe, a levágott rész pedig egyenesen a szemeteslapátban landol. Nem is értjük, mit kell a fodrászoknak annyit tanulniuk a frufruvágásról, mikor ilyen egyszerűen meg lehet oldani az egészet.

Viccet félretéve: ha nem akar legalább két hónapig hullámcsattal félrecsatolt frufruval közlekedni, ne nagyon kísérletezzen. A legtöbb fodrász ingyen, vagy nagyon minimális összegért megigazítja a frufruját, az legalább fog is kinézni valahogy.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek