Vogue-ot olvasó hajléktalannal provokált a divatszerkesztő

Nem kis botrányt kavart a hétvégén a Vogue egyik divatszerkesztője: Elisabeth von Thurn und Taxis szombaton posztolt egy fotót az Instagramjára egy hajléktalan nőről, aki éppen Vogue-ot olvas a dobozokból és zacskókból eszkábált fekhelyén. A kommentelők persze azonnal betámadták a német szerkesztőt, a képet kegyetlennek és ízléstelennek találtak. Von Thurn und Taxis öt órával később törölte a fotót, annyit viszont még kommentben hozzátett, hogy nem érti, mi olyan felháborító rajta, hiszen nem tett hozzá semmiféle sértő megjegyzést. 

"Párizs tele van meglepetésekkel...és Vogue olvasókkal, még a legváratlanabb sarkon is!" – ezt a címet adta Von Thurn und Taxis annak az Instagramra feltöltött fotónak, amin egy hajléktalan nőt örökített meg, amint épp Vogue-ot olvas. A 32 éves divatszerkesztő a párizsi divathéten lőtte a képet és fogalmunk sincs, mégis milyen reakciót várt rá, mindenesetre a felháborodott kommentelők miatt pár órával később törölte is a bejegyzést.

Fotó: Elisabeth von Thurn and Taxis instagram
Fotó: Elisabeth von Thurn and Taxis instagram

Hogy még kínosabb legyen az egész, Von Thurn und Taxis még kommentben is értetlenkedett egy sort: "Mégis miért olyan kegyetlen rajta? A képen látható nő számomra pont olyan méltóságteljes, mint bárki más!" – próbálta tisztázni magát elképesztően gyenge magyarázkodással. A Fashionista.com szerint viszont nincs min meglepődni, a botrányos kép tökéletesen tükrözi von Thurn und Taxis egész munkásságát – a weboldal szerint ugyanis amiről a Vogue-ban és a közösségi portálokon ír, sokszor átlépik a határt a szórakoztató és szembetűnően prosztó viselkedés közt.

Közben a hajléktalan nő, Maryse Dumas is megszólalt és meglepő módon egyáltalán nem tartja viccesnek a helyzetét: "Nem valami szép dolog hozzám hasonló embereket fotózgatni, egyáltalán nem vicces, hogy az utcán kell élnünk. Nézzen meg, itt élek a sok szemét között, nagyon nehéz így élni. Este hideg van, de ha nem tudok aludni, megbetegszem. Fájnak a lábaim és a fogaim elkezdtek kihullani" – nyilatkozta a Daily Mail-nek. A 65 éves nő azzal tölti a mindennapjait, hogy színes képeket és rajzokat nézeget, miközben a divathetek meghívottjai milliókat érő szettben sétálnak el mellette az utcán. Dumas a divatmagazint is pont a színek miatt nézegette: "Szép színes volt a Vogue, de már nincs nálam. Amint valamit elolvasok, már adom is tovább. Egyébként nem emlékszem, hogy lefotóztak volna, mindenesetre személyesen senki nem kért bocsánatot" – részeltezte a nő, aki az internetes sajnálkozást aligha olvasta.

Von Thurn and Taxis Instagramja egyébként elképesztően irritáló: kizárólag exkluzív eseményekről posztol exkluzív fotókat, divathétről divathétre mászkál, méregdrága táskák és ruhák körül forog az élete, sokan pedig sajnos pont ezt látják abszolút követendő példaként, holott mindemögött nem a sikeres divatszerkesztői karrierje áll: Elisabeth von Thurn and Taxis ugyanis nemesi leszármazott, anyja Grófné Gloria von Schönburg-Glauchau, gúnynevén 'TNT hercegnő, a dinamikus előkelőség', apja pedig a Thurn und Taxis család 11. hercege, Johannes. A divatszerkesztő bátyja, Albert, nem kevesebb mint 1 milliárd fontos vagyonnal rendelkezik, szabadidejében pedig autóversenyző.

Ön szerint sértő a szerkesztő által posztolt kép?

A divatszerkesztő egyébként korábban blogolt is: a 'The Princess Diaries', vagyis 'A hercegnő naplója' névre keresztelt rovata arról szólt, milyen 'hétköznapi' problémákkal kell szembenézniük a királyi leszármazottaknak. A sértő Instagram bejegyzések biztosan nem szerepeltek eddig a listán, de remélhetőleg ebből az esetből azért tanult valamit.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek