Menő vagy ciki a luxuspiac új slágere?

Az olcsó online boltok még nem fedezték fel és nem koppintják a londoni székhelyű különc ékszerész, Theo Fennell gyűrű kreációt, pedig egyes oldalakon már az új Fabergé tojásként emlegetik az elképesztő aprólékossággal kidolgozott, pecsétgyűrűszerű ékszereket, melyeket javarészt 18 karátos vörös- vagy fehéraranyból, gyémánttal, hegyikristállyal, zöld turmalinnal, topázzal, ametiszttel ötvözve készít Nagy-Britannia egyik vezető ékszerésze.

A „Gyűrűk uraként” becézett Fennell 1982-ben alapította saját nevén futó márkáját, így a tehetős ékszerrajongók körében már jól ismert eklektikus, de fantáziadús meseszerű kiegészítőiről, amik közül időbe telne kiválasztani a kedvencünket, mivel egyes darabok rengeteg szerethető részletet rejtenek. Nagy rajongói lettünk például annak a gyűrűnek, amin az angol gyerekirodalom, a Békavári uraság című mű két legjópofább karaktere, a jóindulatú Mole és az arrogáns, de szerethető Toad látható. De hasonlóképpen látványosak a Narnia krónikájának egyes jelenteire emlékeztető, illetve a tradicionális kínai kert miniatűr mását ábrázoló darabok is.

A műtárgynak is beillő gyűrűknek természetesen megkérik az árát, azaz alaposan a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha egy ilyen luxuscuccra fáj a fogunk. Bár a designer oldalán nem minden terméknél vannak feltüntetve az árak, azért azt sikerült kideríteni, hogy átlagosan 9250-29.500 fontot (körülbelül 3.8 -12 millió forintot) kérnek egy gyűrűért –írja a thejewelleryeditor.com. Ön mint gondol, menő ennyi pénzt költeni egy gyűrűre vagy inkább cikinek érzi, hogy egy közepesen drága autó árába kerül egyetlen gyűrű? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek