Pixeles hajfestés a legújabb trend

A tavalyi pasztellszín-őrület után idén sem szabadulunk a színes hajtrendektől: egy spanyol szalon ugyanis kikísérletezett egy vadiúj festési technikát, aminek köszönhetően úgy néz ki a haja, mintha pixeles minták borítanák. A trend először a Revlon legújabb kollekciójában debütált, ami ismételten meggyőzött minket arról, hogy nem csak látványos, hanem végre egyedi is, az már persze más kérdés, hogy néz ki egy bő kéthetes lenövéssel.

Az új festési technikát egy kreatív madridi szalonban, az X-Presion-ben fejlesztették ki, ahol folyamatosan innovatív hajfestési technikákon foglalkoznak. Ha belenéz a portfóliójukba, egyértelmű, hogy itt a hajat nem pusztán az emberi test részeként, hanem vászonként kezelik, innentől kezdve pedig nem csoda, hogy a pixeles hajfestés ötlete pont ettől az avant garde szalontól származik. Azt mondjuk még mindig nem értjük, hogy a kimunkált vonalak és a folyamatosan elmozduló hajszálak milyen összképet adnak, miután elhagyta a szalont, mindenesetre egyre többen bevállalják a futurisztikus frizurát, ami meg kell hagyni, a fotókon elég jól néz ki.

A trend lényege, hogy egy olyan hajfestési technikát kísérleteztek ki, mely során a festék egy új, színes dimenziót és pixeles hatást ér el a hajon, a mintákkal pedig addig játszadoznak, amíg a textúrából el nem érik a kívánt pixeles hatást. 

A trend először a Revlon legújabb kollekciójában debütált, azóta pedig elárasztották az Instagramot az #xpresionpixel hashtaggel feltöltött frizurák. Bár a fodrászától még nem biztos, hogy ki tudja harcolni a merész festést, a spanyolok jól járnak, mivel februártól pixeles-hajfestés kurzust indít a szalon – a mostani érdeklődésből kiindulva pedig biztos, hogy csak még népszerűbb lesz az egész. Azért ne keseredjen el, Húsvétra már valószínűleg hozzánk is elér ez a trend és nyugodtan festetheti szivárványszínű pixelesre a haját!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra