Franciás luxus a Ravia Couture bemutatóján

A Ravia Couture bemutatóján jártunk péntek este, mely a márka második nagybemutatója volt: a Párizs fantázanevű kollekciót láthattuk, melynek egyik fele esküvői ruhákból, másik fele pedig koktélruhákból és estélyi öltözékekből áll. A Ravia Couture egy új, dinamikusan fejlődő alkalmi- és esküvőiruha-márka, amelyet tapasztalt divattervező csapat hozott létre, a tervezők – Páli Anna és Páli Szilvia – munkáikban a hagyományos kézműves technikákat ötvözik a legmodernebb divattrendekkel.

Fő profiljuk az egyedi, kézműves menyasszonyi-ruha, menyecske- és koszorúslányruha, továbbá alkalmi ruha készítés, de lehet tőlük kölcsönözni is esküvői ruhát. Az öltözékeket kifinomult vonalvezetés, visszafogott elegancia és minőségi anyaghasználat jellemzi. A Gundel báltermében nem szokványos divatbemutatót láthattunk: a modellek elsétáltak az asztalok közt, miközben élő zene szólt, így idézték a szervezők párizsi kávéházak, mulatók meghitt hangulatát.

A Ravia Couture szalonjában Páliék kizárólag saját tervezésű öltözeteket forgalmaznak, kölcsönzésre 130.000 forinttól, vásárlásra 220.000 forinttól van lehetőség – ha érdeklődik, itt érdemes szétnézni. A szalonban a tervezőkkel történő személyes konzultáció során választhatják ki a menyasszonyok álmaik ruháját, melyet személyre szabnak, méretre alakítanak a tervezők. Akár haute couture szolgáltatást is kérhetünk Páli Annától és Szilviától, ekkor az egyéni igények figyelembe vételével teljesen egyedi esküvői öltözetet kapunk. Ez a munkafolyamat természetesen hosszabb, időigényesebb és többszöri találkozást igényel.

A tervezőpáros egyik fele, Páli Anna a Budapesti Műszaki Főiskolán ruhaipari mérnökként diplomázott, majd jelmezkészítőként kezdett dolgozni. Innen Angliába vezetett az útja, ahol Stephanie Allin menyasszonyi ruhatervező műhelyében vezető szabászként dolgozott. Magyarországra visszatérve saját varrodát alapított, számára az egyedi menyasszonyi és alkalmi ruha készítés jelenti a szakma csúcsát. Páli Szilvia a hazai ruhaipar szinte minden területén szerzett tapasztalatot, a varrónőképző iskola, majd a jelmez és alkalmi ruha készítő tanfolyam elvégzése után varrónőként helyezkedett el, később szabászként dolgozott. A ruhaipari mérnöki diploma megszerzését követően több vállalkozásban az anyagbeszerzés és a gyártás folyamatát felügyelte, majd két éven keresztül Zoób Kati divattervező szalonjában szalon-vezetőként dolgozott.

A „RaVia" létrehozásával az volt a páros célja, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák a menyasszonyoknak és öltözeteikkel a visszafogott eleganciát képviseljék. "Fontosnak tartjuk, hogy a ruha ne elfedje, hanem kiemelje viselőjének báját és egyéniségét" – ez a mottójuk. Nézze meg a galériában, mit alkottak a tervezők 2015-re!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek