Búcsút mondhatunk az ecsethajnak!

Az elmúlt években valamiért – főleg fiatalok körében – elterjedt az ecsethaj. Tudják, ez az a frizura, amikor a hajat oldalt teljesen felnyírják, fent pedig csak egy sávban hagyják meg. Mi viszolygunk ettől a viselettől: egyszerűen senkinek nem áll jól és valamiért eddig csak olyanokon láttuk viszont, akik indokolatlan mennyiségű önbizalmat nyertek tőle. Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy mit hoz ki magából, és egy fokkal érdekesebb is, hogy merre haladnak az idei trendek. Nemrég mutatták be a 2015-ös őszi-téli férfikollekciókat, a FashionBeans segítségével pedig összegyűjtöttük a 3 fő irányvonalat a frizuradivatot illetően.

A kócos

Jó hír azoknak, akik szerették/viselték az előző szezon undercut fazonját: a kócos verzióhoz elég, ha oldalt kicsit megnövesztik, és a hajformázó felvitele után nem hátrafelé fésülik a hajukat, hanem frufrut csinálnak belőle. Persze nem a Dumb és Dumberes verzióra kell gondolni: az ujjak segítségével egy sokkal lazább változatot állíthatnak elő.

A kifutókon egyébként a modellek fejére zacskót húzó Christopher Shannonnál láthattunk, aki hajolajat használt a nedves hatás érdekében – azt a látszatot szerette volna kelteni, mintha a modellek egész éjjel táncoltak volna. James Long ezzel szemben tengeri sós spray-t használt, ezzel próbált természetes hatást kölcsönözni a hajnak és mattítani azt.

kócos
Getty Images

A lenyalt

A lenyalt haj már régóta trendi a női kifutókon, úgy látszik, most a férfiaknak is kijut a jóból. Egyszerűen elképzelni nem tudjuk, hogy valaki önszántából ilyen frizurát viseljen, de majd jót nevetünk ezen a mondatunkon, ha egy év múlva visszaolvassuk és mindenki ilyen fejjel jár majd.

Leginkább J.W. Anderson durvult be, de a Casely-Hayford és McQueen kifutóján is láthattunk csodákat – utóbbinál egyébként egész gótikus lett a végeredmény.

lenyalt
Getty Images

A szélfútta

Szintén az undercat fazonból ered ez a szélfútta verzió is, bevalljuk, nekünk ez a kedvencünk. Az előző kettőhöz hasonlóan közepesen hosszú hajjal mutat jól, a választék pedig opcionális, de jobban mutat vele, mint nélküle. Az undercuttal szemben oldalt is hosszabbra kell hagyni és sokkal nagyobb volument kell neki adni.

A kedvencünket Hardy Aimes kifutóján láttuk, de hasonló frizurával vonultak a Coach és E. Tautz 2015-ös őszi-téli kifutóján is.

szélfútta
Getty Images

Önnek melyik a kedvence?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra