5 tipp, hogyan lehetsz stílusos

Biztos veled is előfordult már, hogy a reggeli rohanásban fogalmad sem volt arról, mit vegyél fel, mit mivel kombinálj, arról meg már végképp megfeledkeztél, hogy kiegészítőkkel vagy különleges bizsuval is feldobd a szetted.

Hogy megkönnyítsük mindennapjaidat, megmutatjuk, hogy szedte a Who What Wear öt, könnyen megjegyezhető pontban össze, pontosan mikre figyelj, ha stílusos, ugyanakkor egyedi szerelést szeretnél összerakni, az óriásgalériánkban összegyűjtött egyedi szettekből pedig ötleteket is lophatsz. 

1. Egy kiegészítővel el se indulj otthonról!

A kiegészítők gyakorlatilag olyanok, mint a fűszerek főzés közben: a megfelelő darabokkal még egy végtelenül egyszerűt is teljesen más dimenziókba emelhetsz. Persze a bizsukról marha könnyű megfeledkezni, de azért próbálj meg két-három darabot beilleszteni a szettedbe. Egy szép óra, egy gyűrű és egy nyaklánc már bőven elég, de egy különleges táska vagy díszes cipő is simán betöltheti az ékszerek helyét.

2. Felejtsd el a lapos cipőt, hordj tűsarkút!

Na persze nem mindennap, de amilyen gyakran csak teheted, inkább magas sarkú cipővel kombináld az éppen aktuális szerelésed. Ettől ugyanis nemcsak a lábaid tűnnek majd hosszabbnak, de a testtartásod is javul, és az egész szettjed sokkal nőiesebb lesz. Attól, hogy hidegebb az idő, még nem kell lemondani a kedvenc tűsarkúról: vastag harisnyával, illetve egyes divatházak szerint vicces zoknival is érdemes kombinálni őket – utóbbit csak akkor ajánljuk, ha passzol a stílusodhoz.

3. Csempéssz legalább egy izgalmas darabot a szerelésedbe!

A kiegészítők és a tűsarok egy dolog, ezeken felül érdemes legalább egy olyan darabot hozzáadnod a szettedhez, amit nem a hatvanötödik fast fashion bolt polcáról guberáltál, és ami nagy valószínűséggel nem jön majd szembe veled az utcán. Ilyen kincsekre vintage boltokban, turkálókban vagy édesanyád/nagymamád szekrényében érdemes vadászni, hiszen itt valóban különleges dolgokra bukkanhatsz. Antik cuccokért nézz el bolhapiacokra – remek alternatíva lehet egy különleges bross vagy kalap is, a lényeg, hogy passzoljon a stílusodhoz.

4. Emeld ki az előnyös részeid!

Az öt pont közül a legtriviálisabb nyilvánvalóan az, hogy olyan szetteket rakj össze, melyek nemcsak eltérnek az átlagtól, hanem az alakodhoz is jól illenek. Ha hosszúak a lábaid, hordj skinny jeanst, ha a derekad hangsúlyoznád, vegyél olyan szoknyát, melyben kifejezetten karcsúnak tűnsz majd.

5. Kreálj uniformist!

Ez alatt pedig nem a hagyományos fekete-fehér szerkót értjük, hanem egy olyan összeállítást, ami tagadhatatlanul tükrözi az egyéniségedet, és a legtöbb alkalomra megfelel. Ilyen lehet például egy jó szabású ballonkabát, különleges szoknyával vagy nadrággal kiegészülve, tűsarkúval és egy olyan táskával, amibe akár az egész életed is belefér. 

 

Hozzászólnál? Facebook-oldalunkon megteheted!

Kövess minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek