Márkás cipő mása olcsón: menő vagy ciki?

Marc Jacobs 2012 őszén dobta piacra "Friends of mine" névre hallgató kollekcióját, melynek borítékolható volt sikere, hisz cuki állatpofákkal díszítette a párszáz dolláros cipőket, órákat, telefontokokat. A siker máig tart, azóta folyamatosan kaphatók a kollekció meg-megújuló darabjai a külföldi luxusáruházakban és a tervezőnél. A galériánkban látható eredeti cipőkre különböző rendelős oldalakon rá lehet még akadni, az Amazonon és Jacobs saját oldalán 298 dollárt (81 ezer forint) kérnek egy magasszárú cipőért, a Shopbopon 228 dollárba (62 ezer forint) kerül egy loafer, míg a Revolve-on már lassan készlethiányos lesz a piros verzió. 

És ami ennyire sikeres, annak hamar elkészülnek a koppintott verziói is: az Aliexpressen lassan egy éve kaphatók az állatos loaferek alig 10 dollárért, de ne szépítsük: ezek hamis termékek, melyeket nem lenne szabad forgalomba hozni, ezért nem is mutatunk linket, amin megtalálhatja őket. (De a galériában talál róluk képeket).

Azért ne nagyon csüggedjen, ugyanis az Instagram szerint hamarosan megtalálhatja a Marc by Marc Jacobs cipők utánérzését a Pesten elterjedt Cin Cin Amica cipőboltokban is. A Cin Cin-t mi is szoktuk szeretni, jó cipőket szoktak kínálni nagyon baráti áron: ősszel például 4400 forintért vettem náluk Oxford-cipőt, ami ugyan műbőr, de jól néz ki és hősiesen állja a strapát. A slip-on kínálatuk is utolérhetetlen és hordható műbőr csizmában is eléggé otthon vannak.

De most, a képeiket elnézve azért annyira nem szeretjük őket. Árat még nem írtak az állatos cipőkhöz az üzlet dolgozói, de valószínűleg nem fognak 60 ezer forintba kerülni és nem is Marc Jacobs jegyzi őket. Lesz kutyás, cicás és pandás loafer is a kínálatban, melyet gyakran magyar celebekkel és bloggerekkel hirdet az üzlet, például Lola lelkes kliensük.

Külön érdekes, hogy az egyik Cin Cin üzlet pont a Heaven Store mellett nyitott – a Fehérhajó utcában – ahol eredeti Marc by Marc Jacobs termékeket lehet vásárolni. Mármint ez nem is különösebben érdekes, csak valamiféle savanyú fintor ült ki az arcunkra, amikor ez eszünkbe jutott. Akkor meg még tovább torzult a fejünk, amikor megláttuk, hogy a Heavenben kapható eredeti kutyás Marc by Marc Jacobs loafer, ráadásul most féláron, 36.950 forintért. De ha már érdekességek: a C&A-nál kutyafejes táskákat találtunk, melyek illenek a Cin Cin cipőihez.

Nos, a Cin Cin Amica Instagram követői ujjonganak a cipők láttán, de ön mit szól? Örül neki, hogy hamarosan elérhető áron magáénak tudhat egy kutyás kiscipőt, vagy pofátlan nyúlásnak tartja a dolgot? Szavazzon! Ha már be is követte a Cin Cin Amicát, nyomjon a menőre, ha legszívesebben Marc Jacobs jogi osztályának írna levelet, akkor a cikire!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1887) (2250) Ciki!
Mustra