Így vegyen kényelmes cipőt szalagavatóra!

Tudja mi a közös a platformos, a peep-toe, a pántos és a hagyományos tűsarkúban? Az, hogy fazontól és sarokmagasságtól függetlenül mindegyikben jól akarja magát érezni. Szalagavató alkalmából különösen fontos, hogy olyan cipőt válasszon, ami nem csak kényelmes és még a ruhához is jól megy  – még akkor is, ha a hossz miatt amúgy kevésbé látszik -, hanem segíti is a táncban. Sokan pont emiatt döntenek inkább a lapos verzió mellett – én magam is ezt választottam, bár az én esetemhez hozzátartozik, hogy alapjáraton 180 centi vagyok, úgyhogy nem is akadt nagyon más opció. Hogy megkönnyítsük az egyébként is stresszes szezont, összeszedtük, mikre figyeljen cipővásárláskor, hogy biztosan jól érezze magát az eseményen. 

A szalagavatós cipő - mint egyébként a világ összes többi cipője - ideális esetben nem csak szép, de kényelmes is, pláne, ha tízperces keringőt kell táncolnia benne. Lauren Rudy buyer szerint nem csak a fazon és a sarokmagasság, hanem maga a márkaválasztás is befolyásolja, végül milyen cipőt választ az alkalomra, még akkor is, ha csak egyetlenegyszer, a nagy napon veszi fel, bő egy óra erejéig.

Mindig a megfelelő méretet válassza, se kisebbet, se nagyobbat!

Attól függetlenül, hogy a méretezés nagyjából mindenhol egységes, online vásárlás esetében elsősorban ne a méretet nézze, hanem mérje le a talphosszt és ez alapján rendelje meg a lábbelit. A cipőket hossz és szélességtől függően gyártják, egyéntől függően mindenkinek más problémái akadnak a lábfejével kapcsolatban. A legfontosabb, amit mindenképpen kerüljön, ha a lábujjával már kitapintja a cipő orrát, illetve, ha a kis lábujját érezhetően dörzsöli, már-már súrolja a cipő széle. Lehet, hogy próbáláskor nem érzi zavarónak, egynapos intenzív viselet után viszont már garantáltan a falat kaparja majd a fájdalomtól, és akkor a kellemetlen vízhólyagról és tyúkszemről még nem is beszéltünk. 

Természetesen a túl széles cipők sem jók, hiszen a többletmozgás miatt - amit azért végez, hogy ne essen ki a lába a cipőből-, könnyen izomláza vagy ízületi gyulladása lehet. Négy-öt centis magas sarkú esetében izomgörcsök és tartós fájdalom is kialakulhat a lábfejében és lábujjaiban, ami az adott mozgásívben lévő izmok túlzott megerőltetésének köszönhető. A legtöbb nő ettől függetlenül nem is mérlegeli ezeket az akár hosszútávon is jelentős egészségügyi problémákat és kizárólag a kinézettel törődik, ami valóban fontos, ahogyan az is, hogy jól érezze magát ne ragtapaszokkal bíbelődjön a különleges estén.

Ha teheti, puha bőrből készült cipőt válasszon, ezeket ugyanis nem kell előre betörni és nem törik majd fel a lábát, valamint talpbetéttel sem árt ráerősíteni, hiszen így még biztosabban elkerülheti az izomlázat és görcsöket. Magas sarkú cipők esetén egyébként is jó ötlet a talpbetétet, hiszen minimálisra csökkenti a nagy saroktávolság miatti jelentkező vörösséget és talpfájdalmat. Ha nincs kedve válogatni az üzletekben, akkor online is megrendelheti a megfelelő talpbetétet, amiben az a jó, hogy a cipő stílusától vagy sarokmagasságtól függetlenül illeszkedik, csak be kell ragasztani a helyére. Az extrán behelyezett talpbetéttől nem csak kényelmesebb lesz a cipője, de súrlódáscsökkentő képességének köszönhetően a lábfejét és a bokáját is megkíméli.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek