Valentino utálta a 80-as évek divatját

Valentino Garavani
Valentino GaravaniDimitrios Kambouris / Europress / Getty

„Szóval hány éves is vagy?” – próbálta zavarba hozni a híresen hiú 82 éves divattervezőt a 92Y „Fashion Icons” néven futó sorozatának házigazdája, Fern Mallis, akinek az elmúlt években már olyan ismert nevek adtak interjút, mint Oscar de la Renta, Bill Cunningham, Bruce Weber vagy Lauren Hutton. Mallis azonban ezúttal saját magát is felülmúlta, mikor első, nem amerikai designerként meghívta műsorába Valentino Garavanit – írja a fashionista.com.

„A végén még azt is elárulom, hogy milyen fehérnemű van rajtam” – válaszolt viccesen a kérdésre a lombardiai származású tervező, aki sokak meglepetésére azt az információt is megosztotta a közönséggel, hogy mennyire utált mindent, amit a nyolcvanas években terveztek.

„Munkám során mindennel meg voltam elégedve, talán egy évtized volt, amit nem éreztem a magaménak, a nyolcvanas évek, amit nagyon vulgárisnak találtam. Gyűlöltem azokat a ruhákat, annyira nem passzolt semmi semmivel, szörnyű volt. Azok a cipők sem tetszettek soha" – mondta a tervező, aki 17 évesen kért engedélyt az apjától arra, hogy Párizsba költözhessen és tervezőnek tanulhasson. „Ez mai viszonylatban egy olyan kérés volt, mintha most valaki azt kérné a szüleitől, hogy vigyék el vásárolni a Holdra” – viccelődött Valentino, aki Giancarlo Giammettivel való hosszú partnerségéről is beszámolt Mallisnak.

„Nagyon fontos, hogy a tervezőnek ne csak egy ötlete legyen, hanem meg is tudja valósítani azt. Ez azonban manapság egyre nehezebb, a világ nagyon sokat változott. Az emberek különféleképpen viszonyulnak a munkához, ami miatt persze még lehetnek sikeresek, de már sosem fognak tudni olyat mutatni, mint amit én vagy a kollegáim letettek az asztalra. A mostani tervezőink, Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli például nagyon jó munkát végeznek, mindig tiszteletben tartják a Valentino nevet. Már nem hiányzik a tervezés, de ez valószínűleg azért van, mert látom, hogy minden működik” – folytatja a tervező, akinek kedvenc hírességei közé tartozik többek között Meryl Streep, Anne Hathaway, Jennifer Lopez, Keira Knightley és Gisele Bündchen is. A világhírű tervező izgalmas életébe nagyobb bepillantást enged az a dokumentumfilm, amit Matt Tyrnauer rendezett 2008-ban Valentino: The Last Emperor címmel.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek