Hat tipp, hogy jó kabátja legyen

Kabát: a ruhásszekrényünk egyik legdrágább darabja, hónapokig naponta viseljük, a legtöbben viszont még nem találták meg belőle az igazit. Éppen ezért évről évre új után néznek, ami az életünkből értékes időt, a zsebünkből pedig súlyos tízezreket vesz el. A TheGuardian segítségével 6 olyan tippet mutatunk, amik bár banálisnak tűnnek, kevesen figyelnek oda rájuk. Ha pedig odafigyel, tényleg azt veszi meg, amire igazán szüksége lesz!

1. Mire kell?

Ha ön inkább elegáns típus, akkor ne a sportkabátok között nézelődjön, ha pedig bringával jár, akkor ne a szövetkabátok felé vegye az irányt az üzletekben. Minden életstílushoz más fazon passzol, ha pedig a hazai boltokban nem találta meg, amit szeretne, irány a webshopok világa!

2. Tetszeni fog az elkövetkezendő 5 évben?

Bár a legtöbben szezononként cserélik a ruháikat, ne dőljön be az aktuális trendeknek: lehet, hogy az oversize most divat, ha viszont nem érzi jól magát benne, esetleg még hülyén is áll, hagyja a boltban! Gondolja végig, hogy milyen színek passzolnak a ruhatárához, és ha jellemzően színes ruhadarabokat hord, igyekezzen semlegest (például szürkét vagy tengerészkéket) választani. Ez fordítva is igaz: egy basic ruhatárat, illetve szettet nagyon jól fel lehet dobni egy színes (például bézs, barna, zöld vagy piros) kabáttal.

3. Nem baj, ha nem tökéletes

Évekig beleesetem a hibába, hogy télikabát keresésénél nemcsak arra figyeltem, hogy meleg legyen és nézzen ki valahogy, extra igényként felmerült, hogy karcsúsított legyen, ne álljon el nagyon, aláférjen egy vastag pulóver, de ne nézzen ki furán akkor sem, ha csak egy inget veszek fel hozzá, stb. Mivel ezzel eleve kilőttem a kabátok 90%-át, maradtam az első két feltételnél és a parkáknál, melyek meglepő, de mindenhez mennek.

01
reklámfotó

4. A rendelkezésre álló keretből vegye a legjobbat!

Többször előfordult velem, hogy elindultam például nadrágot keresni, az első boltban megtaláltam a „tökéleteset”, és az sem zavart, hogy egy kicsivel többe kerül, mint amennyit szántam rá. Az már sajnos csak otthon jutott eszembe, hogy a nagyobb keretből máshol jobbat tudtam volna venni. Ugyanez igaz a kabátvásárlásra is: ha fél, hogy elviszik azt, amibe először beleszeretett, tetesse félre és ha máshol sem lát jobbat, visszamegy érte a nap végén.

Ha két kabát ugyanannyiba kerül, a fazonon kívül nézze meg az összetételt is: van, ahol a 100% poliészter kerül annyiba, mint máshol a 80% gyapjú – tapasztalat.

5. Gondoljon az alternatívákra!

Vagy megszokásból, vagy puszta dacból sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy milyen télikabátot szeretnének és nem is gondolják végig az alternatívákat. Tény, hogy a női nem számára nagyobb a választék, szerencsére a férfiaknak szánt fazonok között is vannak olyanok (például a duffle coat névre hallgató), amelyek kiváló opciók lehetnek mind az elegánsabb, mind a sportosabb fazont kedvelőknek.

02
reklámfotó

6. Van, amiből nem szabad alább adnia

A jó télikabát bőven derék alá ér, nem poliészterből készül és melegen tart. Utóbbi csak viselés során derül ki, de erre is van egy bevett tippem: ha a boltban próbálás után 1-2 percig magán hagyva sem kezd el izzadni, akkor abban sajnos télen fázni fog.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek