Kabátkörkép: vagy meleg, vagy szép

Minden évben nagy kérdés, mit vegyen fel az ember lánya a hidegben, hisz a kabát az első és legfontosabb, amit ilyenkor mutatunk a ruházatunkból. A pufikabátok praktikusak, mert könnyűek és melegen tartanak, de azért egy szebb ruhával már borzalmasan néznek ki. A szép szövetkabátok viszont nagyon drágák és nem valami melegek, ez egy örök és feloldhatatlan téli probléma – azzal súlyosbítva, hogy ami a vállfán tökéletesen mutat, felvéve még simán lehet röhejes, hiába kérnek érte 50 ezer forintot.

Nyolc üzletet néztünk végig, felpróbáltunk több mint 50 kabátot és már megint nem találtunk tökéletest: a színválaszték egysíkú, az anyagok sokszor nem a legjobbak, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb konfekciókabátot biztos nem 160 centis magasságra szabták, tehát nem állnak jól. Ne keseredjen el, kaphatók azért szép és meleg kabátok is, a folytatásban felmérheti a kínálatot a galériában, így talán már könnyebben dönt, ön melyik üzletbe indul kabátért.

C&A

A C&A-ban nagy a kabátválaszték, de ez a legtöbb üzletről elmondható: halomban állnak a pufikabátok és külön halomban a szövetkabátok. Sajnos a műbőr ujjmegoldás innen még nem kopott ki, de inkább ilyet már ne vegyen – már ha nem a VV7-be készül, mert ott biztos megint menőnek fog számítani a steppelt bőrujj. Ne essen kétségbe, 14-16 ezer forintért a C&A-ban is van egy pár szép szövetkabát, normál ujjakkal, de ha ezek pont nem lennének elég melegek, 18-23 ezer forintért vásárolhat pufikabátot. A kínálatról általában elmondható, hogy 40-es méret feletti hölgyeknek kedvez, sőt, 48-as mérettel is ide érdemes indulni, viszont 36-osként nehéz lesz megfelelő darabot találni.

Peek and Cloppenburg

Az Arána Pláza multibrand boltjában rengeteg márka közül válogathat az ember, csak a pénztárcája fog határt szabni annak, mit választ. Mi 80 ezer forint körüli árakon meleg és örökéletű Wellenstein kabátokat próbáltunk, de ezek persze nem kisestélyihez valók. A 180 ezres Love Moschino kabát annál inkább, ahogy a 140 ezres Armani szőrmedzseki is – igaz ehelyett inkább repülőjegyet vennék Bangkokba és kihúznám ott a hideg évszakot. Ezeken kívül még Desigual termékeket néztünk, de még ha tetszik is önnek a tarka barcelonai márka, azért a kabátvásárlást jól gondolja meg, mert ennyiféle színt nehéz kombinálni, ráadásul egy kicsit piacos hatása van a rózsával díszített 95 ezer forintos kabátnak. Árak és képek a galériában!

Mango

Ha kicsit drágállja az előbbi felhozatalt, akkor irány a Mango: itt a legdrágább és legszebb kabát 40 ezer forintba kerül, más kérdés, hogy ebből már alig van méret. Kellemes meglepetés, hogy sok kabát már le van árazva, így például praktikus és szép pufikabátot 30 ezer helyett már 25 ezer forintért vehetünk – még be sem tört a tél igazán, nem értjük. A legolcsóbb szövetkabát 10 ezer forintba kerül, és inkább olyan anyaga van, mint egy polárpulcsinak – szép szövetkabátokat leginkább 29995 forintos áron láttunk, de sajnos a katalógusképeken látványos, széles hajtókás, derékban megkötős, gombolás nélküli fazonú kabátok rajtunk pont úgy néztek ki, mintha csak betekertük volna magunkat egy jó meleg köntösbe és úgy indultunk volna el.

Springfield

A Springfieldnél elég kicsi volt a választék: felpróbáltunk egy mostanság divatos, vékony pelerint, de ez alá kell még egy plusz kabát is, mert nagyon vékony az anyaga. 27 ezer forintért láttunk mostanság divatos zöld parkát, de valahogy ez se tűnt túl melegnek.

Marks & Spencer

A márkánál ottjártunkkor minden kabátra 20%-os árengedményt adtak, de az akciók elég gyorsan váltakoznak, így inkább a teljes árakat adjuk meg a galériában. Meglepődtünk, de itt volt a legélénkebb a színskála, piros, világoskék és narancssárga kabátokat is kapni, persze nem két fillérért. Ennek megfelelően a kabátok anyaga is szuper, de a szabásokkal azért voltak problémáink.

Zara

A 26 ezer forintos meleg pufikabát nagyon szuper, de a szövetkabátok sajnos sokszor csak a vállfán néznek ki jól. Azért a 38 ezer forintos, fekete kabátot elfogadnánk, de az valami nagy szám igazából. A legviccesebb ismét a köntös-fazonú kabát volt, nézze meg a galériában!

H&M

Az Aréna Pláza H&M-je ugyan egyre nagyobb területet foglal el, de a női ruhák közt valahogy egyre nehezebb kiigazodni és egyre kisebb a választék. Párducmintából azért van két verzió is, egy nagyon szép, 13 ezer forintos szövetkabát és egy első látásra durva, de valójában vicces 10 ezer forintos pufikabát. Na jó, ez utóbbit sípályán kívül sehol nem akarjuk látni, de síelésre meg nyilván pont nem jó a kialakítása miatt. Találtunk egy zöld parkát is, jobban mondva körülbelül ötöt, de mind 44-es volt – ezt már más ruháknál is mefigyeltük, hogy gyakori, hogy van belőle több, de az mind azonos méret. Elég bosszantó. Itt egyébként 30 ezer forintért adják a praktikus pufikabátot, de amilyen jó volt a tavalyi kabátfelhozatal, most olyan eklektikus és mérethiányos.

Pimkie

A megújult Pimkie-ben is hasonlóan kicsi a kínálat, mint a Springfieldben. A bundás galléros pufidzseki itt a legszebben kivitelezett és a legolcsóbb a maga 15 ezer forintos árával. Ezen kívül még egy elegáns, szürke szövetkabátot találtunk, és természetesen itt is kapható zöld parka (ennek is elég jó az ára), bőrujjú kabát és egyféle puha műszőrkabát is, amit mi leginkább kardigán helyett hordanánk, kabát alatt.

F&F

A Tesco nem aprózta el, ha már műszőr kabát, legyen durva felkiáltással leopárdmintás verziót kínálnak. Ha ezt nem is, a bézs kiskabátot szívesen hordanánk, akárcsak a narancsszín változatot – és az anyagokkal sincs különösebb probléma. A galériában még több kabátot talál, kattintson!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra