Bréking: plus-size modellekkel dolgozik a Vogue

Talán túlzás nélkül divattörténelmi pillanatnak tekinthető, hogy az amerikai Vogue végre plus-size modellekkel is hajlandó dolgozni – ezt bizonyítja legalábbis az a fehérneműs divatanyag, amit kivétel nélkül hétköznapi testalkatú nőkkel fotóztak. Hatalmas előrelépés ez, hiszen a magazin köztudottan kizárlóag vékony modelleket foglalkoztat – akiket ettől függetlenül is szétretusálnak –, ezzel szemben a plus-size modellválasztás és a takarékra tett Photoshop – a modellek bőrén látszanak a striák és a hasi hájacskák is – erősen arra utalnak, hogy valami kezd megváltozni a magazinnál. 

A divatanyagot, amit ide kattintva tekinthet meg, “‘Give me a D! Give me an F!’, vagyis 'Mutass D vagy F (méretet)!' – címre keresztelték, mivel egy igazán szép melltartó mérettől és formától függetlenül is gyönyörű. "Ebben a szezonban miért ne próbáljunk ki valami újat és mutassunk nem csak szép, de szabásában is kiváló fehérneműket?! Mert végülis, ha csinos fehérneműről van szó, akkor nincs apelláta, ha a kosár stimmel, akkor legyen csinos is!" – hangzik a divatanyag felütése, ami tényleg meglepő egy olyan magazintól, mint a Vogue, ami világ életében kerülte a plus-size modellekkel való együttműködést. A plus-size modellek – név szerint Candice Huffine, Tara Lynn, Inga Eiriksdottir, Marquita Pring, and Ashley Graham – fekete-fehér fehérneműben pózolnak és olyan márkákat viselnek, mint a Lane Bryant, az Addition Elle, az Agent Provocateu és a Wacoal.

Alábbi Instagram képen Ashley Graham plus size modell pózol a Vogue-fotózás egyik szünetében.

A képeken egyébként tényleg úgy tűnik, mintha nem segítettek volna rá Photoshoppal, a modellek pedig kifejezetten natúr sminket viselnek, amitől csak még szerethetőbb a végeredmény. Valahogy nagyon természetes és frissítő ez az egész, mármint, mikor látott ön VALAHA striás, vagy esetleg cellulitiszes nőt a Vogue-ban? Én személy szerint kicsit le is sokkolódtam – abszolút jó értelemben véve persze –, hogy egy olyan magazin, mint a Vogue, ami a photoshop és a tökéletesség mintaképe, valóban reklámoz olyan női testet is, amilyen tényleg létezik és amivel az olvasó is azonosulni tud.

De vajon mi történt a Vogue-nál és mivel magyarázható ez a hirtelen változás? Lehet, hogy végre rájöttek az amerikai kiadványnál, hogy nem csak csontsovány lányok rohangálnak az utcán? Vagy hogy szép melltartót F-es kosárméretben is találni? Eddig vajon mit hittek, nagyibugyit és XXL-es sportmelltartót hordtak a kerekded nők? Igyekszünk persze nem elégedetlenkedni, hiszen tényleg pozitív előrelépés ez egy olyan magazintól, amit évekkel ezelőtt még maga egy plus-size modell is rendesen elküldött a francba. Kíváncsiak vagyunk, ő vajon most mit szól ehhez az egészhez.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek