A sovány embereken sokkal jobban áll minden

Ennek a látványa miatt horkantak fel a Twitterezők.
Ennek a látványa miatt horkantak fel a Twitterezők.Twitter

Nemcsak a brit Topshop sokkolt a napokban azzal, hogy pofátlanul vékony próbababákat pakolt üzleteibe: az új-zélandi divatmárka, a World társ-alapítója és vezérigazgatója, Denise L'Estrange-Corbet sem fogta vissza magát egy reggeli televízióműsorban, ahol a butikjaiban kiállított csontsovány próbababákkal kapcsolatosan kérdezték – számol be az abszurd interjúról a gloss.com.

Denise L'Estrange azt állítja ugyanis, hogy teljesen rendben van az, hogy nem egy átlagos méretű próbababára aggatják termékeiket, mivel szerinte a ruhák sokkal jobban állnak a vékony embereken. Az Ausztrália egyik legfelkapottabb áruházában, a Glassonsban kiállított, kiálló bordájú baba látványa azonban közfelháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, a Twitter például lángokba borult a hír hallatán, többen a #NotCool (Nem menő) és a #Disgusting (Undorító) hashtagekkel látták el posztjaikat, melyekben leginkább annak adtak hangot, hogy nem hajlandóak éheztetni magukat az ilyen gusztustalanul vékony külső érdekében. Persze voltak olyan nők is, akik arra buzdították követőiket, hogy ezentúl semmit se vásároljanak a márka üzleteiben.

„Látom, ahogy Miley Cyrus nyíltan dohányzik és kábítószerezik, szerintem ez sokkal nagyobb probléma, mint a sovány modellek” – védte meg ellentmondásos külsejű próbababáit egy reggeli televíziós műsorban Denise L'Estrange, aki szerint a „sovány modelleken” és a próbababákon sokkal jobban mutatnak a ruhák, mint egy átlagos méretű babán. A riporternek arra a kérdésére, hogy miért volt szükség a kiálló bordákra, L'Estrange elismerte, hogy valóban nem volt szükségszerű, de hozzátette, hogy ehelyett a műbalhé helyett inkább a hírességek és a szülők felelősségére kellene összpontosítani.

anigif enhanced-4008-1413250369-8.gif
tvnz.co.nz

„Nem újkeletű jelenség a vékony modellek használata a divatiparban és nem is valószínű, hogy ez a jövőben változni fog. Nézzünk szembe a tényekkel, a ruhák sokkal jobban állnak a sovány embereken" – kesergett a divatszakma ősrégi, beragadt sztereotípiáján L'Estrange, aki úgy tűnik, nem hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy a divatházak manapság egyre gyakrabban alkalmaznak különböző formájú, méretű és korú modelleket kampányaikhoz.

Igaza van L'Estrange-nak?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek