Így ünnepli a divatszakma a halloweent

Az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ősi kelta hagyományokból kialakult, elsősorban angolszász országokban felkapott ünnep, a halloween, amit október 31. éjszakáján tartanak világszerte. Így a napokban is egymást érték az olyan események, amellyel a halotti kultusz illetve a boszorkányok és szellemek előtt tisztelegtek a különböző jelmezekbe bújt hírességek. A fashionista.com szerkesztői összeállítottak egy listát arról, hogy milyen figyelemfelkeltő és polgárpukkasztó kosztümökben ünnepeltek és honnan vették az inspirációt a divattervezők az elmúlt években.

A gyűjtést elnézve van egy-két visszatérő tervező, aki jól láthatóan minden évben komolyan veszi a kihívást és igazán extravagáns szerelésekben érkezik a halloween partikra, ilyen például a Dsquared tervezőpárosa, ők idén kövekkel kirakott szandálban, fekete-fehér szettben és a Kiss együttes ikonikus sminkjéhez hasonló álarcban érkeztek egy Los Angelesi-i eseményre. A duóhoz hasonlóan mindig kitesz magáért Zac Posen, Jeffrey Sebellia és Christiano Siriano is, az ő esetükben gyakran előfordult, hogy akár többször is átöltöznek egy este alatt a hatás kedvéért.

„Elton John „Rocket Man” jelmezében megyek idén. Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy minek öltözzek, de tegnap láttam Elton Johnt egy AIDS Alapítvány által szervezett koncerten és teljesen megihletett. Ő valóban minden idők egyik legnagyobb előadóművésze” – mondta a londoni székhelyű tervező, Misha Nonoo az idei kosztümjéről.

„Nyolc buliba megyünk idén. Az Óz a csodák csodájából öltözünk be, Michelle Dorothy lesz én pedig a Bádogember. Mindig nagyon vicces, ha összeillő párosként jelenünk meg" – árulja el idei ötletét a Cusnie Et Ochs egyik designere, Carly Cushine.

„Idén egy igazi Bollywoodi dívának, Aishwarya Rainak fogok öltözni. Mindig is tisztelettel és csodálattal voltam a gondosan kidolgozott ékszerek és ruhák iránt, ráadásul a nyolc éves kislányom is oda van az egzotikus dolgokért" – osztja meg a titkait az olvasókkal Rachel Roy, de nem gondolja máshogy Timo Weiland sem, aki barátjával Batman és Robinnak öltözött be idén októberben. Nézze meg a galériában, hogyan ünnepelnek a divatszférában és milyenek a legfelkapottabb jelmezek!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek