Menő vagy ciki a levegővel működő esernyő?

Drasztikus fejlesztéssel dobnák fel a túlságosan egysíkú esernyő-piacot a kínaiak: a Kickstarteren gyűjtenek pénzt egy projektre, ahol egy levegővel működő esernyő kifejlesztésére és gyártására keresnek kezdőtőkét. Ha tényleg összejön nekik, akkor az 'Air Umbrella'-ra keresztelt innovációval helyet spórolhat a táskájában, de már csak a látványos videó-illusztráció miatt is érdekes a végeredmény.

Az "Air Umbrella" névre keresztelt innováció tulajdonképpen nem más, mint egy rúdra szerelt, tölthető, lítiumelemes eszköz, ami a motoros pengeszerkezetnek köszönhetően eltereli az esőcseppeket a fejünk felől. Az elektromos esernyőnek három féle verziója érhető majd el, mindegyikben közös, hogy az aljára épített távirányítóval lehet kontrollálni a működést, gyorsítani és lassítani a motort. Az 'A' modell, ami elsősorban a nőket célozza meg, kábé 30 centi hosszú és naponta maximum 15 percig bírja a strapát. A jóval hosszabb, 50 centis 'B' modell már dupla ennyi ideig, naponta harminc percig működik, míg a 'C' 30 és 50 centis verzióban lesz kapható és szintén csak harminc percet bír. 

A fejlesztők eredetileg tízezer dollárt (kb. 2 millió forint) tűztek ki célul, amit azóta jócskán túlléptek: cikkünk írásakor majdnem tizenkilencezer dollárnál tart a gyűjtés, a projekt pedig csak október 24-én ér véget, addig bőven összejöhet akár ennek a kétszerese is. Egyébként nem ez az első Kickstarteres projekt, ami próbálja összekaparni a pénzt a levegővel működő ernyőre, a koncepció már többeket foglalkoztatott az utóbbi időben.

Egyelőre viszont nagyon úgy tűnik, hogy az "Air Umbrella" lehet a legelső, amit tényleg legyártanak és piacra is dobnak a jövőben: előrendelésben 118 dollárért, azaz 28 ezer forintért lehet hozzájutni a termékhez, amit először 2015 decemberétől szállítanak ki a megrendelőknek – tájékoztat a kezdeményezés Kickstarter oldala. És bár ez a levegős esernyő ötlet elméletileg tényleg jónak tűnik, a nagy vásárlás előtt azért egy életszerű tesztelésnek is örülnénk.

Ön mit gondol: érdekes és innovatív ötlet a levegős esernyő, vagy felesleges pénzkidobás az egész?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek