Mégsem bűnös a Dolce & Gabbana!

Domenico Dolce és Stefano Gabbana
Domenico Dolce és Stefano GabbanaVenturelli / Europress / Getty

Míg az adócsalással megvádolt Pradának még várnia kell arra, hogy ítéletet hozzon az ügyében a bíróság, addig a másik olasz divatház, a Dolce & Gabbana vezetői és tervezői már fellélegezhetnek, mivel az olasz legfelsőbb bíróság pénteken pontot tett az évek óta húzódó huzavonára a divatház és az olasz kormány között – számol az esetről a fashionista.com.

Az ítélet szerint nem történt bűncselekmény, így a legfelsőbb bíróság semmissé nyilvánította a két alsóbb fokú bíróság határozatát, ami 18 hónap börtönbüntetésre és több mint 550 ezer dollár bírság befizetésére ítélte a tervezőpárost. Az A-listás celebnőket öltöztető designereket egyébként azzal vádolták, hogy egy luxemburgi, Gado néven futó fiktív vagyonkezelő révén elsumákolták az egy milliárd eurós bevétel után fizetendő 200 millió euró befizetését az államkasszába.

A Franciaországgal, Németországgal és Belgiummal határos Luxemburg már a kilencvenes évek óta közkedvelt adóparadicsom, főleg az olasz vállalkozók körében, mivel itt az olaszországi 30 százalékkal szemben szinte semmibe nem kerül a társasági adó. A wwd.com értesülései szerint az öttagú esküdtbíróság három órán át tanácskozott, míg végül felmentette a divatházat és hatályon kívül helyezte a korábbi ítéleteket. Az ítélet szerint felmentést kapott a Dolce & Gabbana igazgatója, Cristiana Ruella, a pénzügyi igazgató, Giuseppe Minoni, valamint a divatház könyvelője, Luciano Patelli is. „Mindig őszinték voltunk és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezt az olasz Bíróság is elismerte” – olvasható Domenico Dolce és Stefano Gabbana hivatalos nyilatkozatában.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek