Ezeket a sminkhibákat követjük el: szemöldök, száj

Előző cikkeinkben azt mutattuk meg, milyen hibákat követünk el leggyakrabban, amikor kifestjük a szemünket, és milyeneket akkor, amikor alapozunk, pirosítunk. Ezúttal is maradunk a már bevált koncepciónál, csak most a száj és a szemöldök tipikus festési fiaskóit vesszük sorra két profi sminkes, Vadócz Edina és Amin B. Ildikó, valamint két modell segítségével. Megmutatjuk, hogyan szoktuk elrontani a sminket, és azt is, hogy mi lenne a jobb megoldás.

A képeket egymásra helyeztük, a középen található csúszka segítségével tudják megnézni őket teljes méretben is. A cél ezúttal sem a kinevetés, hanem annak megmutatása, hogy jobb sminkkel sokkal szebbek leszünk!

Kiszel Tünde szemöldöke

Mi a funkciója a szemöldöknek? Van neki biológiai: ne folyjon a szemünkbe a verejték. Ami nekünk most ennél fontosabb: metakommunikációs eszköz is. Érzelmeket tudunk kifejezni a szemöldök mozgatásával: ha csodálkozunk felhúzzuk, ha haragszunk összehúzzuk. Egy rosszul kiszedett és megfestett szemöldökkel ezeket az érzelmeket tudjuk állandósítani az arcon.

A leggyakoribb hibák ha: túl vastag, túl vékony, túl sötét, golfütő bumszlival az elején, csodálkozó, túl rövidre vágott – ez utóbbi nem irányítható, a hosszú szálakat lehet simítani, a rövid viszont arra fog állni, amerre ő akar.

Emberbaráti szeretetből nem csesztük el teljesen a modellek a szemöldökét, de aki csodákat akar látni, annak érdemes ezen az oldalon nézelődnie.

Megoldás:

Sok eszközünk van a szemöldök megváltoztatására, de ha egy kicsit is bizonytalanok vagyunk, akkor bízzuk szakemberre. A színe a mindennapokban ne legyen sötétebb a haj színénél: a túl sötét nagyon megkeményíti az arcot. A mostani trendek között nagyon sok helyen a szinte színtelen, szőke szemöldök jelenik meg.

Az ideális szemölök a kezdőponttól egyenletesen vékonyodik a legkülső pontig, fontos, hogy ne erőszakoljuk meg a saját szemöldök-típusunkat, lehet rajta finomítani, de egy dús szemöldökből például ne szedjünk egy csodálkozó vékonyat, mert a végeredmény idétlen lesz.

Amerikai rapsztár szájfény

A szájfény nem véletlenül népszerű, mert gyorsan fel lehet vinni, könnyű újrafesteni, és egyenletesen kopik. Valamiért vonzódunk a csillogáshoz, és a szájfény ezt jól hozza. Ennek a bennünk élő vonzalomnak szerencsétlen vadhajtása az, amikor a csillogó szájfényt egy totálisan oda nem passzoló sötét ceruzával kontúrozzuk. Ilyenkor fogunk úgy kinézni, mint az amerikai rapperek egy évtizede.

Megoldás:

Tartósabbá lehet tenni a szájfényt, ha a szájfényhez közeli árnyalatú kontúrceruzával korrigáljuk a szájformát, és a ceruzát a szájra is rásatírozzuk, majd erre rakjuk rá a szájfényt.

Tükör nélkül piros rúzs

Rúzsozásnál az a leggyakoribb sminkhiba, amikor a rúzs nem követi a szájformát, és/vagy egyenetlen a széle.

Megoldás:

Ha rúzst használunk, azt mindenképp előzze meg a rúzzsal harmonizáló színű szájkontúrceruza használata, és hasonlóan a szájfényhez, először körbekontúrozzuk-korrigáljuk a szájformát, majd besatírozzuk a szájra, és erre ecsettel visszük föl a rúzst. Így sokkal tartósabb lesz, mint amit amúgy általában várnánk tőle. De ha valakinek ez az elvárása, léteznek tartós rúzsok is.

A rúzs az egész világon a nőiesség szimbóluma, magyarországon viszont méltatlanul elhanyagoljuk és félünk tőle.

Ennyire megy egy tízperces smink

Ez a kép pedig azt mutatja meg, mekkora változást jelent egy szép arcon is az, ha a három cikkben összeszedett technikákat jól használjuk. A modell nincs agyonsminkelve, de van rajta szép alapozás, pici szemöldök, pici szájfény, pici szemfesték. Ennyit némi gyakorlattal tíz perc alatt bárki képes magára sminkelni, és a változás ennyire látványos lesz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek