11 hazugság, amit a divatos lányok mondanak

Nincs egy rongyom se, amit felvehetnék!” Ugye Ön is hallotta már ezt a mondatot? Esetleg az Ön száját hagyja el időről időre? Abszolút az őszinteség híve vagyok, szerintem mindig az okozza a legkevesebb bajt. Emiatt is emelem fel a szemöldököm, amikor olyan kijelentéseket hallok, amelyekről – vagy saját tapasztalatból vagy ismerve a körülményeket – egyértelműen tudom, hogy valótlanok. Különösen akkor, ha ez divattal kapcsolatos. A Harper's Bazaar oldalán találtunk egy 10 pontból álló listát (mi hozzácsaptunk még egyet), ami a leggyakoribb, divatőrültek által puffogtatott füllentéseket mutatja be, és mivel nem vagyunk irigyek, megosszuk önnel is. Íme!

1. Ezek a cipők annyira kényelmesek!

Ó, persze. És nyilván ezért van tele hólyaggal a lába, kéri kölcsön a harmadik sebtapaszt és vadássza egész nap/este a szabad ülőhelyet, ugye?

Jaj!
Jaj!Valerie Macon / Europress / Getty

2. Én nem követem a trendeket!

Ennek ellenére mindig a H&M és a Zara kirakatából öltözik, ha pedig megnéznénk a böngészési előzményeit, rövid keresés után rábukkannánk olyanokra, mint „Hogyan készíthetünk magunknak Cara Delevingne szemöldököt?” vagy „Hogyan viseljük a crop topokat?”

3. Le vagyok égve, ebben a hónapban már nem vásárolok!

Aztán valahogy mégis összefutnak az egyik üzletben, ahova ön csak beszaladt valamiért, az illető viszont éppen a kasszánál áll sorba minimum öt ruhadarabbal. Sebaj, majd a „következő” hónapban.

4. Ez Alexander Wang!

Felesleges hazudni: a divatkedvelők tudják, hogy igazából a H&M egyik dizájner együttműködéseként született meg az a felső, amit visel és minőségre inkább fast fashion, mintsem luxus. Aki pedig nem érdeklődik a divat iránt, valószínűleg Wang nevét sem ismeri.

5. Egy háromszázezres táska befektetés!

Igen, de csak akkor, ha a divatmatematika alapszabályát alkalmazzuk és leosztjuk a viselések számával: ha három évig minden nap magával viszi, az naponta csak 275 forint!

6. Ebben a szezonban rengeteg színt hordok majd!

Az őszi hónapok alatt sóvárogva nézi a következő tavaszi-nyári kollekciót pasztell és neon színeit; alig vára, hogy hordhassa őket, aztán mire odaér, valahogy mégis fekete-fehérben nyomja végig a melegebb hónapokat is.

161711734
Daniel Zuchnik / Europress / Getty

7. Naná, hogy S-es ez a ruha!

Kit akar becsapni?

8. Már úton vagyok!

Ez a legtöbb nőre igaz. Viszont ha divátmániásról van szó, ez azt jelenti, hogy éppen tanácstalanul áll a polc előtt és hezitál, hogy végül melyik statement nyakláncot tegye fel.

9. Nincsenek nagy igényeim!

Csak a legszükségesebb dolgokra van szükségem: ételre, vízre, a Louis Vuitton legújabb lyukacsos táskájára és a Lagerfeld Barbie-kra.

10. Nincs egy rongyom se!

Ez a hazugság az emberrel egyidős. Lehet, hogy azért van, mert mindig hülyeségeket vásárol, és nem kér segítséget?

11. „De jó ez a ruha, honnan van?” „Ó, nem is tudom már!”

A féltékenység okozta titkolózásnak a lazább verziója, amikor azt hazudják, hogy turkálókban vették/úgy kapták/külföldön vásárolták esetleg az utolsó darabot hozták el a leárazásról. Nem baj, találunk mi jobbat annál!

Ön is szokott füllenteni, ha divatról van szó?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek