4 átmeneti kabát, 4 stílus

Nem titkoltan a kedvenc évszakom az ősz: nem akarok modorosnak tűnni, de valahogy mindig a szeptember hozott változást az életembe; ilyenkor felerősödnek az illatok (és az érzelmek); ami pedig a legjobb: lehet rétegesen öltözni! Szomorú tény viszont, hogy egyre kevesebb az „átmeneti” nap az „egy ingben megsülünk” nyár és a „télikabát kell már novemberben” tél között. Emiatt kevés őszi dzsekim van, de annál inkább szeretem őket és minden évben alig várom, hogy hordhassam őket. A FashionBeans-en futottam bele egy cikkbe, ami az átmeneti kabátokról ír, emiatt gondoltam úgy, hogy érdekes lenne bemutatni, mennyire más karakterrel bírnak az indián nyárra tervezett ruhadarabok.

Bőrdzseki

Lerágott csont, klisé, viszont tényleg igaz, hogy egy bőrdzsekije mindenkinek kell, hogy legyen. Nemcsak azért, mert jól néz ki, de lazaságot követel a viselése és – az embereket elnézve – szinte mindenkire ráfér. A fazontól és az anyagtól függ minden: nem csak a 100% bőr a menő (sőt!), a műbőr darabok közül is van annyi, hogy mindenki – a testalkatától és stílusától függően – megtalálja a neki tetszőt. A hűvösebb napokra vegyen egy pólót az ing alá vagy egy vékony pulóvert fölé.

01
reklámfotó

Dzseki

Jobb szót nem találtam erre a fazonra, ami angol nyelvterületeken mid-length jacket néven fut. Leginkább talán a derékig érő kabát passzol hozzá és jó hír, hogy a magasaknak és az alacsonyabb testalkatúaknak is egyaránt jól áll. Arra vigyázzon, hogy ha 190 centi és vékony testalkatú, könnyen „négyzetalakúnak” hat majd a dzseki (a magassággal együtt arányosan nő a szélessége), így keresse a derékban szűkített/szűkíthető darabokat!

02
reklámfotó

Farmerdzseki

Évek óta keresem a tökéleteset, de még nem találtam rá – bár ez a MangoOutletes darab egész közel áll hozzá. Érdemes amúgy felnézni a márka honlapjára, mert nagyon sok átmeneti kabátjuk van a lazább stílustól kezdve egészen a formálisabbig. A farmerdzsekit is úgy viseli, ahogy akarja: ha kicsit sportosabbra venné, akkor pólóval és kardigánnal, ha hivatalosabbra, akkor pedig inggel és egy kötött pulóverrel.

03
reklámfotó

Sportzakó

Egyik kedvenc trendem mostanában. Bár tavalyhoz képest sokkal kevesebbszer viselek zakót, másokon tetszik és felhasználását tekintve a farmerdzsekihez hasonlóan eléggé sokoldalú. Érdemes különleges színűt választani, amit aztán vagy hasonló mélységű (például olívazöldet a sötétkékkel) vagy semleges (bézs, szürke, fehér, föld színek) árnyalatokkal párosíthat.

04
reklámfotó
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek