Fűszagú táskák miatt reklamálnak az Hermès vásárlói

Az Hermès Birkin bagje minden idők egyik legismertebb luxustáskája: nem csak egy kis lakás árába kerül, de több éves várólistára is tehetik azokat, akik bizalmat és nem kevés pénzt fektetnek a vitathatatlanul nagy prezstízzsel bíró márkába. Nem csoda, hogy ezt hamisítják a legtöbbször. Emellett ott van még a Kelly bag és a Victoria II, amik szintén akkora presztízsértékre hajtanak, mint a Jane Birkinről elnevezett darab. Az elmúlt néhány hétben viszont elég ciki üggyel áll szemben a francia brand: egyre több vásárló reklamált a francia márka butikjaiban azzal, hogy amint egy picit melegebb helyen hagyják – napfényben vagy a meleg kocsiban –, a húszezer dolláros táska fűszagtól kezd bűzleni.

A fűszagú táskák nem csak az USA-ban, hanem világszerte problémát jelentenek majd, mivel a Hermès csak bizonyos időközönként, akkor is limitált számban küldi szét butikjainak az ikonikus táskákat. Egyesek úgy saccolják, valószínűleg a rosszul megmunkált bőr okozhatja a bajt. Azt viszont mi nem értjük, hogy egy márka, ami nemrég árverezte el legújabb, a világ legdrágább táskájának kikiáltott darabját, hogyan engedhet meg magának ekkora malőrt.

A kellemetlen szag egyébként annyira problémás, hogy több felháborodott vásároló netes fórumokon kér segítséget, hogyan lehetne valamivel elnyomni az orbitális fűszagot. Egy Kelly-táska tulajdonosa azt írja: "Maximum fél óráig kocsikázhattam, amikor egyszercsak úgy éreztem, hogy teljesen beálltam a szagtól. Újabb fél órával később is még simán érezni lehetett, de eszembe nem jutott, hogy a táskámból árad. Este betettem a szekrénybe – itt tartom a táskáimat – aztán amikor ma reggel kinyitottam, megint megcsapott a szag. Rögtön leesett, mi volt a baj tegnap".

A fűszag miatt több vásárló is visszavitte már Amerikában az exkluzív táskákat az Hermès butikjaiba, amiket ezek után visszaszállítanak Párizsba, mivel "senki sem tudja pontosan, hogy mihez kezdjenek ebben a kellemetlen szituációban" – értesült a Page Six. A márka részéről még nem érkezett kommentár.

Oszd meg másokkal is!
Mustra