8 tipp divatbakik ellen

Bár technikailag nem nehéz viselni a szezonális trendeket, mégis van egy-két alapdarab, amit nem mindegy, hogy milyen formában illesztünk be a ruhatárunkba 2014 őszén. Hasonlóképpen gondolják ezt a refinery29.com szerkesztői is, akik könnyítésképpen összeállítottak egy listát arról, hogy hogyan véthetjük a legkevesebb hibát öltözködésünkben. Nézze meg a hajtás után, hogy miként kerülheti el a divatbakikat!

1. Bakancsok, bokacsizmák

Itt az ideje, hogy száműzze cipősszekrényéből a fűzős bakancsot és beszerezzen helyette egy-két elegánsabb, kis sarokkal kombinált, belebújós vagy oldalt cipzáros, hegyes orrú darabot. Amennyiben maradna a grunge cuccoknál, messziről kerülje el a virágos béléssel vagy csipkedíszítéssel felcicomázott bakancsokat!

2. Kötött pulóverek

Tartsa távol magát a garbós nyakrésszel felturbózott kaftánoktól, denevérujjú vagy háromnegyedes ujjú kardigánoktól és bő poncsóktól. Ehelyett inkább fektessen be egy jó minőségű, szűkített fazonú, kényelmes kötött pulóverbe, mely idén leginkább fehér, kék, khakizöld és rózsaszín árnyalatban menő. A pulóvereket idén nemcsak nadrággal, hanem szoknyával is bátran kombinálhatjuk.

3. Csipkeruhák

A szexi hatást keltő csipke általában nagyon drága, ennek ellenére ebben a szezonban is az egyik legnagyobb sláger a divatmániások körében. Idén azonban nem menő a konzervatív nyakvonal, az A-vonalú szoknyarész és a lányos, masnis megoldású övrész a csipkeruhák esetében. A konzervatív külsőt kölcsönző megjelenésnél sokkal vonzóbb a hosszabb, egyenes vonalvezetésű szoknyarész és a mély dekoltázs.

4. Műszőr kiegészítők

2014 őszén is lemondhatunk az igazi vagy az annak látszó szőrmék viseléséről, aminek köszönhetően elkerülhetjük, hogy gyilkosnak tituláljanak az elszántabb állatvédők. Ehelyett bűntudat nélkül, bátran próbáljuk ki a természetellenes, pasztell vagy neon árnyalatú műszőr kiegészítőket, amik idén a sálak mellett a táskákra, kesztyűkre és sapkákra is rákerültek.

5. Nadrágkosztüm

A maszkulin szerelés csak abban az esetben működik, ha nem keltünk benne pasis megjelenést. Kerüljük a túlméretezett, sokgombos darabokat, ehelyett nyissunk az élénkebb árnyalatú, egygombos zakókra és a boka felett elvágott nadrágokra, melyeket bátran kombinálhatunk olyan lazább ruhadarabokkal, mint egy fekete póló vagy lapos talpú tornacipő.

6. Rakott szoknya

A térd felett elvágott rakott szoknya egyik nagy hátránya, hogy túl kislányos, ráadásul a szél is mindig fellibbenti. Ha nem akar harminc felett hátsót villantani, akkor válassza helyette a térd alatt elvágott, vastagabb szövetből készült verziót, amiben garantáltan nem kell paráznia a széltől és a kivasalhatatlan gyűrődésektől.

7. Pasis mellény

Ha nem szeretne olyan hatást kelteni, mintha egy szmoking-kölcsönzőből bérelte volna aznapi szettjét, akkor inkább akassza vissza a szekrénybe a sok gombos, karcsúsított fazonú szaténmellényt és vállalja be helyette az ujjatlan, hosszított fazonú tuxedo fazont. A selyem nyakrészes mellényt leginkább miniruhákkal és szoknyákkal menő viselni a szezonban.

8. Kapucnis pulóver

Ha ön nem egy szilíciumvölgyi start up-ost alakít a HBO egyik most futó sorozatában, akkor inkább iktassa ki ruhatárából ezeket a kényelmes, meleg, de annál rondább darabokat. Hosszútávon sehova nem vezet, ha a kapucnis pulóver mindennapi viseletté válik, egy-két divatház azonban mégis látott fantáziát a darabban, ami leginkább annak tudható be, hogy visszatért a kilencvenes évek stílusa az utcai divatba. A kapucnis pulóver 2014-ben merész grafikai mintákkal a legmenőbb, amit javasolt haspólóval, szoknyával, vagy boxer nadrágnak tűnő rövidnadrággal párosítani.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek