Íme, a 7 legmenőbb utcai trend

Izgalmas szeptemberen vagyunk túl, az elmúlt hetekben ugyanis a divatházak bemutatták, hogy milyen szerelésekben fogunk járni 2015 tavaszi-nyári időszakában. Az egy hónapos divathét sorozat jó ideje aranybánya az utcai divatfotós körében, az ő képeiknek köszönhetően pedig figyelemmel kísérhetjük, hogy milyen módon építették be ruhátárukba a divatmániások az előző szezon kulcsfontosságú alapdarabjait. A fashionista.com szerkesztői ezúttal összegyűjtötték, hogy a street-style fotók alapján melyek jelenleg a legmeghatározóbb trendek az utcai divatban.

1. Fodrok

A klasszikus fodrok idén nemcsak kislányos nyári ruhákra kerültek rá, hanem kabátokra és pulóverekre is. A divatszerkesztőkre és bloggerekre vadászó street-style fotósok számos ilyen szettet lőttek, amiből egyértelművé válik, hogy a fodrok túlméretezett, látványos és bohém változatban kerültek rá a ruhákra idén ősszel, de természetesen menő a visszafogottabb, elegánsabb fodor is a szezonban.

2.Telitalpú cipő

Bár erősen jelen voltak a divathéten a sportosabb tornacipők a divatfővárosokban, a sláger mégis az eggyel elegánsabb, kényelmes és számos ruhadarabbal könnyen összekombinálható telitalpú cipő volt, melyet 2014 őszén bő nadrággal, ceruzaszoknyával és feltűnőbb egyrészes darabokkal sem ciki párosítani.

3. Sapkák, kalapok

Az előző pár szezonnal ellentétben meglepően sok fekete kalapos nő és férfi lepte el a divathét környékét. A jelenség globális volt, New Yorktól Párizsig divat volt kalapban megjelenni a bemutatókon. Többen favorizálták a széles karimájú darabokat, Anna Dello Russo tollas fejfedővel hívta fel magára a figyelmet, míg voltak, akik a sildes bőrsapkákat részesítették előnyben.

4. Feltűnő táskák

A szemet mágnesként vonzó színes, vicces figurákkal, valamint feliratokkal ellátott táskákat a Lol-core irányzatnak köszönhetjük. Bár a kisméretű kiegészítőkbe a telefonon és a bankkártyán kívül nem sok minden fér bele, mégis nagy népszerűségnek örvendett a divathét közönsége körében. Hasonló darabok várhatóan nálunk is feltűnnek majd az elkövetkezendő hetekben.

5. Egyszínű szettek

Idén nem csak az egymástól eltérő, meglepő minták és színek vannak divatban, hanem az összehangolás is éppúgy trendi. A divatbemutatókra igyekvő közönség előszeretettel választott felsőjével vagy nadrágkosztümjével megegyező mintájú, színű vagy árnyalatú darabokat aznapi szettjéhez. Meglepő, de az összhatás mégsem volt unalmas, sőt!

6. Pelerin kabátok és köpenyek

A szeptemberi divathéttel talán hivatalosan is véget ért az évek óta tartó motoros dzsekik egyeduralma. Bár elvétve még láttunk egy-két ilyen darabot, mégsem volt jellemző és meghatározó a jelenlétük az utcai divatban. A bőrdzsekiket idén felváltották a pelerin-szerű kabátok, plédekre hasonlító darabok és a mesébe illő köpenyek.

7. Színes szőrmék

Az állatvédők aktív munkájának köszönhetően egyre több divatház gondolkodik műszőrmékből készült kiegészítőkben, melyek idén vidám, színes változatban menők csak igazán. A javarészt kék, rózsaszín, sárga és mintás szőrmék idén rákerültek a pulóverekre, táskákra, cipőkre és sálakra is, melyek jól láthatóan feldobják a hűvös szezon szomorkásabb darabjait.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek