Öltözzön úgy, mint a Jóbarátok szereplői!

A napokban ünnepli 20.évfordulóját a kilencvenes évek egyik legismertebb tévésorozata, a Jóbarátok, amit azóta is előszeretettel tűznek műsorukra a televízió társaságok. Már többször is említettük, hogy vannak olyan kilencvenes évekbeli ruhadarabok és kiegészítők, melyek sajnos újra visszatérnek a köztudatba. Így végülis magától értetődik, hogy nem csak Spice Girls lányoknak öltözhetünk a következő szezonban, hanem lekoppinthatjuk akár Rachel, Monica vagy Phoebe ruhatárát is. Nézze meg a hajtás után, hogy mire érdemes figyelni, ha úgy szeretne öltözni, mint egy átlagos manhattani a kilencvenes években!

1. Magasított derekú farmer

A trendeket évekig vezető szűk skinny farmert várhatóan a buggyosabb fazonú, magasított derekú farmerek váltják majd le a divatvilágban. Ebből minden bizonnyal a Levi's 501-es típusú farmer a legmenőbb, ilyet és ehhez hasonlót már pár ezer forintért találni a vintage boltokban, de valószínűleg hasonló fazonokat találunk majd a Zarában és a H&M-ben is a szezonban.

2. Nyakpánt

Az úgynevezett chokers leginkább a Lisa Kudrow által alakított Phoebe Buffay karakteren volt látható. A nyakat szorosan körülölelő lánc különféle anyagokból készült a kilencvenes években; menő volt többek között bársonyból vagy gyöngyökből készíteni, de nem volt a ritka az aranyból és ezüstből készült nyakpánt sem akkoriban.

3. Fonott haj és kimonó

Ki más szerepelhetett volna a sorozatban ilyen szettben, mint a sorozat lázadójának beállított Phoebe, aki gyakran tűnt fel hippi együttesekben a képernyőn. Ez a dupla padlófonással készült frizura, a békejeles fülbevaló és a kimonó alapvetően a 2014-es fesztiválszezon legnagyobb trendje volt és várhatóan hasonló lesz divatban jövő nyáron is.

4. Sportos cuccok

Az elmúlt egy-két szezonban a divathéten sem volt ciki sportosabb szereléseket kifutóra küldeni. Tavaly például Alexander Wang és a Chanel is tervezett edzőcipőket, óriás logóval ellátott pulóvereket és tréningnadrágokat tehetős ügyfeleinek, idén pedig Giorgio Armani is látott fantáziát a kényelmesebb viseletekben. Ennek tudatában a Jóbarátok edzőcipős, lezser pulóveres szereplői jóval megelőzték korukat.

5. A-vonalú szoknya

A klasszikus fazon éppen ebben a szezonban szupermenő. A sorozatbeli Monicán látott elöl-gombos verziót például a legismertebb francia divatház, a Louis Vuitton dobta piacra az őszi-téli szezonban. A nőies szoknya idén trendi hosszabb pulóverekkel és haspólókkal is – írja a listát készítő asos.com. Valószínűleg az ilyen stílusú darabokat sem kell nagyítóval keresni az üzletekben és megtalálható lesz a legtöbb hazai fast-fashion üzlet kínálatában is.

6. Hosszú szoknya

Köztudott, hogy a sorozatban a Ralph Lauren divatháznál dolgozó Rachel, azaz Jennifer Aniston öltözködött a legjobban. Így nem csoda, hogy az elmúlt évek slágerdarabját, a hosszú kockás szoknyát is ő viselte ebben a jelenetben. Manapság fehér vagy fekete feliratos pólóval és bakanccsal menő hordani.

7. Garbó

Mivel nyomon követtük a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divatheteket is, azt hittük, hogy idén ősszel elözönlik majd a fekete vagy fehér színű garbók a fast fashion boltokat, ahogy a divatmagazinok anyagai is roskadásig lesznek majd garbóban pózoló modellekkel. A divatházak jóslata úgy tűnik, nem vált be, a divatszerkesztők mégsem voltak vevők a kismellű, magas nőknek kedvező trendre. Azért nem hiánycikk a garbó a piacon, viszonylag könnyen felöltözhet úgy, mint Phoebe, ha akar.

8. Térdcsizma

Ha nem is olyan lotyós stílusban, mint napjainkban, de a kilencvenes évek közepén is trendi volt a térdig érő bőr csizma, amit láthattunk Rachelen és Monicán is a sorozat jó pár epizódjában. Ilyen elegáns fazon kis és magasabb sarokkal idén is népszerű, leginkább a klasszikus fekete és barna színekben. Bőr csizmából érdemesebb a drágább, és minőségibb darabokat választani, mivel azok garantáltan jó pár évig kiszolgálnak minket.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek