Így néztek ki a divatbloggerek karrierjük hajnalán

Mindannyiunknak el kellett kezdenie valahol. Nincs ez máshogy a divatbloggerrekkel sem, akiknek életmódja a blogjuk és az Instagramra feltöltött villásreggelis és divatbemutatós képeik alapján akár irigylésre méltónak is tűnhet. De természetesen ők sem ültek mindig a divatbemutatók első sorában, ahogy nem mindig szerepeltek a legjobban öltözöttek listájának élen sem.

Attól függően, hogy milyen régen kezdtek el bloggolni, már valószínűleg mindannyian átestek egy, vagy akár több gardróbfrissítésen is az elmúlt években, de a legfeltűnőbb a fotókat elnézve mégis az, hogy újabban profi fotóssal dolgoznak, míg korábban életlen, sötét képeket pakoltak oldalaikra. A refinery29.com kíváncsi szerkesztői utánajártak, hogy milyen stílusfejlődésen mentek át a legismertebb bloggerek Bryanboytól a The Blonde Salad önimádó szerzőjéig, Chiara Ferragniig.

A Song of Style bloggere

„A stílusom határozottan fejlődött az évek során. Amikor elkezdtem írni a blogomat két munkahelyem volt és közben iskolába jártam. Most, bár még mindig két munkám van (a blogom és a belsőépítészet) az élettapasztalatnak és az utazásaim során szerzett élményeknek köszönhetően határozottam szélesebb lett a látóköröm, ami jó hatással volt a stílusomra is" – mondja a 2008 óta aktívan blogoló Aimee Song.

A Natalie Off Duty bloggere

„Emlékszem erre a fényképre, a szülővárosomban készült, Santa Monicában, Kaliforniában. Ez a ruha az egyik kedvenc darabom volt. Az a márka készítette, akiknek modellkedtem, és megszállottjuk lettem. Szezontól függetlenül mindig is szerettem bakancsot hordani zoknival, mindig is az egyszerű megjelenés híve voltam. Nem hinném, hogy sokat változott a stílusom azóta, még ma is el tudom képzelni magam ilyen szerelésben” – emlékszik vissza a már New Yorkban élő Natalie Suarez 2009-es önmagára. A blogger stílusa és a szereléseiről lőtt fotók azért szemmel láthatóan profibbak lettek az évek során. Esélyes, hogy csak arról van szó, hogy a pénzt termelő bloggerek már meg tudnak fizetni egy fotóst a street style képeik elkészítéséhez.

Bryanboy

A mára már több százezer követővel rendelkező Bryan Yambaónak sem küldték el mindig az aktuális kollekcióikat a divatházak, ahogy nem fizettek neki több ezer dollárt azért sem, hogy megnyisson egy exkluzív butikot Milánó belvárosában. Kiváló bizonyíték erre ez a 2004-es fotó, melyen a blogger egy pufidzsekiben pózol a moszkvai Vörös téren.

Nicolette Mason

„Nem emlékszem túl jól arra a napra, ahogy az aznapi szerelésemre sem, de az biztos, hogy az egy nagyon szeles május végi nap volt a chicagói Bean Millenium Parkban. Leggings biztos, hogy volt rajtam, mivel az képezte a ruhatáram alapját akkoriban. Általában szoknyával vagy ruhával hordtam, de ez a stílus éppen az, amit száműztem a gardróbból az évek során” – emlékszik vissza 2007-es önmagára az egyik legismertebb plus-size modell- blogger.

A Style Bubble bloggere

„Kiskamasz korom óta számos stílusváltáson mentem már át. Voltam már Harajuku lány, gót, volt, hogy tetszettek a viktóriánus cuccok, ahogy a Comme de Garcons ihlette szerelések is. A blog első időszakában határozottan több színt és nyomatot használtam, ahogy a kisebb költségvetés miatt több volt a DIY ötletekről szóló bejegyzés is. Emlékszem, hogy Balenciaga ihletésű fodrokkal dobtam fel egy katonai kabátot a Primarktól. Többet vásároltam kiárusításokon és turkálókban is.

Nem tagadom, hogy a ruhatáramban ma már több a designer ruha, mivel már jobban elismerem azokat minőségi és „különleges” darabokat, amiknek történetük van, egyedinek érzem magam bennük. Egyszerűen nem látom értelmét, hogy minden hétvégén vegyek magamnak egy felesleges felsőt a Miss Selfridgeben, mint annak idején tizenéves koromban vagy a húszas éveim elején. Most valahogy jobban megválogatom, hogy mit veszek meg. Felnőttem, magabiztosabb lettem és ezzel együtt a stílusom is megváltozott. Nem szoktam visszanézni a régi street style képeimet, de majd biztos lesz idő vagy olyan alkalom, hogy megteszem. Nem hinném, hogy szégyellnem kellene az akkori stílusomat, ha jól éreztem magam azokban a ruhákban, akkor már biztosan volt értelme viselni azokat a ruhákat” – fejti ki véleményét a 2006 óta blogoló Susanna Lau.

Man Repeller

Az egyik legfelkapottabb bloggerre, Leandra Medinére alig lehet ráismerni 2010-es tükör-szelfije alapján, melyen rákvörösre égve egy fehér, pánt nélküli bikini felsőben, egy neonzöld élére vasalt pantallóban mezítláb pózol a kamerának. Ezzel szemben ma már talán Medine készíti a legprofibb street style képeket a szakmában.

A Fashion Toast bloggere

„Emlékszem, nagyon izgatott voltam a kezdetekkor és természetesen én akartam lenni a harmadik Olsen lány vagy Melanie Huynh. Ennek az outfitnek az összköltsége nem volt több négy centnél, de akkoriban leginkább a San Diego-i használtruha vásárokon szereztem be a ruháimat. Valószínűleg ilyen stílusú ruhákat viselek ma is, csak máshogy. Valójában letisztult a stílusom” – mondja a 2008 óta blogoló Rumi Neely.

A Trop Rouge bloggere

„El sem hiszem, úgy rémlett, hogy aranyos voltam sötét hajjal. Örülök, hogy kinőttem ebből a korszakból. Úgy érzem, hogy a stílusom alapvetően nem változott meg, csak átalakult, ma már jobban tudom, hogy mit akarok és mi az, ami jól áll nekem. Ez olyan személyes dolog, de biztos vagyok benne, hogy ez a korral folyamatosan változni fog” – filozofál 2010-es önmagáról Christina Cardona.

Az Oracle Fox bloggere

Az Instagramon több mint 180 ezer követővel rendelkező ausztrál származású blogger, Amanda Shadforth 2010 óta szerkeszti oldalát, a fotók alapján pedig már a kezdetekkor is gondosan ügyelt a profi beállításokra és a jó minőségű képekre. Bár a melltartóvillantást nem biztos, hogy értjük. Idei street style képeiről pedig leginkább a Zara katalógusa jut az eszünkbe.

A Something Navy bloggere

„Mindig a hangulatomtól függően döntöm el, hogy mit veszek fel, de a kezdetek óta teljesen megváltozott az egyéniségem, még akkor is, ha mindig hű maradtam a stílusomhoz” – mondja a szupernőies összeállításokban hívő Arielle Nachmani, aki 2009 óta szerkeszti blogját.

A Shine by Three bloggere

A 2010 óta blogoló Margaret Zhang évek óta a látványos képekre utazó street style fotósok kedvenc prédája a divatheteken. A babaarcú ausztrál blogger ismertségének köszönhetően dolgozott már együtt a Nike-val, a Net-a-Porter-val, a Mulberryvel, a L'Oreallal és a Swarovskival is az elmúlt években, valamint cikkeket is publikált a Harper's Bazaarban és a Madame Figaróban.

A We Wore What bloggere

„A stílusom sokkal letisztultabb lett az évek során. A kevesebb több, srácok!” – mondja ki az igazságot Danielle Bernstein, aki 2011-ben indította el oldalát. A New Yorkban élő street style bloggernek ma már több mint 40 ezer követője van a közösségi oldalakon.

A GabiFresh bloggere

Az ismert plus-size modell és blogger, Gabi Gregg határozottan előnyére változott az oldal 2008-as indulása óta. A debütáló képét elnézve nem tudjuk eldönteni, hogy a blogger szerelése vagy a kép háttere-e a rosszabb, mindenesetre az összhatás borzasztó.

A The Blonde Salad bloggere

Az 1987-es születésű Chiara Ferragni mára az egyik legbefolyásosabb személyiséggé nőtte ki magát a nemzetközi divatvilágban. A 2009-ben indult blog napjainkban millióknak jelent inspirációforrást már nem csak Olaszországban, hanem szerte a világon. A kétségtelenül fotogén Ferragni számos divatlapban megfordult, de működött együtt neves divatházakkal is elmúlt években. De ezt az agyonszolizott fejet most hirtelen akkor se tudjuk hova tenni:

Oszd meg másokkal is!
Mustra