Ezeket hagyja hátra gyerekének

„Honnan van ez a blézered?" „Nagymamán szekrényében találtam!" Valószínűleg a fast fashion boltok kizárólag egy-két szezont kibíró ruhadarabjai miatt, de manapság rendkívül kevesen vannak azok, akik hosszú távra terveznek egy-egy szoknyával vagy felsővel. Pedig gondoljon csak arra, amikor bakfisként nagyszülei szekrényét bújva kereste a vintage kincseket, amiket már ők is évtizedekig hordtak és mi is évek óta boldog tulajdonosai vagyunk.

Érdekes belegondolni, hogy vajon ön mit ad majd tovább a gyermekeinek: melyek azok az időtálló ruhadarabok (ha egyáltalán vannak ilyenek), amiket büszkén nyújt majd át lányának? Ha szerencséje van, talán pont addigra újra divatba jönnek. A HuffingtonPost nyolc olyan holmit gyűjtött össze, amit jobb, ha minél korábban beszerez, hogy idővel átpasszolhassa a gyerekének!

1. A kedvenc kézitáskája

Nem kell, hogy dupla C betű vagy az LV monogram csillogjon rajta, az egyetlen fontos dolog, hogy strapabíró és a szezonokat túlélő fazonja legyen. Az sem baj, ha kicsit drágább és emiatt valószínűleg kevesebbszer viseli majd a gyerek – legalább nagy becsben tartja és biztos, hogy mindig ön jut majd eszébe róla. Ha kisfiús anyuka, gondolkodjon utazótáskában – annak valószínűleg jobban örül majd, mint egy pink clutch-nak. Ha pedig kislányos apuka, ruházzon be egy szép kézitáskára, dugja el, majd a 18. születésnapon rántsa elő, garantált lesz a meghatottság.

139592934
Kirstin Sinclair / Europress / Getty

2. AZ ékszer

A statement nyakláncok reneszánszakor nem nehéz olyan ékszert vásárolnia (majd félretennie), ami figyelemfelkeltő és egyedi. Nyilván önnek is rengeteg van otthon, de rendelkezik "Az ékszerrel"? Ami egyedi, társít hozzá valamit és a legkülönlegesebb alkalmakra tartogatja? Ha kislányos anyuka, nem lesz gondja, ha pedig fia van, jobb, ha beszél a férjével, aki az óráját és a mandzsettagombjait passzolhatja tovább. Ha ön adományozna valamit fiának, amit előtte viselt, akkor keressen uniszex nyakláncokat, valamilyen kedves medállal.

125077961
Monica Mcklinski / Europress / Getty

3. Valamilyen egyedi gyűjtemény

A HuffPost cikk szerzője például az érdekes parfümösüvegekért bolondul, de lehetnek ezek kövek a világ tengerpartjairól vagy éppenséggel kagylók, esetleg képeslapok/bélyegek – ha pedig kiegészítőkről beszélünk, akkor fülbevalók, kitűzők, sálak is. A megkezdett kollekciót aztán gyermekei folytathatják, akik aztán idővel továbbadják majd az unokáinak.

140742692
Josiah Kamau / Europress / Getty

4. Egy gyönyörű váza

Igazi szívfájdalmam, hogy egyre kevesebb háztartásban látni frissen vágott virágokat. Természetesen nem várható el, hogy minden nap 15 szál tulipánnal lejtsünk haza a piacról, de úgy vettem észre, hogy az igények és a szokások is teljesen megváltoztak. Emiatt a vázákra sem figyelünk oda: ha valaki meglep minket egy csokorral, azt sem tudjuk, hol keressük őket és végül azt használjuk, ami először a kezünkbe akad a szekrény tetejéről. Pedig egy szép váza különleges ajándék és arra inspirál mindenkit, hogy a lehető legtöbbször illatozó virágokkal töltse meg.

95897781
Sean Gallup / Europress / Getty

5. Egy különleges takaró

Erről a pontról nekem a testvéreimmel közös óvodás párnánk jut eszembe: bátyám neve I-vel, az enyém D-vel, öcsémé pedig A-val kezdődik. Mivel a párnába bele kellett hímezni a monogramunkat, édesanyámnak nem volt nehéz dolga, az I-ből D-t, abból pedig kis trükközéssel A-t varrt.

A HuffPost szerzője igazi megszállott takarógyűjtő: amint megszületett a kislánya, kapásból több darabbal halmozta el. Aztán a gyermek nőni kezdett, a plédek pedig "összementek", ezért úgy döntött, hogy patchwork technikával összevarratja őket. Ha a lány felnő, használhatja majd a saját gyerekénél, de akár a nappaliban lévő kanapénak is ékes és egyedi dísze lehet.

137520778
Constance Bannister Corp

6. Vicces divatkiegészítők

Ha lát a bolhapiacon, turkálóban vagy valamelyik üzletben egy vicces ruhadarabot vagy kiegészítőt, amit ön nem hordana, vegye meg és tegye el a gyermekének. Manapság minden hülyeségből trend lehet, így előfordulhat az is, hogy néhány év múlva a kislánya metálos sálban vagy csillogó flitteres fejdíszben rója az utcákat. Lehet, hogy bután hangzik, de minden darabnak története lesz és amúgy is a kiegészítők teszik fel a koronát az összeállításunkra – ha gondolja, akár szó szerint is.

139604415
Tullio M. Puglia / Europress / Getty

+1 Menő képkeret

Ez az a rész, ahol teljesen elengedheti a fantáziáját: keressen valami jópofa DIY ötletet az interneten, utána pedig szánjon rá egy őszi hétvégét, amikor elkészíti. Beleteheti a kedvenc fotóját gyermekéről, majd idővel lecserélheti egy közösre is – a kép mögé egyébként elhelyezhet egy kedves kézzel írt levelet is, amit mindig jól esik majd visszaolvasni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek