Mi a menőbb: a chilis öltöny vagy a selyemestélyi?

A bécsi divathéten nem csak osztrák tervezők munkáit vonultatták fel, szombat este négy thai tervező tarthatott divatbemutatót a MuseumsQuartier előtt felállított sátorban. A bécsi thai követség által támogatott show végén még thai selyemből készült tradicionális és modern ruhákat is láthattunk. Nézze meg a folytatásbna, hogy miket terveztek a thaiok és szavazzon a kedvencére!

Lakwilai

A márka tervezője, Lakwilai Chokumnouporn modern, maszkulin, minimalista ruhákat tervez: jövő nyári kollekciója fekete-fehérben úszik, a letisztult szabásvonalak, visszafogott színhasználat és kevés kiegészítő elegánssá teszi az összes szettet, melyek egy része vörös szőnyeges felvonuláson, más része fontos munkahelyi tárgyalásokon jön jól.

Pattric Boyle

A tervező – Tanyapat Srivisakorn – 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját elég egyértelműen Mexikó ihlette. A fiatalos, street style bloggerek ruhatárába illő, feltűnő nyomatokat mi is szerettük, de a kaktuszos és chilis pólóknál nagyobb szám volt a sok csicsás öltöny, amit tényleg leginkább mexikói maffiózókon és bangkoki nagymenőkön tudunk csak elképzelni.

Adhoc

A tervezők – Wiyada Teawpongpant és Saranyatach Kawinchotpasian – új kollekciójukban a street style másik népszerű vonulatát, a fekete-fehér, nagy feliratokkal ellátott, sportos trendet lovagolják meg. Az érdekes szabások és változatos anyaghasználat teli találat, és nekünk az is tetszett, hogy az agyoncirádázott idegen nyelvű feliratokból egy szót sem értettünk: így izgalmasabbak az üzenetek.

Paul Direk

Direk szintén fekete-fehérben gondolkodott, de ő Vasarely-t megszégyenítő grafikákkal pakolta meg ruháit. A különböző optikailag torzító mintákat ügyesen keverte egymással, cserébe kevesebbet játszott az anyagokkal és szabásokkal, mint a többi thai tervező. Abszolút hordható kollekció az övé, nézze csak meg a galériában!

SACICT & Kamlangjai Project

A thai uralkodócsalád által alapított és működtetett programok, a SACICT (Support Arts and Crafts International Centre of Thailand) és a Kamlangjai projekt a 3 ezer éves thai selyemipar támogatására jöttek létre. A programok által vidéki és hátrányos helyzetű emberek tanulhatják meg a selyemkészítés művészetét és a varrást, a szervezetek pedig a termékek értékesítésében is szerepet vállalnak. Bécsben a Kamlangjai projekt keretében készített alkalmi ruhákat és selyem estélyiket mutattak be, illetve olyan modernebb szabású ruhákat, melyeket a SACICT programjában résztvevők készítettek. A bemutatók végén Bajrakitiyabha hercegnő – egy Thaiföld osztrák nagykövete – is kifutóra vonult:

Melyik kollekció a legjobb?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek