Kate Winslet biztosra megy a vörös szőnyegen

Nemcsak Sofia Vergarának vannak jól bevált trükkjei a vörös szőnyeges eseményekre, hanem az immár két évtizede reflektorfényben élő Kate Winsletnek is, aki – elnézve a dailymail.co.uk szerkesztőinek gondos összeállítását – tanult egy-két fogást az utóbbi időben arról, hogy milyen optikai csalódást keltő ruhákban ajánlott megjelennie a díjátadókon és milyenekben nem. Íme néhány példa!

Mellkidobós ruha

A homokóra alkattal megáldott nők sosem nyúlhatnak mellé egy mélyen dekoltált ruhával, jól tudja ezt a 38 éves színésznő is, aki szeptember elején a Torontói Filmfesztiválon bemutatott Little Chaos című film premierjére vette fel ezt a merész V- kivágású, sárgászöld, szatén felsőrésszel kombinált estélyit. A trükk valóban működött, a dekoltázs mindenről elvonta a figyelmet, amit a színésznő nem akart megmutatni.

Monokróm trükk

Winslet egyik kedvenc tervezője Narciso Rodriguez, aki számos fekete-fehér színű, előnyös ruhakölteményt készített már a színésznőnek. Egyik kiváló példa erre ez a 2009-es darab, melyet a Santa Barbara Filmfesztiválon viselt a színésznő, aki jól láthatóan magabiztosabbnak, karcsúbbnak és magasabbnak tűnik a trükkös szabású ujjatlan egyrészesben.

Elegánsan az Oscar-díjátadón

A színésznő elképesztően elegánsan mutatott a 2009-es Oscar-gálán is, ahova az Yves Saint Laurent Atelier szürke színű, egyvállas estélyiruhájában érkezett. A francia divatház vékony fekete övvel és tüllel feldobott ruhája és az ahhoz passzoló drágaköves ékszerek páratlanul tökéletesnek mutatták a szőke dívát.

Stella McCartney illúziót keltő ruháiban

Winslet és a tervezőnő közötti kapcsolat nem újkeletű, a színésznő többször került már fel a brit divatház ruhakölteményének köszönhetően a legjobban öltözött hírességek listájára. Ilyen volt például az a sportos, de elegáns külsőt kölcsönző ruha, amit a 2010-es BAFTA-díjátadón viselt, vagy az az ujjrésznél pöttyös ruha, ami gátlástalanul elvonja a figyelmet a test valódi formájáról.

A tökéletes homokóra alak

Winslet előszeretettel visel olyan darabokat, melyek derékrésznél be vannak toldva, például csipke rátéttel, ami még látványosabban kiemeli szupernőies homokóra alakját. Az efféle fazonú ruhákat szokás lágyítani csipkézett szélű ujjrésszel, amitől sokkal formásabbnak tűnik a kulcscsont és vékonyabbnak hat a kar.

Hűha, micsoda derék!

Stella McCartney népszerű, bohém fazonját már évek óta koppintják a fast-fashion márkák, no meg Zimány Linda. Naná, hogy a felesleges kilókat egy csapásra eltüntető ruha megtetszett Kate Winsletnek is, aki többször is bevetette már a tervező csodafegyverét az elmúlt években. Ilyen fehér – fekete szerelésben érkezett a 2011-es Velencei Filmfesztiválra, piros-fekete színben pedig egy párizsi filmpremierre sütötte el a sportos nyakmegoldású darabot.

Nőies megjelenés pirosban

Kate Winslet a 2002-es Oscar-gálán viselte Ben de Lisi mesés, élénk piros színű estélyi ruháját, amelynek virágos pántja finomított a kényesnek tartott vállrészen, miközben kiemelte bőre fehérségét és szép dekoltázst is kölcsönzött viselőjének. A nőiességet hangsúlyozó darabot a színésznő szőke haja tette még feltűnőbbé a vörös szőnyegen.

A fekete nem mindig slankít

Winslet 2009 júniusában nyúlt mellé ezzel a csipkés ujjrészt kapott fekete Stella McCartney ruhával, ami a várakozásokkal ellentétben inkább szélesebbnek mutatta a színésznő csípőjét, mint keskenyebbnek. A brit színésznő hasonlóképpen pórult járt Narciso Rodriguez magasított nyakú, rövid ujjú, fekete-fehér egyrészes ruhájával is, mely nemhogy lefaragott volna alakjából, még többnek is mutatta azt a kelleténél. Ennél a ruhánál a figyelem egyértelműen a széles csípőre és a kényes hasra terelődik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek