Bambi táska őzikéből: menő vagy ciki?

A dorseti székhelyű Rah & Co néven futó márkának köszönhetően az idei szezonban sem maradunk Bambi ihletésű designer cuccok nélkül. Azonban a Rosemary Hobrough által tervezett luxus kiegészítők esetében nem csupán egy mutatós őzikés nyomatról, illetve Disney koppintásokról van szó, mivel a szarvasvadász férjjel „büszkélkedő” Hobrough eredeti szőrméből készíti 110 fontos (43.289 forint) kézitáskáit valamint iPad tokjait.

Nem is telt sok idő, míg az állatvédő szervezetek, illetve maga a PETA is kiszagolta az esetet és azonnali hatállyal felszólította az embereket, hogy bojkottálják a termékeket: „Az emberek inkább meghalnak, minthogy Bambit viseljenek. A szarvas egy gyönyörű állat, ellentétben azokkal a rossz emberekkel, akik sportot űznek abból, hogy saját szívtelenségük és önzőségük miatt bőr kiegészítőket hordjanak. A mohó és arrogáns táskaárusok a természetes élethelyzetükben lőtték le ezeket az állatokat, mindezt csak azért, hogy még több szarvasbőr terméket tudjanak eladni!” – mondta a PETA szóvivője az esetről.

Ezeken a kiegészítőkön buktak ki az állatjogi aktivisták
Ezeken a kiegészítőkön buktak ki az állatjogi aktivistákrahandco.com

Az ellenőrzött és irányított szarvasvadászat egyébként legális az Egyesült Királyságban, egyfajta népességszabályozás miatt engedélyezett, mivel ezáltal megakadályozzák, hogy az állatok éhezzenek vagy valamilyen betegség áldozataivá váljanak – írja a dailymail.co.uk a márka oldalán „Clutch bag for the Individualist” néven futó kollekcióról.

Az ötvenes éveiben járó tervező egyébként azt állítja, hogy alkotásaival csupán tisztelegni szeretne az állatok előtt. "Onnan jött a táskakészítés ötlete, hogy nemrég egy szarvashús feldolgozó tanfolyamon vettem részt és ott feltűnt, hogy a bőrt és a szőrt egyszerűen elégetik. És ez szerintem nagy szégyen, figyelembe véve, hogy milyen szép anyagról van szó" – mondja az állatjogi aktivistákat magára haragító asszony. Ön mit gondol a jelenségről, menő eredeti szőrmét venni, vagy cikinek találja az idős házaspár Bambis kiegészítőit? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek