nono

Menő vagy ciki az otthon kinyomtatható cipő?

Meglehetősen innovatív magaslatokba helyezte a United Nude a cipőtervezést: legújabb modelljüket akár otthon is kinyomtathatja, csak egy speciális 3D-s nyomtatóra van szüksége hozzá, és már le is szaladhat benne a sarki boltba. A márka neve egyébként nem először tűnik fel a divatot valószínűleg forradalmasító alternatíva kapcsán: az Iris von Harpen bizarr divatbemutatóin is használt technológián már évek óta együtt dolgozik a United Nude egy 3 dimenziós technikákkal foglalkozó céggel, 2001 óta pedig most először tűnik úgy, hogy a 3D-s nyomtatás nem csak a cipőtervezést (és vásárlást), hanem az egész divatot megreformálhatja.

A különleges és első blikkre bizarr magassarkú három fő, nyomtatható részből áll: a platformból, a cipő sarkából, valamint egy, az egész bokát megtartó gumis fedőrészből, melyeket elég csak egymásba illeszteni is el is készült a nem hétköznapi lábbeli. Méretüknek köszönhetően mindhárom egység kinyomtatható akár otthon is, nem szükséges hozzá komolyabb, ipari nyomtató, csak a megfelelő 3D-s verzió. "Bár valóban hordható és sétálni is lehet benne, kényelmében mégsem hasonlítható ez a nyomtatható verzió a konvencionális cipőkhöz. Az egész alkotói folyamat a kísérletezésről és a technológiai újításokról szólt: dizájnban igyekeztünk nem csak érdekeset, hanem egyben gyönyörűt is alkotni."

A márka egyébként már 2001 óta dolgozik 3D-s asztali nyomtatóval, azóta pedig jelentős innovációkat sikerül elérniük a nem hagyományos nyomtatás terén: kollaboráltak már a szintén bonyolult nyomtatási technikáiról híres Iris Van Herpennel is, akivel fagyökerekre hajazó telitalpú, vámpír-agyaras és építészeti remekműnek is beillő, sarlóra hajazó cipőt is is sikerült már kivitelezni. A United Nude aktuális különleges cipője a napokban debütált New Yorkban, egyelőre pedig még csak egy jól kidolgozott prototípusnak tűnik. Mindenesetre érdekes látni, milyen irányba halad a cipővásárlás és a cipőtervezés jövőre: készüljön fel, pár év múlva önkéntelenül is házi suszter lesz!

A nyomtatható cipő elkészítésének folyamatát a galériában találja: mit gondol, valóban forradalmi kezdeményezés ez a United Nude részéről, vagy felesleges és drága hobbi az egész?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Menő! (1586) (1811) Ciki!
Mustra