Paleo cipő mezítlábas futáshoz: menő vagy ciki?

A futócipő piac legújabb terméke
A futócipő piac legújabb termékegost-barefoots.com

Most, hogy lassan kezdjük megérteni, hogy mik az előnyei és a hátrányai a paleo étrendnek, egy még nehezebben emészthető termék került a piacra, méghozzá a paleo cipő, ami akkora sikernek örvend Németországban, hogy 2013-ban az év egyik leginnovatívabb cipőjének kiáltották a szakemberek és a marketingesek.

Az átlagosan 196-228 euró (60.299-70.000 forint) között mozgó lábbelikről nehezen tudjuk elképzelni,hogy valóban kényelmesek lennének, pedig a rugalmas, rozsdamentes acélból készült „minimalista cipőnek” kikiáltott termék a hagyományos darabokkal ellentétben felveszi a láb formáját, nem pedig a lábunk igazodik hozzá – írja a core77.com a cipőről, ami állítólag a lehető legközelebb áll a mezítlábas érzéshez.

Csúszásgátló tappancsokkal látták el a talpát
Csúszásgátló tappancsokkal látták el a talpátgost-barefoots.com

„Ez a piac egyik legújabb csúcskategóriás terméke. Rugalmas és könnyű konstrukciója miatt talpbetét nélkül is nagyon kényelmes viselet. A PaleoBarefoots csúszásgátló tappancsainak köszönhetően bármilyen nedves, csúszós vagy éppen köves terepen is futhatunk, amit eddig néhány alapvető nehézség miatt mezítláb nem tehettünk meg" – mondja a hóláncra emlékeztető termékről a designer, Jörg Peitzker.

"A kollekció Ultras névre keresztelt termékét egy méretben készítettük el, mégis különböző formájú és méretű láb is elfér a cipőben. Legyen hosszú, keskeny láb, vagy éppen rövidebb, szélesebb forma” – teszi hozzá a tervező. Ön mit gondol a páncéling-anyagból készített futócipőről? Menőnek találja az új mániát vagy elképzelhetetlennek találja már magát a mezítlábas futást is? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek