Négy nagy márka a vörös szőnyeges szezon győztese

Vége ez Oscarnak, ezzel hivatalosan is vége a gálaszezonnak – a Fashionista minden évben összegzi, mely tervezők ruháit láthattuk legtöbbet a vörös szőnyegen, így 2014-ben is mérleget vont. Az, hogy melyik tervező estélyijeit választják a legtöbben, a legkevésbé függ a celebnők ízlésétől, sokkal komolyabb befolyásoló tényező, milyen szerződései vannak a márkának a hírességekkel – elég csak Jennfier Lawrence-re és a Diorra gondolni.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Amit viszont nem gondolnánk, az az, hogy felhúzza magát egy divatház, ha egy színésznő engedély nélkül csak úgy választ magának egy ruhát, azaz bemegy a boltba és megveszi, mint minden halandó. Pedig ebben a szezonban pont ez történt Hayden Panettiere és a Tom Ford között: a színésznő saját maga választott egy Ford ruhát az Arany Glóbuszra és boldogan le is nyilatkozta, hogy Ford a kedvenc tervezője. Nem sokkal később viszont a márka PR csapata közleményt adott ki, melyben elhatárolódtak Panettiere-től, mondván Ford nem öltözteti őt hivatalosan. Erre azért volt szükség, mert a márka megállapodott Naomi Watts-szal, hogy ő lesz az egyetlen híresség, aki ruhát kap tőlük az Arany Glóbuszra, Panettiere megjelenése pedig szerződésszegésnek tűnhetett. A PR csapat mellé állt a sajtó is, az E! például nem volt hajlandó leközölni a ruha márkáját, annak ellenére, hogy pontosan tudták, honnan van. Minden jó, ha vége jó, maga Tom Ford küldött egy kedves üzenetet és egy virágcsokrot Panettiere-nek, megköszönve, hogy őt választotta. (A ruhát, ha már ennyi szó esett róla, megnézheti a galériában!)

Ez csak egy a sok történet közül, ez pont ki is derült – azt nyilván sose tudjuk meg, milyen megegyezések történnek a színfalak mögött, de az biztos: igenis számít, mi történik a vörös szőnyegen, különösképp az Arany Glóbuszon, a SAG (Screen Actor’s Guild) Awardson és az Oscaron.

A Fashionista e három legfontosabb esemény legfontosabb szereplőit – azaz a jelölteket – vette számításba, így jött ki a végeredmény: a legtöbbször Dior, Gucci, Lanvin és J. Mendel kreációkat láthattunk a gálákon – Tom Ford, Zac Posen, Valentino, a Prada és Elie Saab valahogy lemaradt a legtöbbet szereplők közül, de ez nem jelenti azt, hogy ők ne terveztek volna szebb ruhákat. Nézzük sorban a sikeres márkákat és az őket választó celebnőket!

Gucci

A Gucci a címlapcsatát is megnyerte, egyértelmű volt, hogy a vörös szőnyegen is sikere lesz – nem tudni, a celebek verekedtek-e meg azért, hogy a Guccitól választhassanak, vagy a Gucci keresett magának sikeres nőket, de az biztos, hogy Lupita Nyong'óval nem nyúltak mellé és Anne Hathaway oscaros megjelenése is jó reklám a 2014-es őszi-téli kollekciónak.

A képen sorban:

Margot Robbie, Mila Kunis és Olivia Wilde a Golden Globe-on,

Lupita Nyong’o a SAG-on,

Amy Adams és Anne Hathaway az Oscar gálán.

Christian Dior

A Dior elég komoly helyzeti előnyben van Jennifer Lawrence-szel, de a J'adore Dior illat arca, Charlize Theron is jó reklám. Emma Watson félig nadrág – félig szoknya estélyije is megfelelő feltűnést keltett, de Lawrence nélkül labdába se rúghatott volna a márka.

A képen sorban:

Jennifer Lawrence és Emma Watson a Golden Globe-on,

Jennifer Lawrence és Carice Van Houten a SAG-on,

Jennifer Lawrence és Charlize Theron az Oscaron.

Lanvin

Ez már a harmadik év zsinórban, hogy Meryl Streep Lanvinben megy az Oscarra és milyen jól teszi! Edie Falco még egy remek példa arra, hogy 50 fölött is lehet szexisen és nőiesen gálázni, egyik kedvencünk pedig Sandra Bullock a SAG díjátadón, ahol nagy zöld ajándéknak öltözött Alber Elbaz jóvoltából.

A képen sorban:

Edie Falco, Emma Roberts, Emma Thompson a Golden Globe-on

Edie Falco és Sandra Bullock a SAG-on,

Meryl Streep az Oscar gálán

J. Mendel

Itthon kevesebbet hallunk a J. Mendelről, de igazából nem sok csinos ruhát küldtek a vörös szőnyegre – mintha az lenne a márka titka, hogy nagyon mély dekoltázst vágnak minden estélyire. Jellemzően tévésztárokat öltöztetett a J. Mendel, és míg Elisabeth Moss-nak egész jól álltak a flitterek, a Downton Abbey Lady Mary-jét játszó Michelle Dockery-t és a Kártyavár színésznőjét, Kate Marát szívesebben láttuk volna kevésbé kipakolt mellekkel.Tök mindegy, a J. Mendel így is bekerült a legtöbbet látott vörös szőnyeges márkák közé.

A képen sorban:

 Elisabeth Moss, Kate Mara és Kyra Sedgwick a Golden Globe-on,

Gretchen Mol és Michelle Dockery a SAG-on,

Anna Kendrick az Oscar-on

Kedvenceink, amik kimaradtak

Attól még, hogy valamelyik márka lemaradt a Fashionista listájáról, nem biztos, hogy rosszul teljesített: lehet, hogy épp nem jelölteket öltöztetett, vagy nem pont erre a három gálára állt össze celebekkel. Nekünk kicsit fáj, hogy lemaradt a legnépszerűbbek közül az Armani Privé, ami remek estélyikkel látta el Cate Blanchett-et. A Prada valószínűleg még behozza a lemaradását, nemrég szerződtette rokon cége, a Miu Miu reklámaihoz Lupita Nyong'ót, aki az Oscart már egy álomszép Prada estélyiben vehette át.

Az Elie Saab csipkés estélyijei is rendszeresen feltűntek a szezonban, az Oscaron például Angelina Jolie-n és a terhes Elsa Patakyn (utóbbinak annyira sajnos nem állt jól a zöld ruha). Oscar de la Renta nevével idén kevesebbszer találkoztunk, mint az előző gálaszezonokban, de Michelle Dockery-n sokkal jobban állt a De la Renta estélyi, mint a J. Mendel. Személyes kedvencünk a túl laza és túl fiatalos Fausto Puglisi, akinek pálmafás ruháit az előző szezonban nem szerették a kritikusok, de idén már egy sokkal kifinomultabb stílussal próbálkozott Rashida Jones-on.

A képen sorban:

Cate Blanchett (Armani Privé), Michelle Dockery (Oscar de le Renta) és Rashida Jones (Fausto Puglisi) a Golden Globe-on

Cate Blanchett (Armani Privé), Lupita Nyong'o (Prada), Angelina Jolie (Elie Saab) és Elsa Pataky (Elie Saab) az Oscar gálán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek