Másfél évet töltenek hajápolással a nők

A brit nők nem kevesebb, mint 14 ezer (!) órát, tehát közel másfél évet töltenek hajápolással életük során – számolt be egy nemrég publikált tanulmány eredményéről a Daily Mail. A nők természetesen a férfiakra fogják a szépítkezési mániát, szerintük ugyanis akkor tetszenek leginkább a másik nemnek, ha kifele szárított, picit hullámos, nagy volumenű frizurájuk van. A felmérésből az is kiderült, melyik celebnő hajára irigykednek legjobban az angolok.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Nem mindenkinek van ideje órákig a tükör előtt szobrozni, az angol nők 30%-a például több órás szépítkezés helyett megelégszik az egyszerű, egyenes hajviselettel. Mégis, a nők nagy része szívesen áldoz rengeteg időt a tökéletes hajkoronára, ami a tanulmány szerint másfél évet is kitehet az életükből. A pillanatnyilag legtrendibb hajtrend, a 'bouncy blow dry', magyarra fordítva a kifele szárított, kissé hullámos, nagy volumenű frizura beszárításával sok Youtube tutorial videó foglalkozik, így akár ön is kipróbálhatja a 10 perc alatt elsajátítható technikát.

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a nők 90%-a a celebek hajából inspirálódik: a megkérdezett alanyok 36%-a szerint Kim Kardashian haja a legjobb, őt Mollie King (brit énekesnő) követi 16, sereghajtóként pedig Beyoncé 14%-kal. Miley Cyrus rövid haja és Britney Spears borotvált feje 30-30%-kal érdemelte ki a legrosszabb haj díját.

Mark Hill celebfodrász szerint az idei hajtrend a feltűzött frizura körül forog, amit otthon is bárki elkészíthet magának. "Az idei hajtrend kulcsa leginkább az oldalra tűzött fonat, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Ha mégsem boldogul vele, próbálkozzon a sima francia fonással. Az egyszerű kontyok, copfok és letisztult fonatok az idei divathetek legsikeresebb frizurái voltak" – mondta a szakember a Daily Mailnek.

Mennyi időt szán hajápolásra naponta?

Igaz, hogy a tiszta és ápolt haj alapvetés egy igényes ember megjelenésében, a britek túlbuzgóságát viszont mégsem értjük. Felesleges tökéletesen beszárított hajjal lebumlizni a sarki ábécéig, arról már nem is beszélve, hogy egy idő után már maguknak sem lesznek képesek meglepetést okozni. Azért készültünk galériával szép hajú celebekről, csak kattintson a képre!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek