5 tipp, hogyan maradjon meg frizurája a sapka alatt

A sapka az egyik legjobb és legfontosabb téli kiegészítő: nemcsak melegít, hanem fel is dob egy szettet, sajnos a frizurákkal szemben viszont kíméletlen. Feltűzött frufruja aligha marad meg a vastag pamutsapka alatt, de még az is esélyes, hogy egyszerűen csak elkezd izzadni és akkor az egész haja katasztrofális lesz. Hogy ezt elkerülje, a Huffington Post cikke alapján mutatunk öt praktikát, amik sapka alatt is működnek, de önmagukban is jól néznek ki. Egyébként pedig már szerencsére nem sokáig kell ezzel kínlódnia.

1. Mutasson frufrut!

A frufru könnyen sjanos lelapul és bezsírosodik. Hogy elkerülje az igénytelen kinézetet, íme a tippünk: ne takarja el frufrut, hanem tolja egy kicsit hátrébb a sapkát. Ezzel lezserebbnek és vagányabbnak fog tűnni, bár ez persze sapka fajtája is válogatja.

2. Fésülje oldalra

Ezt a trükköt hosszú hajjal lehet a legkönnyebben kivitelezni, de közepesen hosszú haj esetében sem lehetetlen: fésülje oldalra a haját, igény szerint kösse laza copfba, a halántéknál pedig erősítsen oda néhány hullámcsattot az erős tartás érdekében. Így a haja is kellően látszódik, és a feje sem fázik.

Rihanna besütőtte és oldalra tűrte.
Rihanna besütőtte és oldalra tűrte.Getty Images /www.gettyimages.com

3. Hanyag lobonc

Ez a trükk egyenes és hullámos hajnál is ugyanúgy működik. Fésülje ki a haját (ha egyenes, kicsit hullámosítson rá hajsütővel vagy hajvasalóval), fújja be hajlakkal és húzza rá a sapkát. Laza és sikkes lesz a megjelenése, bőrkabáttal vagy télikabáttal is ötvözhető.

A laza hajzuhatag egyenesen és hullámosan is jól érvényesül a sapka alatt.
A laza hajzuhatag egyenesen és hullámosan is jól érvényesül a sapka alatt.Getty Images /www.gettyimages.com

4. Fonja be!

Ha már túlságosan unja, hogy a sapka miatt általában kibontva hordja a haját, itt egy másik alternatíva: fonja be! Fonhatja oldalra és hátra is, halszálka vagy -parkettafonással is trükközhet, ez már csak önön múlik. A fonatok sapka alatt is nagyon jól érvényesülnek, ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Az oldalra fonott copf Lauren Rae Levy stylistnak is nagyon jól áll.
Az oldalra fonott copf Lauren Rae Levy stylistnak is nagyon jól áll.Getty Images /www.gettyimages.com

5. Tűrje a sapka alá!

Szomorú, de sajnos mindenkinek vannak napjai, mikor lusta hajat mosni vagy egyáltalán megfésülködni. Iyenkor érdemes copfba fogni a hajat, és az egészet, frufrustól betűrni a sapka alá. A fejfedő nem csak melegít, de ápol és eltakar, ezért nem szégyen kiegészítőként használni.

Meagan Good sapka alá tűrte a tűrhetőt.
Meagan Good sapka alá tűrte a tűrhetőt.Getty Images /www.gettyimages.com

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek