18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meztelen tüntetőtől az önjelölt modellig: íme a divathetek négy legdurvább rendzavarása

Az utóbbi pár évben teljesen megszokottá vált, hogy a divathetek legrangosabb bemutatóit valaki vagy valakik megzavarják. Nem történt ez másképp az idei New York-i divathéten sem, ahol Prabal Gurung showján tűnt fel egy hivatlan személy a kifutón. Az eset apropóján összeszedtük, ki vetemedett még ilyesmire az elmúlt években.

Prabal Gurung, 2014. ősz-tél

Prabal Gurung őszi-téli bemutatóján egy leopárd mintás tangát és papírkoronát viselő, rendkívül jókedvű férfi rohant végig a kifutón. Miután a biztonságiak nagy nehezen lezavarták, hamar kiderült, hogy a rendzavaró férfi egy ukrán riporter, Vitalij Szedijuk, akinek már több hasonló húzása volt, 2012-ben például Will Smith-t próbálta szájon csókolni a Man In Black 3 oroszországi bemutatóján.

Dolce & Gabbana, 2014. tavasz-nyár

Az olasz márka 2014-es tavaszi-nyári férfikollekciójának debütálását egy német blogger zavarta meg, aki tök pucéran ugrándozott végig a kifutón egy pár fehér zokniban és KangaROO edzőcipőben. A srác egyébként korábban a  Dazed & Confusednál gyakornokoskodott, szabadidejében pedig férfidivatról blogol, ezért is érdekes, hogy éppen ezt a bemutatót tisztelte meg. A Dolce & Gabbananál végül nem vették túlságosan a szívükre a dolgot. Sőt, a divatház egyik alapítója, Stefano Gabbana még az Instagramra is posztolt egy képet a kifutón szerencsétlenkedő meztelen férfiról. Az eset jól példázza, hogy bizony nincs mindig rossz vége a rendzavarásnak, és a márkának is jól jött a balhé, mert végül nem csak az adócsalás miatt emlegették őket.

A meztelen rendzavarót nem kérte különösebben számon a divatház.
A meztelen rendzavarót nem kérte különösebben számon a divatház.

Nina Ricci, 2014. tavasz-nyár

Az ukrán feminista szervezet, a FEMEN egyik legnagyobb dobása kétségtelenül a 2013-as párizsi divathét megszállása volt. A Nina Ricci 2014-es tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján két félmeztelen aktivista szabadult a kifutóra, akik pucér felsőtestükre írt üzenetekkel és jeligéket üvöltözve zavarták meg a kifinomult szabásairól és romantikus kreációiról híres tervezőház bemutatóját. Az egyik protestáló még a biztonságiak közbelépése előtt megpróbálta felhúzni a modell Hollie-May Saker szoknyáját, aki viszont csípőből arcon csapta a tüntetőt. A modell később a Twitteren ezt írta: “Az a picsa tönkretette a bevonulásomat és az arcomba tolta a melleit.”

Versace, 2012. ősz-tél

A Versace bemutatóját még korábban szemelte ki magának a FEMEN, az olasz divatház pedig a főbejárat elfoglalásával meg is úszta az esetet. A feminista szervezet tagjai védjegyükhöz hűen megint csak félmeztelenül, feliratokkal teleírva demonstráltak a divatház módszerei ellen, transzparenseiken különböző állítások, mint például "Anorexia", "Divat=fasizmus", valamint "A modellek nem borbélyházba valók" és ezekhez hasonló szövegek szerepeltek. A feminista szervezet ezúttal a nullás, európai méretezésben 32-es méretű modellek alkalmazását kifogásolta, a kiabálás és a rendzavarás miatt a milánói rendőrség pedig őrizetbe is vette a háborgókat. A FEMEN azzal indokolta felszólalását, hogy a divatipar évente több százezer nőt darál be az értelmetlen elvárások miatt. Donatella Versace nem kommentálta az esetet.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek