Az utolsókat rúgja a leárazás, siessen!

Bár már megérkeztek a következő szezon kollekciói, a leárazások még nem értek véget. Igaz, a legtöbb boltnál már kiírták, hogy ezek az utolsó árak, vagyis aki úgy akarja felfrissíteni a ruhatárát, hogy maradjon is valami a pénztárcájában, annak nem érdemes tovább várakoznia. A kínálat egy márka különböző üzleteiben eltérő lehet, mi a WestEndben található fast fashion boltokat térképeztük fel. Részletek a hajtás után!

A körutunk első állomása a H&M nagyobbik üzlete volt, de nem számítottunk sok jóra, és valóban, már csak egy sornyi leárazott ruhát találtunk, és a felettük elhelyezett tábla azt ígérte, van, amit most 70 százalékkal olcsóbban lehet megcsípni. Persze más márkáknál azért jóval vidámabb a helyzet.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A kínálat

Elsőre úgy tűnt, hogy a C&A is túladott mindenen, amit kedvezményesen akart eladni, majd a sorok között járva kiderült, hogy az akciós holmikat elszórták az üzlet egész területén. A legolcsóbb dolog, amit találtunk, egy 990 forintos melegítőfelső volt, ami akár a következő szezonban is divatos lehet a mentazöld felirat miatt. De ha egy vastag kötött pulóver hiányzik, akkor is itt a helye, ahogy akkor is, ha nagyobb méretű, mondjuk XL-es ruhadarabokra van szüksége. A leárazásokat egyébként azért is kedveljük, mert ilyenkor kerülnek elő a legbizarabb darabok a készletből, erre jó példa a C&A műbőrshortja, ami most 5590 forint helyett 3990 forint.

Camaïeu kínálata még mindig irdatlanul nagy, sehol nem találkoztunk például ennyi szövetkabáttal, blúzzal vagy nadrággal. Ahogyan a C&A-t, ezt is ajánljuk azoknak, akik a fast fashion boltokban nem találnak maguknak megfelelő méretű ruhákat, és ezt egyáltalán nem kell szégyellni, hiszen van ahol az L-es még a 38-as konfekciómérettel rendelkező vásárlókra is majdnem kicsi.  Az árak változóak, az egyik galériában szereplő kabát árából csak 30 százalékot engedtek, így még mindig 22 ezer forintba kerül.

A Springfieldnél nagyon hasonló kínálat fogadott, mint pár héttel ezelőtt. Aki miniszoknyát, zsákruhát, cicanadrágot, blúzt esetleg egy rövidebb szövetkabátot venne, mindenképpen térjen be ide is, de az árakkal vigyázzon, ugyanis van olyan ruha, ami még leárazva is 11 ezer forintba kerül, de van, amit már 4 ezerért haza lehet vinni. Akárcsak a legtöbb helyen, itt is a pólók a legolcsóbbak. 

A Mangóban jócskán lecsökkent az akciós készlet, de azért még így is van miből válogatni, és ha az üzletben nem találná meg, amit keres érdemes szétnézni az internetes boltban is. Ha mondjuk egy virágos bomberdzsekire fáj a foga, akkor viszont nem kell várni a postásra, az üzlet tele van velük, de a maxiszoknyákból már nem biztos, hogy lesz méret. Az árak egyébként tartják magukat, az a pulóver, amit két hete 5995 forintért láttunk, most is ugyanennyibe kerül. 

A Stradivarius árban és választékban  is jó helyen végzett, pólókat például már 995 forintért is lehet kapni, de a tavaszi/nyári szezon divatszíneiben készült kardigánok is vannak 2995 forintért. Ezt a márkát főleg azoknak ajánljuk, akik már nagyon várják a melegebb, napsütéses időszakot, ugyanis sok az ujjatlan ruha, vékonyabb nadrág és szoknya. 

A szintén az Inditexhez tartozó Zarában is megcsappant a készlet, de ha például csak egy mintás ceruzaszoknya, egy hasvillantós pulóver, egy hosszú, fekete, testre tapadó ruha vagy egy virágos zakó hiányzik a ruhatárából, akkor mindenképpen térjen be egyik üzletükbe. Lábbelikből is van még kínálat, legalábbis, ami a fazonokat illeti, a méretekben már nem lennénk ilyen biztosak. Ami az árakat illeti, a honlap szerint a legolcsóbb darab is 2995 forintba kerül, ami lehet, hogy több márkához képest soknak tűnhet, de van olyan 3000 forintos blúz, aminek eredeti ára 14995 forint volt. Ugye így már más a leányzó fekvése? 

Végkövetkeztetés

Már nincsen akkora kínálat, mint január közepén volt, és az árak sem mindenhol kúsztak lejjebb, de nem kell kétségbeesnie azoknak, akik eddig vártak arra, hogy a leárazásokon költsék el a pénzüket. Ugyan a téli holmik nagy része már elfogyott, így inkább annak érdemes felkeresnie az üzleteket, aki nem teljes áras ruhákkal akar felkészülni a tavaszra. A C&A-ban és a Stradivariusban például már 1000 forintért is találhat olyan darabokat, amelyeket bátran hordhat még több hónapig. Mivel az üzletekbe folyamatosan érkeznek az aktuális kollekciók darabjai, ezért nem tudni, hogy mikor tűnnek el a maradék akciós holmik is, így azt javasoljuk, hogy siessen, további árleszállításra már úgysem lehet számítani.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek