no

A Sugarbird is "inspirálódással" vádolja az őt lopással vádoló tervezőt

Debreczeni Zita a Facebookon vette fel a harcot Cakó Kingával, aki pár napja azt állította, hogy legújabb kollekciójának darabja gyanúsan hasonlít az övére, és egy fotót tett közzé, amelyen egy Lanvin ruha látható, valamint a magyar tervező egyik kreációja, ami nagyon hasonlít rá. Mielőtt a híresség teljesen lezártnak tekintette volna a témát, egy újabb bejegyzésben próbált befűteni a magyar tervezőnek.

Ennek az üzenetnek egy 2012-es Kit Willow Resort ruha a főszereplője, ami - milyen meglepő - úgy néz ki, mint az, ami miatt a cicaharc elindult. "Hölgyeim és Uraim! Az elmúlt napok eseményei után úgy érzem, hogy ezt az információt meg kell osztanom veletek! Íme Cako Kinga nagy gonddal megtervezett kampányruhája! Amely nem más mint egy 2012-es Willow Resort ruha! Hogy is van ez? "Azért a pofátlanságnak is van határa!!! " by Cako Kinga" - írta Debreczeni Zita, aki először csak egy cuki kutyás poszttal reagálta le a történteket.

Cako, Sugarbird, Kit Willow Resort
Cako, Sugarbird, Kit Willow Resort

Nem, itt még nincs vége a sztorinak, a hajtás után újabb részletek következnek.  

Ezzel egy időben a Sugarbird márkatulajdonosa és ügyvezetője, Jagasics V. Csonka Hedvig is közzétett egy nyilatkozatot a cég hivatalos Facebook oldalán, amire eddig nem nagyon volt példa, de most úgy érezte, muszáj megvédenie a márkát és mindenkit, akinek köze van hozzá. (Az egész bejegyzést itt olvashatja el.) "Mielőtt a véleményemet kifejtem, szeretném az alapokat tisztázni: a Sugarbird alapvetően egy FAST FASHION cég. Ezek a cégek a világon mindenütt jellemzően a nagy trendek után mennek. Mi is. Emellett saját ötleteket is valósítunk meg, saját terveket is készítünk. Bárhogy is van, egyáltalán nem gondolom azt, hogy mi a „dizájnerek ellen dolgozunk”, hiszen egyáltalán nem azonos területét képviseljük a szakmának. Több száz fazonnal dolgozunk, amelyek a tervezőink saját tervei , ès a „Sugarbird lányok” ötletei alapján készülnek. Igen, a kifutóról is ötletelünk, a külföldi kifutókról! és a képekhez teljesen hasonlókat készítünk. Igen!Ezt soha nem tagadtuk. DE! Soha nem „loptunk” magyar tervezőtől. Mindezek figyelembevételével is meggyőződésem, hogy a mi márkánk összességében egyedi. Nyilván nem úgy, mint a dizájnerek egyedi kollekciója, de mi is kollekciókat építünk, grafikákat készítünk, nagyon komoly munka van a háttérben, nem kizárólag ruhamásolás a szakmánk – ahogy most sokan beszélnek rólunk."

"Cakó Kinga minket Zita ruhája miatt perrel fenyeget, mert hasonlít az ő egyik ruhájára. És egy országot fordított ellenünk. És neki mindenki elhitte, hogy az az ő ruhaterve! Mert ő „divattervező”. Mi pedig a Sugarbird lányok… Holott, semmivel nem különb nálunk, sőt. Az a ruha, amiért minket perelni szeretne, az ő állítólagos saját terve, a kampányruhája egy az egyben egy 2012-es Willow! Mi mindenféle álszenteskedés nélkül hasonlítani szeretnénk a nagy kifutók terveire! Mi nem okoztunk meglepetést, de ö lejáratta az összes magyar tervezőt Magyarországon! Magyar tervezők? Ennek ellenére védem őket... Mert igenis vannak közöttük jók és sajnos egy gyűjtőfogalom lettek" - tette hozzá Jagasics V. Csonka Hedvig. A márka egyébként a botrány kitörése után visszavonta Debreczeni Zita kifogásolt ruháját arra hivatkozva, hogy támogatni akarják a honi designerek munkáját. 

cako

Cakó Kinga, aki a Lanvin-összevetésre először csak egy rövid levélben válaszolt a Díványnak, majd azt írta, nem kíván nyilatkozni. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, főleg, hogy azóta Dukai Regina egyik pólója körül is áll a bál. Pár héttel azután ugyanis, hogy a glammodell a szintén másból inspirálódó Paradise Store-tól ajándékba kapott pár felsőt, a Paradise Store egyik pólójára nagyon hasonlító mintájú termék került a Sugarbird üzletekbe - írja a Velvet.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra