Ezek voltak 2013 legcsúnyább cuccai

Nemcsak menő szerelésekben és kiegészítőkben bővelkedett a tavalyi év, természetesen piacra dobtak olyan göncöket is, amelyeket már a tervezőasztalról sem lett volna szabad tovább engedni a divatházaknak. A Fashion Police szerkesztői összegyűjtötték az elmúlt szezon legocsmányabb ruháit, amelyek között van néhány igazán szörnyű nadrág, farmer, meglepő felső és egyrészes ruha is. Nézze meg a galériában, hogy mely darabok kerültek határozottan tiltólistára 2013-ban!

Körbejárta az internetet a kanadai fotós, Petra Collins maszturbálós/menstruálós pólója, amelyet az American Apparelnek tervezett az ősszel. A 32 dollárba (7060 forintba) kerülő végeredmény természetesen sokkolta az internetezőket, de még a mi szemünknek is fájó volt a látvány.

Az London College of Fashion diákja, Stephanie Wong a természetből és Giuseppe Arcimboldo festményeiből merített ihletet megmagyarázhatatlanra sikerült diploma munkájához, amelynek az „Extraordinary Piegon” nevet adta a tervező. Az alternatív anyagokkal dolgozó Wong pulóvere inkább emlékeztet egy kifordult bélrendszerre, mint egy designer darabra, de nézzük el neki, várhatóan pár éven belül a fiatal tervező is belátja, hogy a kevesebb néha több.

Hasonlóképpen vadra sikerült a koreai tervező, Kathleen Kye térdszoknyája vagy térdmandzsettája, amiért a két évvel ezelőtt a rangos Central Saint Martinson végzett tervező mindössze 21 dollárt ( 4135 forint ) kér a vásárlóitól. A kiegészítők azonban akárhonnan nézzük semmilyen célt nem szolgálnak, egy kis szerencsével talán Lady Gaga stylistja egyszer fantáziát lát az értelmetlen darabban.

Élére vasalt, uszály-szerű sellő nadrággal sokkolta a divatszakmát a belga származású tervező, Doriane Van Overeem, aki nem gondolt bele, abba, hogy alkotása nem alkalmas hétköznapi viselésre, pláne nem tesztelnénk le a városi latyakban.

Hasonló fejtörést okozott a Custo Barcelona halvány rózsaszín, virágmintás, térd alatt egy óriási mesehősnő fejjel díszített nadrágja, melyet 45 fontos (16300 forint) ára ellenére állítólag elkapkodtak az üzletekből. Ennél is meglepőbb Jenny Fax átlátszó anyagból készített virágmintával és bugyuta kislány arccal díszített pizsama nadrágja, amiért 146 dollárt (32215 forint) kérnek az Opening Ceremony oldalán.

Nem ette be magát az utcai divatba az úgynevezett Ombre kőmosott farmer sem, ami bár az Asos-nál vállalható, 3800 forintos áron kapható, még ingyen sem hordanánk a seggrésznél rózsaszín színben pompázó márvány farmert.

Az általában menő Los Angeles-i stílusú cuccokat készítő Gerlan Jeans 2013-ban úgy gondolta, hogy az eljött az ideje óriási cigaretta csikkeket nyomni ruháira. Az ötletet meg is valósították, a végeredmény pedig ijesztőbb lett, mint azt valaha gondoltuk volna. A miniruha-pulóver ára sem baráti, 660 dollárt (145 700 forintot) kérnek érte az üzletekben.

Stíluszavarba került a River Island is, aki a patchworkot mosta össze a flamencoszoknyával, ráadásul mindezt farmer anyagból valósította meg. Az egyébként szerethető kollekciókat készítő Comme Des Garcons bokáig érő pepita pantallóját rontotta el térd résznél egy óriási rózsával, a Bitching and Junkfood pedig pasztell színekben pompázó leggingsét tette még csillámpónisabbá combrészre varrt rojtokkal. Nézze meg a galériában, hogy mik koptak ki már megjelenésük pillanatában a divatból 2013-ban!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Mustra