16 trend, aminek ne dőljön be 2014-ben

2013-ban rengeteg új trend érkezett a fekete-fehér csíkostól kezdve a grunge-ig. Nem volt mindegyik vonulat fogadtatása egyértelműen pozitív, most, a leárazásokon derül majd ki igazán, mi tetszett az embereknek és mi nem.

A rég kinézett darabokat szerezze be nyugodtan, de azért gondolja végig a kasszához menet, hogy tényleg megéri-e a pénzt egy olyan cipő, ami ősszel már ciki lesz, vagy egy olyan felső, amiben nem biztos, hogy utcára mer majd menni már nyáron. A Refinery29 összegyűjtött 16 olyan ruhát és kiegészítőt, ami nagy divatnak számított 2013-ban, de jó eséllyel eltűnik 2014-re. Vagy azért mert unalmassá válik, vagy azért, mert soha senkinek nem állt igazán jól.

A pontok nem mindegyikével értünk egyet, de így van ez jól, biztos önnek is talál a cikkben olyan ruhákat, amiket vígan hord. A nadrágszoknyával például nincs semmi bajunk és a helyenként áttetsző ruhák is szépek tudnak lenni. Az angóra eltűnésének viszont örülnénk, és a kockás ingeket is unjuk már.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Szegecses bőrdzseki

A szegecsek évek óta tartják magukat, de 2012-ben volt az igazi aranykoruk: 2013-ban már kevesebb dologra kerültek szögek és azok is valahogy kifinomultabbak voltak, mint korábban. A Refinery 29 kifejezetten a szegecses bőrkabátok ellen kampányol, amikből létezik azért olyan verzió, amit bármikor elfogadnánk. Persze azt is megértjük, ha valaki már nagyon unja az arannyal kivert cuccokat, nos, az ne vásároljon a Mangóban szegecselt kabátot – merthogy mi egyedül ott találkoztunk ezzel a műfajjal.

Túl bő váll

Az oversized pulóverek, buborékvállú kabátok is két éve kísértenek, és még mindig keveseknek állnak jól. Alacsony, erősebb testalkatú hölgyek eddig se nagyon próbálkoztak velük, ha jót akartak maguknak, a külföldi sajtó szerint ezentúl a vékony magas lányok is bánni fogják, hogy olyan pulóverekkel van tele a szekrényük, melyekben két számmal nagyobbnak tűnnek a valóságnál.

Áttetsző panelek

Az oversized trenddel kábé ellentétes a mindent megmutató, testhez tapadó, áttetsző részletekkel megbolondított lotyóruha-divat, melyet már tavasszal se komáltunk, de ezzel egyedül maradtunk, mivel a jó testű tinik nagy része szívesen öltözött Lolitának a fesztiválokon. Az áttetsző panelekkel a fő baj, hogy a nők tizedének áll csak jól, a Refinery 29 emiatt jósolja azt, hogy 2014-re megutáljuk majd. A remény hal meg utoljára.

Hasvillantás

A haspólókkal ugyanez a helyzet, Vanessa Hudgensnek tényleg jól áll, de nehéz benne komolyan-vehetőnek tűnni.

Flitterek

Értjük, miért pont Szilveszter után lett elege a divatszerkesztőknek a flitterből: mi sem találtunk semmi mást az üzletekben december közepétől, és be kéne végre látni, hogy a flitteres cuccok korántsem olyan kihasználhatóak, mint gondoltuk.

Skort

A Zara nagy dobása volt nyáron a skort, az elöl szoknya-hátul nadrág ruhadarab, amit minden divatblogger azonnal beszerzett magának, mintha kötelező lenne. A Zara kapott az alkalmon, 2014 nyarára műbőrből is piacra dobta, de mi már tényleg nagyon unjuk.

Bőrtop

A bőr haspóló az egyik legrosszabb kombináció, amit kitaláltak 2013-ban, de mi a műbőr garbótól is kiszaladunk a világból.

Angórapulcsi

Ezt a PETA videó elterjedése óta nem is kell magyarázni: önnek azt tudjuk ajánlani, hogy mindig nézze meg a finom, puha fast fashion pulóverek címkéit, a kellemes tapintású darabokba mindig kerül egy kis angóra. Ha sajnálja a nyuszikat, inkább hagyja a polcon ezeket a darabokat, sajnos a jó árú pulóverek nagy részéhez Kínából jön az angóra.

Kockás muszlining

A grunge miatt a kockás flanelingek elöntöttek minden boltot, és furcsa mód ilyen punkos mintával készültek finom, áttetsző anyagú női blúzok is: ez a párosítás valahogy nagyon bizarr, reméljük, tényleg eltűnik.

Bolyhos csúnyapulcsi

Bár a csúnyapulcsiknakkomoly kultúrája van karácsony felé, az év többi részében hagyjuk őket a szekrényben.

Kivágott bakancs

A Balenciaga kivágott oldalú, csatos, bumfordi bakancsa nagy siker volt a külföldi bloggerek körében, várható volt, hogy beszivárog a fast fashion üzletekbe is. Ön vett már egyet? Akkor hordja büszkén, amíg nem érzi cikinek!

Platformos szandál

A platformcipők ellen a legkomolyabb érvet brittudósok szállították, akik arra jutottak, hogy ez a lábbeli optikailag kövérít. Az alacsony lányok pedig még mindig ragaszkodnak hozzá, hisz ez az egyetlen módja, hogy elérjék a 170 centis magasságot, de vékony bokájukhoz viszonyítva a platformcipők sajnos baromi bumfordiak, tényleg nem néznek ki jól és még kényelmetlenek is.

Vastag, fehér talpú cipő

Ez inkább afféle mikrotrend, nem sok nőn láttunk vastag, fehér gumitalppal ellátott fekete bőrcipőt, aki pedig ilyen cipőt vásárolt, eléggé értett ahhoz, hogyan kell kombinálni, szóval szettje nem volt ciki. Szerintünk. Persze biztos sokan kiszaladnak ezektől a cipőktől a világból, ők megkönnyebbülhetnek, 2014-re talán ezek is eltűnnek a süllyesztőben.

Szőrös táska

Mi nem tudtuk, hogy ez épp divatosnak számít, már 10 évvel ezelőtt is borzongtunk a szőrös táskáktól.

Viccesnek szánt feliratok

Egyszerűen unalmasak az ironikusnak szánt Fuckdown, Célfie és Ain't Laurent without Yves feliratok.

Hülye sapka

Ugyanezek baseball sapkán még kiborítóbbak, de még ezeknél is kellemtelenebbek a hatalmas, tükrös betűkkel kirakott Boy, Bad és Yolo feliratok.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek