no

Hét kényelmes ruhadarab a nehezebb napokra

Minden hónapban eljön az az öt vagy hat nap, mikor a legtöbb nő leginkább otthon maradna nagy pulcsiba és takaróba burkolózva, tévét bámulni és fagyit enni. Igen ám, csak sajnos nem lehet mindig akkora mázlink, hogy pont hétvégén vészeljük át a menstruáció nehezebb napjait. Ha ilyenkor a legkevesebb kedve pont az öltözködéshez van, mutatunk pár hasznos tippet, amikkel megkönnyítheti a saját dolgát a nehezebb napokon!

Ha elkerülné a reggeli felesleges vesződést, érdemes előre észben tartania vagy összeírnia néhány olyan kulcsdarabot, amikre alapozva sokkal könnyebben össze tud állítani egy csinos, mégis egész napra kényelmes szettet. A legtöbbnek egyébként is hasznát veszi, úgyhogy érdemes beruházni rájuk.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

1. (Kasmír)pulcsi

Bár a melegítőpulcsi a legkényelmesebb viselet a világon, dolgozni azért csak nem mehet el benne az ember, ezért érdemes egy kicsit csinosabb verzióba, mondjuk egy kasmírpulcsiba fektetni: szintén kényelmes, kicsit alkalmibb és ugyanúgy kihozható belőle egy lezser, mégis sikkes szerelés.

A legnagyobb választékot kétségkívül a Zarában találja vékony pulóverből: már 9995 forinttól talál egyszerű, szürke-fehér csíkos (nem kasmír) darabokat, de még ennél is olcsóbban, 4995 forintért egyszínű garbók közül is válogathat. A pulcsit elég maxiszoknyával, vagy egy jó szabású farmerral kombinálni, de ha szeret kísérletezni, tűrje be az alját egy légies szabású, középhosszú szoknyába és vegyen rá egy lezser bőrdzsekit.

Ha igazi kasmírt szeretne, kcisit mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, de léteznek abból is fast fashion verziók – a kasmír tényleg nagyon puha és könnyű anyag, ráadásul összetéveszthetetlenül szép is, amíg be nem tesz neki egy rosszul megválasztott mosóprogram... A kasmírpulcsikban garantáltan fázni sem fog, valamint mindenképpen bő szabásút válasszon a simulós helyett, utóbbi az agyára fog menni a ciklus napjaiban.

 

2. Ingruha

Az ingruha nagyon kényelmes és elég egyszerűen fel is lehet dobni. Párosítsa fekete nejlonharisnyával, bőrdzsekivel és bokacsizmával, a derekára pedig még egy övet is köthet, ha jól esik. Csak harisnyával azok viseljék, akik biztosak benne, hogy nem fognak feszengeni.

Az ingruhák általában bővebb szabásúak, így nem szorítják össze az egyébként is felpuffadt hasat, ha pedig a harisnyát kényelmetlennek találná, vegyen hozzá gumis derekú macskanadrágot. A mintázatnál arra figyeljen, hogy ne az asztalterítő-hatású, piros-fehéret válassza, a H&M-ben egyébként elég jó áron, már 2990 forinttól kedvére válogathat.

Irodába kerülje a kockás darabokat, keressen inkább selymes hatású, egyszínű verziókat. A legjobb talán a fekete, az kicsit slankít, ami jól esik a lelkünknek, amikor épp görcsöl a hasunk.

 

3. Maxiszoknya

A maxiszoknya gyakorlatilag aduász: mivel földig ér, nem kell attól tartania, hogy lábat villant, és mivel nagyon lezser, erőlködés mentesen lehet benne tényleg csinos. Az őszi-téli hónapokban párosítsa első tippünkkel, a kasmírpulcsival, ezzel kombinálva ugyanis elég jól néz ki, de vehet hozzá akár egyszínű pólót vagy atlétát is, az egészet pedig fejelje meg bőrjakóval vagy ballonkabáttal.

Vásárláskor lehetőleg sötét színűt válasszon és az anyagra is ügyeljen, a túlságosan passzos derekúakat pedig felejtse el, ilyenkor csak az agyára menne.

Maxiszoknyák tekintetében ismételten a H&M-ben érdemes körbenéznie, alacsony áron a legegyszerűbbtől kezdve az egészen trükkös szabásúig is találhat jókat. Esős időben viszont ne erőltesse, csúnyán fel tud ázni az alja és akkor egész nap kellemetlenül érezzük magunkat benne.

 

4. Oversized kardigán

A direkt nagyobbra és hosszabbra szabott, kötött kardigánokkal biztosra mehet, ha a menstruációs időszak alatt kényelmetlenül érzi magát fenéktájon.

Szoknyával, farmerrel vagy sorttal kombinálva is működik, illetve szemből is valamilyen szinten takarást nyújt. Az őszi-téli hónapokat figyelembe véve válasszon valóban meleg anyagból készült darabot, illetve olyan színbe fektessen be, ami mindhez passzol (fekete, szürke), és amit nagy valószínűséggel öt év múlva is hordana. Az oversized kardigánokban az a jó, hogy érzetben kísértetiesen hasonlítanak a házi köntösre, kinézetében viszont sokkal menőbbek és nem fogják kővel megdobálni az utcán, ha ebben jelenik meg.

A H&M-ben nagy a választék, de a Bershkában és Stradivariusban is érdemes körbenézni.

 

5. Tunika

A bő fazonú, kerek nyakú, maximum háromnegyedes ujjú tunikák még kényelmesebbnek bizonyulnak a ciklus alatt, mint az egyszerű pólók, hiszen nem feszülnek, nem tapadnak ránk, szabásuknak köszönhetően pedig minimálisan a feneket is kitakarják. Tunikából egyszínűt és mintásat is vehet, macskanadrággal csak akkor kombinálja, ha az egész feneket takarja.

Mindenképpen pamutból készültet válasszon, első körben itt is a H&M-et tudjuk ajánlani: a basic darabok között olcsón, hosszú távon is tartós darabokat talál.

Ha dolgozni menne macskanadrág-tunika kombóban, legalább egy jól szabott blézerrel próbáljon meg elegánsnak tűnni, de az is jó megoldás lehet, ha a leggings helyett szoknyát és harisnyát, vagy chino nadrágot húz.

 

6. Jeggings / Macskanadrág

A macskanadrágok és a jegginszek nem szorítanak össze, könnyed anyagú, szigorúan fenék alá érő ingruhával vagy hosszú tunikával, oversized kardigánnal kombinálva kiválóan működnek.

Fontos megjegyezni, hogy ezek nem nadrágok, éppen ezért a kivillanó fenék elég kínos. Ajánlatos nem 500 forintos darabba fektetni, mivel ezekben elég kevés az anyag így nem meglepő, ha néhány mosás után elkezdenek kikopni - főleg a térdek tájékán. Az unalmas, egyszerű fekete leggings helyett vegyen bőrberakásos, extrémebb fazont: oversized kardigánnal vagy pulcsival ötvözve is csinos és szemet szúró megjelenést biztosít.

Ha a hidegebb hónapokban is ragaszkodik hozzá, vegyen alá vastag harisnyát. Egyedi leggingszeket és jegginszeket leginkább a Zarában talál, legalább 10 ezerért, de a többi fast fashion boltban is bőven van választék, egy egyszerű leggingst már 3 ezer forintért is be lehet szerezni.

 

7. Háremnadrág

A háremnadrág sajnos csak nagyon keveseknek áll jól, nekik viszont mázlijuk van, mert ez még a macskanadrágnál is kényelmesebb. A lábakat kellően takarja a bő szabás, miközben olyan érzése van, mintha egy jó szabású melegítőnadrágban flangálna.

Ha az egyszerű színeket unja, válasszon mintásat: ezt már olyan darabokkal is ötvözheti, amikkel elkerülheti a pizsama hatást. Magassarkúval, borítéktáskával és lezser kabáttal kiegészítve nem lő mellé, de csak azért ne vegyen egyet, hogy lépést tartson a trenddel.

A háremnadrág tényleg nevetségesen néz ki azon, akinek nem áll jól. A Zarában elég nagy a választék - még mindig - de legalább annyit kérnek érte, mint egy jobb szabású farmerért, bár utóbbi közel nem garantál ennyire kényelmes viseletet a menstruációs időszakban.

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek