Elkészült a világ legkényelmesebb magassarkúja

Úgy tűnik, hogy végleg elbúcsúzhatunk a magas sarkú cipők okozta szenvedéstől, lábfájástól, kalapácsujjaktól, mivel végre elkészült a világ legkényelmesebb, bár nem a legesztétikusabb cipője. Legalábbis ezzel a hihetetlennek tűnő állítással kampányol a brit márka, a Hotter, mely Boutique by Hotter névre keresztelt kollekciójában dobta piacra az elegánsnak mondott csodacipőt.

A 8.89 centiméteres sarkú lábbelit illetően a dailymail.co.uk szerkesztői megkérdeztek egy lábápolásban jártas szakértőt, Emma Supplet, akivel első ránézésre egyforma, de mégis különböző stílusú Hotter cipőket teszteltettek. „Ez a legkényelmesebb cipő, amit valaha viseltem” – nyilatkozta Supplet.

A lábszakértő véleményét megerősíti a Lanchashire-i vállalat alapítója, Stewart Houlgrave is, akinek állítása szerint egy olyan dizájnos cipőt szerettek volna létrehozni, ami olyan kényelmes, mint egy papucs.

A nem mindennapi fejlesztés egyébként a stabil saroknak, hajlékony talpnak, puha bőr bélésnek köszönhetően ennyire kényelmes, ugyanis nem a szokványos párnázási technikával, hanem egy egyiptomi ihletésű, úgynevezett „piramis felépítéssel” készülnek a lábbelik.

„A Piramis-technológia összehozta a tudományt a kényelemmel. A cipőtalpban mélyen elrejtett, piramis alakú szivacsnak köszönhetően ennyire kényelmes ebben a cipőben járni, ugyanis amikor lépünk, olyan, mintha egy párnára érkeznénk. A speciális párna fokozza a cipő rugalmasságát és lágyítja a talpbetét-részt. A Boutique by Hotter cipők sarkaiban olyan habréteg található, aminek köszönhetően ez a legkényelmesebb cipő, amit valaha viseltem" – mondja a márka szóvivője az újításról.

A magas sarkú cipő szerelmesei, akik eddig láb- és hátfájással küzdöttek a kényelmetlen lábbelik miatt fellélegezhetnek, ugyanis a komfortosnak mondott cipőket megfizethető áron, 85-95 font (31125-34787 forint) között dobta piacra a márka több féle színben és formában, igaz még bőven lenne mit javítani a dizájnon. A kerek orr, bokapánt és csillogó lakkanyagok elég speciális ízlésvilágnak felelnek meg, nekünk a Váratlan utazás Hetty nénije ugrott be a képeket látva.

„Azonnal éreztem, hogy ez egy kényelmes, jól kipárnázott cipő. Egyszerű, zárt, mégis elegáns. A sarka feltűnően hatékony. Nem dörzsölte a sarkamat, teljesen párnázott, könnyű benne járni. Nagyon elégedett vagyok az illeszkedését illetően is. Különösen jó hír, hogy a lábbeliket piacra dobták a brit méretezésnek megfelelően feles méretben is” – áradozott Supplet, aki a márka „Szent Grálhoz” hasonlított cipőjében érkezett a közelmúltban tartott lábápolási világkonferenciára Rómába.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek