no

Hat trend, amit érdemes kipróbálnia idén ősszel

Ellestük a legegyszerűbb és legmenőbb trendeket a kifutókról, amiket otthon is garantáltan el tud készíteni magának. Melyiket próbálná ki legszívesebben: a fehér körmöket, a dínócopfot, a bubifrizurát vagy az oldalra fésült hullámokat?

Fehér körmök

A 2013-as tavaszi-nyári bemutatók egyik érdekessége a fehérre lakkozott köröm volt. Azóta Alessandra Ambrosio, Miley Cyrus és Vanessa Hudgens is előszeretettel lakkozza hófehérre a karmait, ami érthető, hiszen a kissé sápadtabb bőrszínen is legalább olyan jól mutat, mint a csokibarnán. Arról már nem is beszélve, hogy gyakorlatilag bármit felvehetünk hozzá, hiszen a fehér egy olyan alapszín, ami nem fog zavaró kontrasztot adni se bőrdzsekivel, se estélyi ruhával kombinálva. Ha bátrabb, akár fehér műkörmöket is csináltathat, ebben az esetben viszont ajánlatos inkább csak egy zseléréteget kérni a körmöstől és arra rálakkozni: a zselén sokkal jobban megmarad a natúr lakk, mint a természetes körömágyon, ha pedig elkezd lenőni, elég, ha lemossa a fehér réteget és csak a natúr zselé marad.

Vörös rúzs

A vörös rúzs akármilyen elcsépeltnek tűnik is, igazi klasszikus, azt pedig felejtse el, hogy csak különleges alkalmakkor lehet elsütni. A következő pár szürke hónapot mindenképpen használja ki rúzsozás szempontjából, akár a legunalmasabb szetteknek is teljesen más hatást kölcsönöz. Farmeres, ballonkabátos szereléshez is legalább olyan jól passzol, mint bőrdzseki-bakancs kombinációhoz, merjen kísérletezni! Az viszont fontos, hogy csak akkor viselje rendszeresen, ha képes ezt magabiztosan tenni. A megfelelő alapozás és hidratálás elengedhetetlen a felvitel előtt, a hosszan tartó hatás miatt érdemes átlátszó szájfényt vagy egy kis carmexet is felvinni. A rúzs árán ne spóroljon, érdemes egy picivel drágábba befektetni: sokáig elég és nagy valószínűséggel a minősége is elég meggyőző.

Getty Images /www.gettyimages.com

Hangsúlyos szemöldök

Cara Delevingne úttörője a vastag szemöldöknek, példáját már Emma Watson és Lily Collins is követi. Az történt ugyanis, hogy a vastag szemöldök ugyanolyan kiegészítővé vált, mint az aktuális IT-bag: minél vastagabb, annál jobb – legalábbis a trendszakértők szerint. Úgyhogy ezt a pontot azért gondolja át. Persze a vékonyan, túlságosan mesterkélten szedett szemöldök eddig is ciki volt, azért a ló túlsó oldalára sem kell esni: ami jól mutat a vörös szőnyegen, az életben nem biztos, hogy ugyanannyira meggyőző. Maradjon a természetes vastagságnál és formánál, ezzel nem fog tudni mellélőni, egy kis szemhéjporral néha akár ki is hangsúlyozhatja.

A szép arcú Lily Collins is a természetesen vastag mellett tette le a voksát, elég jól áll neki.
A szép arcú Lily Collins is a természetesen vastag mellett tette le a voksát, elég jól áll neki.Getty Images/ www.gettyimages.com

Tripla copf

Az idei szezonban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az extravagáns copfok. A gúnynevén dínócopfnak is csúfolt praktika garantáltan feltűnő megjelenést biztosít, de legalább tényleg jól is néz ki: puccos eseményre, de akár a hátköznapokban is simán bedobhatja, elkészítése pedig nem nagy ördöngösség. Kösse a haját egyszerű copfba, tupírozza fel, három helyen fogja össze erős, de vékony hajgumival, ezeket tekerje át a hajával, hogy ne látszódjon, és már kész is.

Blake Lively a vörösszőnyegen is bevállalja az extravagáns copfot, ami az egész szettjét még különlegesebbé teszi.
Blake Lively a vörösszőnyegen is bevállalja az extravagáns copfot, ami az egész szettjét még különlegesebbé teszi.Getty Images / www.gettyimages.com

Bubi frizura

Karlie Kloss már tavaly, kifejezetten Anna Wintour kérésére vált meg vállig érő hajától és váltott át a bubira, amit az őszi-téli szezon egyik legnagyobb favoritjának tartanak. Bár a frizura eddig is klasszikusnak számított, most akár több verzióból is válogathat az, aki eddig kacérkodott vele. Hordhatja szögegyenesen, mint Nicole Richie, de próbálkozhat a hullámosított verzióval, mint Julienne Hough galériánkban, a végeredmény így is-úgyis változatos lesz – ami garantált, az a könnyen kezelhető haj.

Nicole Richie megmaradt az időtlen klasszikusnál. Jól is teszi, ezzel nem lehet mellélőni.
Nicole Richie megmaradt az időtlen klasszikusnál. Jól is teszi, ezzel nem lehet mellélőni.Getty Images / www.gettyimages.com

Oldalra nyalt hullámok

Ezt a praktikát leginkább hosszú haj és egy szépen dekoltált ruha esetében érdemes erőltetni. A trükk hajszíntől, minőségtől függetlenül is szépen mutat, ha szerencsés, és alapból hullámos a haja, némi vakszszal vagy egy kis hajlakkal, valamint pár hullámcsattal erősítse a loknikat egyik oldalról a másikra. Ha szögegyenes haja van, akkor is előbb végezze el a tűzést, csak utána süssön. A végeredményt érdemes fixálni, hogy hosszan tartó legyen, arra viszont mindenképpen ügyeljen, hogy megmaradjon a természetes hatás.

A Pretty Little Liarsből ismerős Shay Mitchell haja tökéletes alapanyag az oldalra fésült hullámokhoz.
A Pretty Little Liarsből ismerős Shay Mitchell haja tökéletes alapanyag az oldalra fésült hullámokhoz.Getty Images / www.gettyimages.com

Melyik praktikát próbálná ki leginkább?

A szelektálás közben a praktikusságra is figyeltünk, ezeket a trendeket tényleg nagyon egyszerűen elsajátíthatja és kombinálhatja saját stílusával. Ha sikerült meggyőznünk szavazzon, melyik trendet próbálná ki a legszívesebben?





Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek