no

Télikabát férfiaknak? Reménytelen

Előre lelőjük a poént: siralmas a helyzet. Aki télikabátot szeretne férfiként, annak két választása marad: vagy szövetkabátot visel, amiben – ha nem autóval jár – szétfagy, vagy vesz egyet a minden ízlést nélkülöző Michelin-babára hajazó pufikabátok közül. Sok üzletet jártunk végig (Benetton, Cottonfield, Tatuum, Springfield, Asia Center, Takko) és az alapkoncepciónk az volt, hogy mindenhol megkérdezük, melyek a jelenleg legmelegebb kabátjaik és ezekből kiválasztottunk egy pufit és egy - lehetőleg - szövetkabátot.

Miután felvetettük, hogy a kabátok nagy része poliészterből vagy szövetből van, ami néha még az átmeneti időszakban is kevésnek bizonyul (átlag 8 felpróbáltból 6) azt a választ kaptuk, hogy két-három hét és további darabok érkeznek. Fel is csillant volna a szemünk, ha nem tanultunk volna az elmúlt 3-4 évből: bizony azok sem lesznek melegebbek.

Segítsen nekünk!

Ön tudja, hol van a tuti kabátlelőhely? Nagyon jó dzsekit vásárolt idén? Írja meg nekünk, hol vett szép és meleg férifkabátot, az a legjobb, ha képet is tud mellékelni! Nagyon szeretnénk megtudni, és megosztani olvasóinkkal, hogy hova érdemes menni kabátért! Előre is köszönjük!

Asia Center

Az Asia Centerben esélytelen szövetkabátot találni pasiknak, pedig női vonalon egész jókkal rukkoltak elő (már tavaly is). Ha itt vásárolna, (városi) síkabátot talál, meg pár elég furcsa pufikabátot, de 15 ezer forintnál nem kell többet fizetnie sehol. Nagy előny, hogy a síkabátszerűség, amit láttunk, sok méretben megtalálható és le van árazva 2990 forintra, plusz melegnek is tűnik – ennyiért tényleg nem kap máshol pólót se. A pufikabátok mellett a férfiakra műbőrdzsekiket igyekeznek tukmálni, ezeknek azonban lassan lejár az ideje – bár most még szép az idő, lesz itt még hideg, ne feledje!

Ha már az Asia Center környékén jártunk, benéztünk a Pólus Takko üzletébe, ahol a leárazott holmik közül tudtunk kihalászni egy-két jó férfikabátot. Például a 18 ezer forintos, derékig érő pufikabát nem is olyan rossz választás, ha megnézzük a többiek kínálatát...

Benetton

Itt ért minket az első komolyabb meglepetés, ugyanis azt hittük, hogy a bolt erős lesz pufidzsekik terén, de csak egy mellényt találtunk ezzel a fazonnal, azt pedig kihagytuk, hiszen a karjainkat sem fűti télen a puszta jóakarat. Végül egy szövetkabátot és egy vastagabb parka jellegű darabot választottunk.

Előbbi 39290 forintba került, ami a Benettontól annyira nem is sok és a próba után kiderült, hogy habár a szabása tökéletes, maximum november közepéig hordható. Anyagösszetétele: a külsőrészt 50% gyapjú, 30% poliészter és 20% viszkóz alkotja, a bélés 100% poliészter. A parkáért ennél kevesebbet, 27790-et kérnek el, a bélése melegnek mutatkozott, de a fazon nem annyira előnyös. Persze a hipszter trendbe abszolút beillik, de ha valaki elegánsabban öltözik a hétköznapokon, annak egyáltalán nem ajánljuk. Anyagösszetétele: a külseje 55% pamutból és 45% nejlonból áll, a bélés sajnos 100% poliészter.

Mitől meleg egy télikabát?

Ha szövetkabátot szeretnénk, akkor törekedjünk arra, hogy nagy %-ban (vagy teljesen) tartalmazzon gyapjút, ha pedig a pufi fazon mellett döntünk, akkor vagy pihével vagy tollal tömött darabot válasszunk. Ha 100%-ban vagy nagy arányban tartalmaz poliésztert, akkor az semmit nem fog melegíteni és ablakon kidobott pénz.

Cottonfield

Itt találkoztunk a legdrágább kabáttal, a sportosabb fazonú sötétkék darabért 69995 forintot kellett volna kifizetnünk. A bélés 52%-ban nejlon és 48%-ban pamut, a töltelék pedig 70%-ban kacsapehely, 30%-ban toll. Ez volt a legmelegebb kabát, viszont az ára annyira húzós, hogy talán még végső elkeseredésünkben sem vettük volna meg.

A másik Cottonfield-kabát normálisan kinéző téli darab hiányában egy 39995 forintos, vékony pufidzseki lett, a 100%-os nejlon külsővel és béléssel rendelkező versenyzőtől nem sokat vártunk és pont annyit kaptunk. Már most kevés lenne, nem is tudjuk, hogy milyen élethelyzetre lett kitalálva, a rajtunk lévő vékony felső is többet melegített. Ennek fényében a 40 ezres ár enyhén túlzás, de hát van az a marketing, ami ezt is eladja majd.

Tatuum

A Tatuum az a bolt, amit mióta először megláttunk, azóta gondolkodunk, hogy vajon ki a bolt célcsoportja. A ruhák nem nagyon fantáziadúsak, így valószínűleg a 40 év feletti, tehetősebb embereket célozza meg. Ennek fényében viszont a tűzpiros pufidzsekit nem igazán értjük, a szövetkabát viszont pont olyan szabású, ami e kor alatt nem mutat jól senkin. Előbbi bélése hasonló a 70 ezres kabátéhoz: 70% pihe és 30% toll. Ez biztató, ezen felül már csak a színnel kell megbékélnünk, illetve azzal, hogy éppen csak a derekunk alá ír, így ne nagyon ficánkoljunk benne télvíz idején.

A szövetkabát cipzáros része becsapós, ugyanis egy másik cipzárral van rögzítve a fő részhez, nem is nagyon értjük a funkcióját, behúzva a hasunktól kezdődik, elég fura kialakítás. Az S-es méret mindenhol jó volt, itt nagynak bizonyult, ez is bizonyítja, hogy inkább a testesebb, idősebb korosztályt szeretnék megnyerni maguknak. A szövetkabát ára 35490 forint, ami valószínűleg a márkanévnek köszönhető, az összetételnek kevésbé: maga a kabát 65% poliészter, 30% gyapjú, 5% egyéb (?) anyag, a törzsbélés 100% acetát, az ujjbélés pedig 100% poliészter. Kár érte.

Springfield

A Springfieldben voltunk utoljára és itt is két kiszemeltünk volt. Az első egy parka volt tollbéléssel, ez az árán is meglátszott, 39995 forintba került. A külső része kicsit a katonai sátrak anyagára emlékeztet, ez jó hír annak, aki szereti a víz- és hóálló ruhákat, rossz hír annak, aki szeret jól kinézni.

Pufidzsekit nem találtunk, így egy szövetkabátot választottunk, ez 24995-be került. Egész jó szabással rendelkezett, bár a cipzáros plusz betétet itt is indokolatlannak tartjuk. A külseje 100% pamut, ezért piros pont, minden más viszont poliészter, beleértve a bélést is, így a téli használata nem ajánlott.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Kövessen minket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra