Egyenesre vasalt, színes hajjal járunk majd

A nagy kozmetikai cégek minden évben kétszer meghatározzák, mik lesznek az uralkodó hajtrendek, amelyeket aztán jó esetben megtanulnak a fodrászok és mindenkire rábeszélnek, arra is, akire nem kéne. A tapasztalatok szerint gyakorlatilag mindegy, mit csinálunk, a fodrászunk úgyis elkap egy körre, és mire felállunk, a hajunk olyan lesz, mint az alábbi fotókon. Punkos, retrós, színes... Megmutatjuk, mit ajánl a Wella és a Schwarzkopf a téli szezonra!

Businesswoman és a punk

A Schwarzkopf idén négy trendet választott ki, a Punkettes, a Suitgirls, a 40s Retro és a Construct irányzatokat alkották meg rövid, középhosszú és hosszú hajra. Nem nehéz kitalálni, hogy a punk, a 40-es évek, a geometrikus és extravagáns frizurákat nem mindenki fogja bevállalni, sokan maradnak a jól bevált bobnál vagy pixi cropnál, hiába bizonygatja a mester, hogy annak már rég vége.

Ilyenkor a fodrászok nem csak a hajakat határozzák meg, hanem egy egész "lookot" terveznek köré – talán, hogy jobban értsük, mire gondoltak –, a punkok például bőrben, kockás ingben, feketében, minél több szegeccsel és fémmel kivarrva járnak a fodrászok szerint.

A "Suitgirls" stílushoz vonzódó nők férfias szabású ruhákat hordanak, jellemzőek az erős kontrasztok, a precíz részletek, klasszikus vékonycsíkos kosztümök, tűsarkak. A haj színei erőteljesek, gyakran ellentétes színek kombinációja, nagyon letisztult és markáns formák jellemzik.

A "40s Retro" a 40-es évek frizuráihoz nyúl vissza, jellemzőek az erős sziluettek, a nagyon nőies formák, a haj gyakran hullámos, vagy bongyor. A finom árnyalatok élnek, előkerül a tweed, a bársony, hosszú szoknyák, a zsabós ingek.

A "Construct" pont az ellentéte az előző trendnek. Itt a fekete és a fehér érvényesül, minden  geometrikus, egyenes, komor és szigorú.

A Wella a Soloist kollekcióval rukkolt elő ősszel, aki cégtől függetlenül akarja követni a trendeket, annak most szólunk, hogy az ombre után a fénycsík lesz a menő. Az új festési technika során a hosszú hajba keresztbe egy csíkot festenek, amitől az úgy néz ki, mintha a nap megvilágítaná. Az elkészítése elég pepecselős, és nagy pontosságot kíván. Az Aura Color vagy Spashlight névre keresztelt technika főleg a sötét hajúaknál működik jól.

Színekben a vörösök, azoknak is a világosabb, sárga felé tendáló árnyalatai élnek nagyon, jellemző a határozottan elválasztott színvilág, semmi természetesség. A Wella a nem csöpögő festékekkel rukkolt elő, így a fodrászok kidobhatják a fóliát, egy lépésben mehet a több szín, amely főleg azért örvendetes, mert idén nagyon színesek lesznek a fejek. A hajegyenesítés is nagyon dívik, a "nagyok" mindegyike piacra dobta saját hajegyenesítő szisztémáját, mellyel 2-3 hónapig is egyenes marad a haj.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek