12 szabály, hogy jól mutasson az irodában

A szerkesztőség összes keze nem lenne elég, ha szeretnénk megszámolni, hány olyan cikk található az interneten, ami az irodai viseleteket taglalja: melyik az a szoknyahossz, amelyik belefér vagy maximum milyen mélyen dekoltált legyen a felsőnk (ha nem a fizetésemelés a cél). Ezek sokszor azonban elsiklanak olyan dolgok felett, amelyek egy tökéletes szettet is pillanatok alatt romba tudnak dönteni, ilyen például a rosszul megválasztott szemhéjpúder vagy a túl hosszú körmök.

"Minden nap teszünk első benyomást" – kezdi mondandóját Lauren A. Rothman, a Stílusbiblia, avagy mit viseljünk a munkahelyen könyv szerzője, akinek a segítségével a HuffingtonPost egy érdekes cikket közölt, melyben pont az előbb említett, csupán részletkérdésnek tűnő, de annál kardinálisabb kérdésekben szeretnének irányt mutatni a tanácstalan hölgyeknek.

1. Tüntesse el a sötét karikákat!

Ha világosítunk a szem alatti területeken, akkor nem csak egészségesebbnek tűnünk, de elhessegetjük a gyanút is, hogy álmosak vagyunk. Utóbbi nem vet ránk túl jó fényt a munkahelyen.

2. Törekedjen az egyenletes bőrfelszínre!

Ebben számos termék a használatára lesz, kezdve a primertől a BB vagy CC krémeken át egészen az alapozókig. "Két dologra ügyeljünk, hogy az arcunk semleges és egységes legyen. Mielőtt elindulunk otthonról, álljunk másfél méterre a tükörtől és ha valahol kimaradt egy rész az arcunkon vagy túlzásba vittük, akkor korrigáljunk" - osztja meg velünk tippjét a szakértő.

3. Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

Senki sem szeret túl száraz vagy hámló arcbőrt nézegetni. A rendszeres folyadékbevitel mellett az is fontos, hogy külső táplálással segítsük az arcunk rugalmasságát és hidratáltságát.

4. A spirál kötelező!

Ha spirált viselünk, az egyrészt éberebbé teszi a tekintetünket, másrészt minden smink kifinomultabb lesz tőle, de akár önmagában is viselhetjük.

5. Kerüljön szín az ajkakra!

Mindegy, hogy szájfényről vagy rúzsról van szó, mindenképpen viseljünk valamit az ajkainkon. Lehet az egy kevésbé feltűnő nude szín, ami épphogy csak kiemeli a szánk természetes színét vagy egy hangsúlyosabb, de nem tolakodó fukszia. Odavonzza a tekintetet a szánkra és az emberek jobban figyelnek majd arra, amit mondunk.

Az irodai megjelenés 12 pontjával ön is könnyedén ellenőrizheti, hogy munkahely-kompatibilis-e a megjelenése.
Az irodai megjelenés 12 pontjával ön is könnyedén ellenőrizheti, hogy munkahely-kompatibilis-e a megjelenése.Oli Scarff / Europress / Getty

6. Az acélkék szemhéjpúder tilos!

Vagy bármilyen más feltűnő vagy hasonlóan ragyogó szín. Magyarázni sem kell.

7. A műszempilla is

Nyilván vannak olyan munkahelyek, ahol üdvözölendő, de ha csak nem ilyen helyen vagy TV-ben dolgozunk, akkor mindenképpen felejtsük el, nincs szükségünk rá.

8. A körmök

Rendszeresen vágja és tisztítsa őket, ne hagyja túlságosan megnőni és a színük mindig legyen semleges. Egy nude vagy burgundi árnyalattal nem lőhetünk mellé, utóbbi amúgyis az őszi szezon slágere.

9. Óvatosan a parfümmel!

Lauren szerint úgy illik, ha senki nem érzi a parfümödet csak az, aki megölel téged. Mindenkinek más képzettársításai vannak ugyanarról az illatról, ne vívja ki senki előítéletét azzal, hogy túl sokat fúj magára egy olyan parfümből, amihez másnak rossz emlékei kötődnek.

10. Álljon le az önbarnítóval!

Sajnos ritkán találkozunk olyan sikertörténettel, ami önbarnításról szól, ez nem meglepő. Nagyon nehéz otthon egy kendő, krém vagy spray segítségével egyenletes bőrszínt elérni, általában a próbálkozások vége az, hogy foltos zsiráfként szomorkodunk a kád szélén ülve.

11. Borotválás

Ha olyan ruhát vagy szoknyát viselünk, amiből kilátszanak a lábaink, akkor kötelező a borotválás. Ha tél van, nadrág van rajtunk vagy nem számítunk semmilyen ad-hoc szerelmi kapcsolatra, akkor nem ennyire szigorúak a szabályok.

12. Takarás

Takarjunk el testrészeket, ha ettől megnő az önbizalmunk. Míg egyeseknek az egóját jelentősen feljebb lendíti, ha a közszemlére kitett kebleiről suttognak a férfiak, akadnak olyan társaik, akiknek mondjuk a könyék- vagy térdhajlatuk ekcémás. Ilyenkor nyugodtan viseljünk hosszabb szoknyát vagy hosszú-, esetleg 3/4-es ujjú felsőt. Ne feledjük: amiről valaki nem tud, az nem tud kellemetlenséget okozni!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek